Er uTorrent trygt?

uTorrent er en av verdens mest populære torrent-nettsteder – men du lurer kanskje på om det er helt trygt. uTorrents programvare anses å være sikker og uten farlig skadelig programvare. Risikoen forbundet med å bruke uTorrent kommer fra nedlasting av farlige torrenter fra ukjente kilder i stedet for selve programvaren.

er uTorrent trygt? Den følgende artikkelen vil gå nærmere inn på sikkerheten ved å bruke uTorrent og hvordan du kan maksimere opplevelsen din når du bruker programvaren.

uTorrents sikkerhetsbekymringer

uTorrent skapte overskrifter tilbake i 2015 da rapporter antydet at Bitcoin-gruveprogramvare ble automatisk installert på intetanende brukers enheter. Det viste seg at dette ikke var et utbredt problem og ble håndtert da uTorrent ble kvitt skadelig programvare i fremtidige utgivelser.

En annen bekymring ble reist i 2014 da Google Chrome flagget opp uTorrent som skadelig programvare til tross for at ingenting ble oppdaget av virusskannere. Dette ble senere fikset, og hadde etter all sannsynlighet ingenting med selve programvaren å gjøre. Adware og løsepengevare kan noen ganger pakkes sammen med andre torrentklienter og skaper en risiko når du installerer programvaren.

  Kan min iPhone eller iPad få virus?

uTorrent-sikkerhet

Det enkle svaret er at uTorrent som programvare faktisk er trygt. Problemer med sikkerhet oppstår ved nedlasting av usikre filer som ingen torrentklienter kan beskytte deg mot. For å være tryggere når du bruker en torrentklient, er det verdt å kryptere trafikken din med en VPN.

uTorrent har gitt ut en rekke forskjellige versjoner, hvor noen anses å være mer stabile enn andre. Den nyere versjonen har langt flere funksjoner enn tidligere, så det er opp til deg å veie opp hva du anser som viktigst.

For mange er uTorrent versjon 2.2.1 den mest populære siden den ikke har overdreven adware og krysser av i alle de riktige boksene. Nedlastingslenker for gamle uTorrent-versjoner som denne er fortsatt tilgjengelige.

  Hvorfor du bør overklokke RAM-en din (det er enkelt!)

Bruker uTorrent anonymt

Det anbefales at torrent-nedlastingene dine utføres anonymt. Ved å bruke en VPN-tjeneste eller proxy-tjeneste kan du laste ned torrenter uten å bli overvåket eller sporet. Du kan finne trinnvise instruksjoner om nøyaktig hvordan du gjør dette på nettet. VPN-tjenester er en fin måte å øke din eneste sikkerhet ved å kryptere data og er vel verdt å vurdere.

Fjerning av annonser fra uTorrent

Mange synes annonsene i uTorrent er irriterende og vil gjerne at de skal fjernes. Heldigvis er det mulig å fjerne disse annonsene ved å justere noen av de avanserte innstillingene som finnes i uTorrent-programvaren. Gå over til preferansemenyen hvor du finner alternativer for å hjelpe deg med å slå av annonsene som finnes i programvaren.

Dette er et innebygd alternativ, så du trenger ikke å bekymre deg for legitimiteten eller sikkerheten ved å utføre denne handlingen. Det kan være vanskelig å finne siden det er godt skjult, men når du først finner det, vil det å slå av annonser forbedre uTorrent-opplevelsen din fremover.

  Hvordan sette opp og bruke nettverksplasseringer på en Mac

Bunnlinjen

uTorrent har blitt lastet ned av over 100 millioner mennesker over hele verden. Det er den mest populære torrentklienten over en betydelig avstand og er så sikker som mulig. Det gir en opplevelse av topp kvalitet uten annonser som definitivt bør vurderes hvis du leter etter en lignende tjeneste.

Den største risikoen forbundet med uTorrent er nedlasting av usikre filer. Dette er en risiko som alle torrent-klienter står overfor og er ikke eksklusivt for uTorrent. Det er skritt du kan ta for å beskytte deg selv mot å laste ned skadelig programvare til datamaskinen din som kan omgå denne risikoen. Når det gjelder torrent-klienter, vil du bli hardt presset for å finne bedre programvare enn uTorrent for å passe dine nedlastingsbehov, så det er absolutt verdt å vurdere.