Få tekst for å utvide/skjule ved klikk i MS Word 2013

For godt fire år siden skrev vi om å skjule tekst i MS Word 2010 og den korte diskusjonen om innlegget stilte et nytt spørsmål; brukere ønsket å sette inn utvidbar/sammenleggbar tekst i tekstbehandleren. Tilbake i 2010-versjonen var det ingen enkel måte å oppnå dette på, og for noe som burde være relativt enkelt, ville du ha måttet ty til å bruke makroer. Til slutt har de kanskje ikke gjort susen på en veldig raffinert måte. Problemet var så stort at vi aldri fant en levedyktig og enkel løsning på det. Heldigvis i Office 2013 er funksjonen lagt til og er veldig enkel å bruke, hvis du vet hvor du skal lete etter den. I dette innlegget skal vi vise deg hvordan du får tekst til å utvide/skjule sammen og hvordan du får den til å se litt raffinert ut også.

  Hvordan formatere hevet eller senket tekst i Word eller PowerPoint

Første ting først; skriv ut teksten og gi den en overskrift. Deretter velger du en overskriftsstil og bruker den på overskriften du nettopp skrev for teksten. Deretter velger du overskriften og utvider avsnittsverktøyene på Hjem-båndet ved å klikke på pilknappen nederst til høyre. Du vil se følgende vindu. Aktiver alternativet Skjult som standard i delen Generelt.

Det er grunnarbeidet som trengs for å få teksten til å utvide og kollapse. Det er dette du ender opp med.

Nå vil du få det til å se litt mer åpenbart ut fordi det ikke er noen måte å endre standard utvidelses-/skjultrekant og gjøre det åpenbart nok til at noen vil klikke på det. Vi jobbet rundt dette ved å finne en fin plussknapp-bildefil og la den til dokumentet slik at den er plassert på utvidelses-/skjulpilen. Dens orientering ble satt til «Foran tekst». Når teksten er slått sammen, forblir pilen synlig og bildet tjener til å ramme den inn veldig bra. Når teksten utvides, forsvinner pilen, men knappebildet forblir synlig.

  Hvordan automatisere Google Sheets med makroer

Det er mye mer du kan gjøre med det for å gi dette et mer raffinert utseende. Vi eksperimenterte med tabeller, men det ser ut til at hvis du bruker en overskriftsstil på tekst inne i en tabellcelle, er alternativet «Skjulet som standard» ikke operativt. Metoden er nyttig for lange rapporter, CVer, tekniske spesifikasjonsdokumenter med mer.