Flutter-apputvikling: En komplett veiledning

Flutter er det nest mest populære mobilrammevalget på tvers av plattformer for de fleste utviklere, og har støttet over 100 000 applikasjoner siden det ble lansert, ifølge Statista.

Den ble laget i 2017 av Google og er åpen kildekode. Dens evne til å lage applikasjoner med høy kvalitet og rask ytelse som spenner over mobile operativsystemer – Android og iOS – og andre funksjoner gjør det til et godt valg for mange utviklere.

Hvis du er en beslutningstaker eller en gründer, kan du bruke Flutter til å oppnå høykvalitetsapper for bedriften din til en lommevennlig pris.

Hvis du har vurdert å bruke Flutter, er det nå et godt tidspunkt å begynne. I denne artikkelen vil du lære hvordan Flutter kan hjelpe deg som utvikler og hvordan du kan bruke det til å styrke produktene dine.

Hva er Flutter?

Flutter er et åpen kildekode-rammeverk, noen ganger kalt Software Development Kit (SDK), som brukes til å bygge kompilerte tverrplattformapplikasjoner. Du kan lage mobil-, nett- og Mac-løsninger fra én enkelt kodebase.

Flutter består av et rammeverk – et sett med gjenbrukbare brukergrensesnittkomponenter (knapper, skjemaer, skyveknapper osv.) som du kan tilpasse etter dine behov, og en SDK – et sett med verktøy inkludert rammeverk, biblioteker og API-er for å hjelpe deg med utvikle fullt funksjonelle applikasjoner.

Flutter-rammeverket er skrevet i programmeringsspråket Dart, utviklet av Google, som fokuserer sterkt på frontend.

Hvorfor trenger du Flutter som utvikler?

I motsetning til å vedlikeholde en rekke biblioteker i Java, JavaScript, Swift for Android og iOS, alt for en enkelt applikasjon i flere operativsystemer (OS), omkranser Flutter all koden din på ett språk, og denne strukturen passer på tvers av utvikling. Å administrere kode for alle applikasjonene dine på ett tidspunkt sparer selvfølgelig utvikleren din tid.

Du kan bruke Flutters kompilering på et delt sekund for umiddelbare forhåndsvisninger. I dette tilfellet kan du bruke Flutters hot reload-funksjonalitet for å se på kodeendringer og justere deretter. Du kan også få tilgang til Flutters kildekode og endre den for å passe dine behov, noe som gjør det enkelt å kode og bygge apper.

Hva gjør Flutter unik?

Flutter har et rykte for å spare tid for apputviklingsprosesser og kostnader og hjelper til med å bygge apper med brukerinteraktive design og jevne animasjoner.

Hvis du ønsker å lære Flutter, vil det være best å ha en solid kjennskap til det, slik at når du gjør det, kan du hoppe over introduksjonsbitene og begynne å lære. Her er en oversikt over hovedfunksjonene:

  • Støtte på tvers av plattformer: Flutter utvikler naturlig kompilerte applikasjoner fra én enkelt mobil-, nett- og skrivebordskodebase. I utvikling av mobilapper trenger du ikke å skrive kode for flere apper, for eksempel for Android og iOS, noe som sparer deg for tid og hodepine ved å utvikle mange applikasjoner. Dette reduserer også kostnadene.
  • Tilgjengelige SDK og native funksjoner: Flutter bruker sin opprinnelige kode, plattform-API-er og tredjeparts integrasjoner, forenkler utviklingsprosedyrene og dermed en god utvikleropplevelse.
  • Widgets: Flutter har mange spesialiserte design som du kan tilpasse etter dine behov.
  • Hot reload: Når du gjør endringer i koden din, lar denne funksjonen spore kodeendringene dine umiddelbart. Flutter indikerer oppdateringer som er tydelige for selve appen.
  • Åpen kildekode: Flutter er helt gratis å bruke og åpen kildekode. Du kan integrere ulike pakker og tredjepartsbiblioteker i appen din, enten det er videoer, chatter, annonser eller andre funksjoner.
  • Deretter vil vi utforske noen av fordelene ved å bruke Flutter.

    Fordeler med å bruke Flutter

    #1. Business Logic UI på alle plattformer

    Flutter gir den beste måten å dele kode mellom plattformer. I dette tilfellet trenger du ikke bygge plattformspesifikke komponenter for å gjengi brukergrensesnittet; du trenger bare lerretet å tegne på.

    #2. Redusert kodeutviklingstid

    Hvis du jobber med en mellomstor Android-applikasjon, tar det opptil 40 sekunder å justere en layoutfunksjon. Den innebygde hot reload-funksjonen gjør endringene dine nesten umiddelbart.

    #3. Økt tid til markedshastighet

    Hvis du bruker Flutter for apputviklingen din, tar det halvparten av arbeidsstyrken du trenger i stedet for å trene ut to separate apper, for eksempel på Android og iOS.

    Dette sparer deg tid fordi du ikke trenger å skrive plattformspesifikk kode, men du vil fortsatt oppnå ønsket visuell på alle plattformene dine.

    #4. Likhet med Native App Development

    Dagens teknologiske tilnærming til å bygge digitale produkter prioriterer brukeropplevelsen (UX). Med Flutter kan du lage bedre brukergrensesnitt (UI) animasjoner; Flutter er bygget direkte inn i maskinkoden, og eliminerer ytelsesfeil i avklaringsprosessen.

    #5. Rask appvekst

    Du kan få tilgang til mange widgets for utviklingen din og dermed raskere utvikling og vekst. Hvis du også ser på markedet for applikasjonen din, kan du bruke Flutter til å lage hengefrie apper. Brukerne liker det, og denne opplevelsen begeistrer dem til å dele produktet ditt og øke markedsomfanget.

    #6. Minimalistiske designfunksjoner

    Hvis du vil bruke distinkte widgets for applikasjonen din, lar Flutter deg lage nye, og enten bruke dem uavhengig eller kombinere dem med eksisterende. Denne tilnærmingen er avgjørende for å gi de beste brukervennlige designene.

    Ulemper ved å bruke Flutter

    #1. Biblioteker

    Som utvikler trenger du tredjepartsbiblioteker for visse funksjoner i programvaren din. Mens tredjepartsbiblioteker er gratis, åpen kildekode og lett tilgjengelige, er dette ikke tilfelle med Flutter.

    Det er et nytt rammeverk og er fortsatt under utvikling og forbedring; du må kanskje vente på noen bompenger, bygge din egen, eller i verste fall finne et annet alternativ for langsiktig utvikling.

    #2. Integrering

    Å integrere Flutter med plattformer for kontinuerlig integrasjon (CI) kan være utfordrende, i motsetning til opprinnelige Android og iOS. Det kan hende du må lage og vedlikeholde tilpassede skript for å bygge, teste og distribuere Flutter-apper i CI-prosessene.

    #3. Støtte for svake iOS-funksjoner

    Google støtter Flutter, noe som gjør at iOS-støtte lider. For eksempel sletter en applikasjon på iOS alle EXIF-data når du tar bilder mens du er på Apple-enheter. Som et resultat får bildet ditt feil orientering, plassering og gamma. Når du ser på unike iOS-tilgjengelighetsfunksjoner som voiceover, støttes ikke guidet tilgang, teksting og lydbeskrivelse godt i Flutter.

    Hvordan lage Flutter-appen

    Du har allerede brukt mye tid på å være teoretisk; la oss bli taktiske og utarbeide en enkel applikasjon som hjelper deg å forstå hvordan du bygger med Flutter.

    Installerer Flutter

    Du trenger et integrert utviklingsmiljø (IDE) for utvikling, opprettelse og testing av programvaren din raskt. Du kan velge mellom:

  • VS-kode – Har alle de ønskede kvalitetene i en IDE, inkludert lett og rask. VS Code har vært et topp utviklervalg; du kan fokusere på det.
  • Android Studio – For å starte med Android Studio trenger du bare å sette opp SDK. Installer Flutter og Dart-pluginene.
  • Installer Flutter SDK ved å laste den ned fra den offisielle Flutter-siden. Etter nedlasting, installer SDK og klikk «Legg til banefil» for å sikre at alt er satt.

    Opprette en enkel Flutter-app

    I denne delen skal du bygge en enkel Flutter-app for å forstå hvordan ting fungerer. Det er grunnleggende for å gi deg en sterk start på Flutters struktur og nøkkelmetoder. Du vil bygge en enkel app for å si «Hello World» til en bruker.

    For å begynne, åpne terminalen din på VS-kode og skriv inn:

    Flutter create proj_hello_world

    Prosjektet er utviklet på strukturen:

    proj_hello_world

    Det er forskjellige syntakser for forskjellige applikasjoner:

    • Android – For å lage Android-baserte applikasjoner. Alle implementeringer laget for Android er lagret i denne underkatalogen.
    • Eiendeler – Et sted for å lagre alle filene dine som bilder osv.
    • iOS – Produserer iOS-applikasjonen. Alle implementeringer for iOS-appen er plassert i denne underkatalogen.
    • Lib – En primær fil, «main.Dart», hvor en av nøkkelkodene opprettes.
    • Test – Brukes til å utføre testing.

    Ethvert Flutter-program vil kreve «main.Dart»-filen. Før enhver utvikling må du slette den eksisterende koden i filen; sørg for at du har gjort det før du fortsetter.

    Deretter må du ta med «Material»-pakken for å inkludere UI-elementer. Kopier og lim inn følgende kode i terminalen din.

    import 'package:flutter/material.dart';

    Flutter er ikke forskjellig fra noe annet programmeringsspråk; utførelse begynner med hovedmetoden.

    void main() => runApp(new HelloWorldApp());

    Widgets er hovedfokuset til Flutter og er alt koden din må kjøre. Hvis du lurer på hva widgets er, er det alt som styrer skjermen, for eksempel inputknapper, en liste, kortvisninger, tabeller osv. Hele Flutter-programmet ditt er en omkrets av mange widgets kombinert for å gi et flott brukergrensesnitt.

    Som nevnt tidligere, kommer du til å bruke widgets. For hver klasse du oppretter, sørg for at du arver widgetklassen. Denne teknikken låner fra objektorientert programmering (OOP). Siden applikasjonen din er enkel og ikke trenger å lagre tilstander -en statsløs widget – bør en byggemetode være til stede.

    class HelloWorldApp extends StatelessWidget {
    @override
    Widget build(BuildContext context) {
    Now comes the main magic-
    return new MaterialApp(
    home: new Material(
    child: new Center(
    child:new Text("Hello world!"),

    «Center»-widgeten vil kjøre elementene mens «MaterialApp» vil pakke inn widgeten, en som består av materialet.

    I dette tilfellet legger du til en widget for et tekstfelt med en tekst; bruk gjerne din egen. Foruten de synlige egenskapene som brukes her, «hjem og barn», er det mange attributter for å administrere et komplett brukergrensesnitt, som styling, dekorasjoner, datoer, klokkeslett, sted, etc.

    Du er nesten der; det er på tide å kombinere koden vår. Sørg for at du har følgende i koderedigeringsprogrammet.

    import 'package:flutter/material.dart';
    void main() => runApp(new HelloWorldApp())
    class HelloWorldApp extends StatelessWidget {
    @override
    Widget build(BuildContext context) {
    Now comes the main magic-
    return new MaterialApp(
    home: new Material(
    child: new Center(
    child:new Text("Hello world!"),
    ),),);}}

    Til slutt, tast inn denne kommandoen og kjør den.

    flutter run

    Gratulerer, resultatet ditt skal være et «Hello World!» fylt skjerm.

    Fluttertesting

    Hvis du har vært i programvareutviklingsverdenen, vet du hvor vanskelig det blir å teste at applikasjonen din fungerer bra manuelt. Hvis du ikke har det, kan du forestille deg å bygge store applikasjoner med tusenvis av unike funksjoner. Prøv som du kanskje kan, du kan ikke teste funksjonene manuelt. Automatiserte tester bekrefter at applikasjonen din fungerer som den skal før den publiseres til produksjon.

    Her er de automatiske testkategoriene:

    #1. Enhetstest

    I dette tilfellet tester du en enkelt funksjon, klasse eller metode. Målet ditt er å verifisere at en enhet er riktig under ulike forhold. Enhetstester skriver ikke til eller leser fra disk, mottar ikke brukerhandlinger eller gjengir til skjerm utenfor testprosessen. Hvis du vil grave dypere inn i enhetstesting, kjør «flutter test -help» på terminalen din.

    #2. Widget-test

    Noen ganger referert til som komponenttest i andre UI-rammeverk. Denne testen sikrer at widgetens brukergrensesnitt ser ut som tiltenkt og samhandler som forventet. Du trenger et testmiljø for å teste en widget da den involverer flere klasser. Du kan for eksempel teste en widget for å bekrefte at den mottar brukerhandlinger og hendelser. Denne testen er mer omfattende i motsetning til enheten.

    #3. Integrasjonstest

    Denne testen dekker hele appen eller dens større del. I dette tilfellet tar du sikte på å sikre at alle widgets og tjenester i det digitale produktet ditt fungerer riktig sammen som tiltenkt i designet. Dette er en bekreftelse av appens ytelse. Integrasjonstester kjører på ekte enheter eller OS-emulatorer som iOS eller Android. Du kan lære om integrasjonstester på Flutters guide til integrasjonstesting.

    Hvordan bli en Flutter-utvikler

    I dag er arbeidsmarkedet for Flutter-utviklere etterspurt med tanke på fordelene vi nevnte tidligere. Hvis du har vurdert å lære Flutter, har du gjort det riktige valget.

    Samle litt forutsetningskunnskap, som objektorientert programmering, fortrinnsvis Java. Å lære det opprinnelige for Android gjør det enkelt å hacke deg gjennom Flutter.

    Begynn med det grunnleggende, gå videre til UI-utvikling, og lær hvordan du foretar applikasjonsprogramgrensesnitt (API)-anrop. Fortsett til databaseintegrasjoner og lær statsadministrasjon. Til slutt, pakk den inn med prosjektarkitektur.

    Læringsressurser

    Her er noen fantastiske læringskurs for å hjelpe deg med å komme deg inn i utviklingen av Flutter-appen. Denne oversikten består av Udemy-kurs og Amazon-bøker.

    #1. Flutter and Dart – Den komplette guiden

    Dette kurset er en komplett guide til Flutter SDK og rammeverket for å bygge Android og native iOS-applikasjoner. Du vil lære det grunnleggende og dykke dypere inn i emner, og til slutt bli en avansert utvikler.

    #2. Den komplette Flutter App Development Bootcamp med Dart

    Det finnes ingen bedre måte å lære Flutter på enn å ta dette kurset om Flutter Development Bootcamp med Dart, laget i samarbeid med Google Flutter-teamet. Du vil vite at alle forstår alle konseptene for Flutter-utvikling.

    #3. Lær Flutter fra bunnen av

    Hvis du er en nybegynner som ønsker å begynne med Flutter, hjelper dette kurset om Flutter fra bunnen av deg å forstå det grunnleggende og lage enkle og vakre Flutter-applikasjoner. Det er ingen forutsetninger nødvendig; du kan komme raskt i gang!

    #4. Flutter offisiell dokumentasjon

    Enten du har en kodebakgrunn eller ikke, vil Flutters dokumentasjon lede deg gjennom å bli en ekspertutvikler. Det er også det beste stedet å få de siste stabile Flutter-utgivelsene.

    #5. Real-World Flutter av Tutorials (første utgave)

    Hvis du mestrer det grunnleggende om Flutter og ønsker å komme videre, er denne boken om Real-World Flutter by Tutorials (First Edition) ditt førstevalg.

    Du vil gå gjennom fra bare å vite til å bygge Flutter-apper profesjonelt.

    #6. Flutter Complete Reference

    Denne boken er en detaljert takling av Flutter-rammeverket og Dart-programmeringsspråket og dykker videre inn i dype emner og beste praksis for Flutter-applikasjonsutvikling.

    Den offisielle nettsiden til denne boken består av noen quizspill for å teste ferdighetssettene dine.

    #7. Flutter kokebok

    Denne boken er et eventyr om hvordan du bygger, feilsøker og skalerer native iOS- og Android-applikasjoner.

    Gå gjennom omfattende opplæringsprogrammer med Flutter, og gjenta gjennom unike brukergrensesnitt (UI).

    #8. Flutter for Dummies

    Denne boken, kalt Flutter for Dummies, er unik. Den lærer deg programmeringsspråket Dart.

    Den forklarer hvordan du initialiserer dine egne rammeverk og utstyrer deg til slutt med alt du trenger for å kjøre Flutters revolusjonerende apputvikling.

    #9. Bygge spill med Flutter

    Enten du ønsker å utforske eller bygge Flutter-spill, er denne boken en omfattende guide for å bygge multiplattformspill ved å bruke Flutters Flame-motor.

    Boken er prosedyremessig for å sikre at du forstår alle trinn og beste utviklingspraksis.

    #10. Flutter-prosjekter

    Denne boken lærer deg Dart-programmeringsspråket og Flutter-rammeverket ved å veilede deg gjennom å bygge apper og spill i den virkelige verden.

    Den har praktiske prosjekter som viser de beste teknikkene for utvikling av Flutter App.

    Siste ord

    Du har nå en fullstendig følelse av hvordan Flutter fungerer og hvordan det kan hjelpe deg med å bygge digitale produkter. Flutter gir deg fullstendig dominans i applikasjonsfleksibilitet, og fantasien din kan bare begrense deg.

    Når du mestrer det grunnleggende om Flutter-utvikling, kan du lage hvilken som helst applikasjon, enten det er web, Android, Mac eller iOS, for å møte enhver kundes behov.

    Deretter kan du sjekke ut de beste rammeverkene for å lage serverløse applikasjoner.