tipsbilk.net

Forskjeller mellom rapport og dashbord

Microsofts Power Business Intelligence (BI) er et kraftig analyseverktøy som brukes av alle bedrifter for å undersøke forretningsdata. Den har et omfattende dashbord som kan hjelpe deg med å visualisere data og levere raske resultater.

Hva er Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI er en plattform som består av en pakke med tjenester, applikasjoner og koblinger som kombinerer mange datakilder til visuelle elementer for å tilby forretningsinnsikt.

Uavhengig av datakildene dine, for eksempel et Excel-regneark eller et hybrid datavarehus, oppretter Power BI en tilkobling til dataene dine, viser dataene, identifiserer de viktigste detaljene og deler dem med alle du spesifiserer.

Denne skybaserte business intelligence-plattformen deler datainnsikt for å tilby forretningsmuligheter og interaktive visualiseringer. Det hjelper brukere å bygge tilpassede rapporter og dashboard raskt.

Power BI kan brukes enten som et frittstående verktøy eller sammen med andre Microsoft-produkter og -tjenester som Excel, SharePoint og SQL Server.

Primært er det tre versjoner av Power BI per september 2022: Free, Pro og PPU (Premium Per User). Den andre lisenstypen er en Premium kapasitetsbasert lisens. Avhengig av funksjonaliteten som trengs, kan du velge en spesifikk lisens.

Dette innlegget vil se på noen av Power BIs beste funksjoner og diskutere hvorfor det er så godt likt for forretningsanalyse. Vi vil også forstå hvordan Power BI-rapporter og dashbord er forskjellige.

  Monica – Personal Relationship Manager

Nøkkelfunksjoner i Power BI

  • Datavisualisering, datamodellering, datautforskning og datamasshup
  • Interaktiv rapportering
  • Sanntids dashbord
  • Prediktiv analyse.
  • Integrasjon med SQL-databaser, Azure-skyen og nettplattformer som Facebook, Google Analytics og Salesforce-objekter.
  • Strømlinjeformet publisering og distribusjon
  • Evne til å tilpasse sikkerhetsfunksjoner
  • Cortana-integrasjon for stemmebasert interaksjon
  • Kunstig intelligens

Å analysere data for å lære mer om hvordan bedrifter presterer, kalles forretningsanalyse. Fordi det gjør det mulig for brukere å koble til flere datakilder, konvertere og modellere dataene, samt lage visuelle elementer for å få innsikt, er Microsoft Power BI et avgjørende verktøy for forretningsanalyse.

Et av de allsidige verktøyene som brukes av små og mellomstore bedrifter til store selskaper for å få datainnsikt er Power BI. For å generere dynamiske visualiseringer med drill-down-funksjoner, tilbyr den et 360-graders perspektiv av dataene for en organisasjon.

Det er viktig som et forretningsanalyseverktøy siden det hjelper bedrifter med å forbedre operasjonell effektivitet, ta bedre beslutninger og lære mer om kundeatferd.

Key Performance Indicators (KPIer) kan spores og overvåkes, og prediktive modeller kan bygges for å forutsi fremtidige trender, alt ved hjelp av Power BI.

På toppen av alt kan Power BI også brukes til å designe unike rapporter og dashbord tilpasset en bedrifts spesielle krav.

Forskjeller mellom rapporten og dashbordet i Power BI

Power BI-dashbordet og rapporten er to viktige komponenter med distinkte funksjoner.

Her er noen forskjeller mellom disse to:

Rapporter skal gi omfattende informasjon om bestemte datasett, men et dashbord er en sentral portal laget for å gi deg en oversikt over dataene dine.

  7 verktøy for å hjelpe mennesker med taleforstyrrelse

Rapporter hjelper deg med å dykke ned i detaljene til et gitt datasett, mens dashbord ofte brukes til å spore nøkkelberegninger og ytelsesindikatorer.

Datapresentasjon: Mens en rapport består av én eller flere sider med dybdedata i form av tekst, bilder, diagrammer og datatabeller, presenterer et dashbord flere visualiseringer i en komprimert stil slik at leseren kan få en oversikt over hele scenariet.

Tilpasning: Dashboard-representasjoner kan ikke tilpasses unntatt ved å bytte mellom flere grafikk, mens rapporter kan tilpasses fullt ut basert på filtre for å få de ønskede resultatene.

Tabellen nedenfor vil undersøke noen viktige forskjeller mellom Power BI-dashbordet og rapporten.

Sammenligningsparametere DashboardRapportvarsler Varsler kan genereres og sendes på e-post basert på et spesifikt sett med kriterier. Manglende evne til å lage varsler. Datadrill down Analyse På grunn av enkeltsidevisningen er det ikke mulig å bore ned i dataene. Det er mulig å utføre dybdeanalyse gjennom datatabeller, datasett og datafelt.DatavisualsBrukere kan bare se dashboards uten store endringer.En bred mengde tilpasning er tilgjengelig ved bruk av slicere og filtre som kryssfiltrering, visuelt nivå og sidenivåfiltrering.Dybde av informasjon dashboard tilbyr en liten mengde innhold som passer på én konsoll.Rapporter kan ha mange sider og være detaljert i henhold til kategorier.NLQ (Natural Language Queries)Det er mulig å spørre.NLQ er ikke tilgjengelig.MalDashboards mangler maler.Brukere kan bruke en gruppe maler for å generere rapporter.Data SourceDashboards opprettes ved hjelp av en rekke tabeller og datakilder. Det er ingen sammenheng mellom tabellene som brukes til å konstruere rapporter.Bruksdata kan enkelt tolkes for å gi forretningsinnsikt og kritiske ytelsesindikatorer for beslutningstaking.Brukere må manuelt tolke dataene for å ta en beslutning.Fordeler Høynivå-KPIer er klare til bruk for store bedriftsbeslutninger raskt.Rapporter tilbyr in- dyptgående fakta- og dimensjonsanalyse.

  Hvordan porter videre gjennom brannmuren på Ubuntu

For å oppsummere presenterer Power BI-dashbord viktige analyser og ytelsesindikatorer i ett enkelt sentralisert panel. Den kombinerer informasjon fra flere rapporter og kilder for å gi et sammendrag av forretningsinnsikt.

Den presenterer mange datasett og kuber i et sentralisert dashbord med utmerkede visualiseringsmuligheter, og hjelper brukere med å ta beslutninger raskere.

Rapporter er imidlertid frittstående datasett, mens kraftfulle BI-dashbord er avhengige av dem fordi rapportene har sine egenskaper og beregninger som skal vises, samt drill-down og drill-up-funksjoner spredt over en rekke sider.

Siste ord

Microsoft Power BI er en av de mest brukte plattformene for kommersiell dataanalyse. Bruken avhenger helt av organisasjonens behov, og dashbordet og rapporten er to separate komponenter.

Dashboards er tilstrekkelig hvis du bare vil ha en kort visuell titt på dataene dine og vil konkludere raskt. Du kan hente frem flere rapporter ved å bruke maler, filtre og slicers hvis du søker en dypere undersøkelse av dataene.

Deretter kan du sjekke ut hvordan du får Microsoft Power BI Data Analyst Certification (PL-300).

x