tipsbilk.net

Generative AI APIer og ChatGPT-alternativer for utviklere å vurdere

ChatGPT har brakt samtalen om store språkmodeller i forgrunnen, og utviklere overalt bruker den til alt fra integrering av generativ chat for kundeservicebruk i nettsteder og applikasjoner som Expedia og Duolingo til å bruke den til markedsføring.

Det blir til og med integrert i videospill. Nylig begynte NetEase å bruke AI i spillet sitt Cygnus Enterprisesog Niantic – studioet som er ansvarlig for Pokémon Go – har nylig gitt ut en ny AR-opplevelse kalt Wol som er drevet av Inworld AI.

En del av denne nylige økningen i utvikling inkluderer utviklingen av både generelle AI APIer og AI APIer som tilbyr orkestrerte modeller som en del av tjenesten deres. Dette kan være så enkelt som å legge til tekst-til-tale og tale-til-tekst, eller til og med orkestrere flere modeller samtidig.

Her er ni av de beste ChatGPT-alternativene og generative AI APIer for utviklere som er verdt å sjekke ut.

Llama 2 er en åpen kildekode stor språkmodell utviklet av Meta, selskapet bak Facebook. Modellen er et ChatGPT gratis alternativ for forskning og kommersiell bruk, noe som betyr at du enkelt kan prøve den. Alt du trenger å gjøre er å laste ned og installere Llama 2 lokalt.

I følge benchmarks publisert av Meta, overgår Llama 2 ChatGPT ikke bare når det gjelder sikkerhet, men også når det gjelder ytelse, men ikke med stor margin. Det er også verdt å merke seg at disse testene ble utført mot GPT-3.5-språkmodellen, ikke GPT-4-modellen.

Det er mange ChatGPT-alternativer der ute, og selv om Llama 2 kan ha en fordel over ChatGPT når det kommer til sikkerhet og ytelse, overgår ChatGPT det fortsatt når det kommer til kreativitet. Dette kan skyldes det enorme datasettet som ChatGPT ble trent på, eller det kan skyldes at Llama 2 ble opplært til å være bevisst familievennlig.

Uansett er Llama 2 et av de beste alternativene til ChatGPT, og er ideell for ethvert prosjekt som absolutt krever en familievennlig touch.

Finn ut mer om Lama 2.

2. Inworld AI

Du har sannsynligvis først hørt om AI-karakterer og NPC-er gjennom videoer som denne av Art from the Machine. Konseptet var utrolig interessant, men utførelsen var ikke uten problemer, med noen går til og med så langt som å kritisere de lange pausene, noen ganger usammenhengende svar og sjelløse tråkkfrekvens.

  Slik deaktiverer eller sletter du PowerPoint-animasjoner

Noe av årsaken til disse problemene er at disse samtalene genereres av Open AIs API direkte og deretter kjøres gjennom både tekst-til-tale og tale-til-tekst-programmer for å produsere det endelige resultatet. Det gir betydelig latens.

Inworld AI har som mål å endre det – og det kunngjorde nylig en samarbeid med utvikling med Microsoft og Xbox for å oppnå det. Som et alternativ til ChatGPT ble Inworld AI bygget bevisst for å skape realistiske karakterprestasjoner for en rekke bruksområder, inkludert markedsføring, utdanning, trening og, selvfølgelig, videospill. Den gjør dette ved å bruke det Inworld AI kaller en Character Engine. Tenk på det som en spillmotor, men for karakterer.

Inworlds Character Engine betyr at du ikke trenger å integrere en egen språkmodell som ChatGPT direkte i opplevelsen din, eller håndtere noen av de andre finurlige trinnene som å sette opp tale-til-tekst og tekst-til-tale. Inworld AI håndterer dette trinnet og mer for deg, inkludert følelser, leppesynkronisering og ansiktsuttrykk, for å nevne noen.

Denne karaktermotoren i seg selv er bygget av tre hoveddeler: Character Brain, Contextual Mesh og Real-Time AI.

Karakterhjernen håndterer elementer som karakterens mål, langtidshukommelse, personlighet, følelser og stemme. The Contextual Mesh håndterer ting som karakterens kunnskap om verden eller opplevelse, hvem brukeren eller spilleren er, hvilket forhold de har, og hvor sikre svarene deres skal være. Den inkluderer også et fjerde veggsystem for å sikre at karakterene holder seg i karakter.

Til slutt er Real-Time AI designet for å eliminere så mye ventetid som mulig, slik at karakterer er i stand til å svare i sanntid. Den er også designet med skalerbarhet og samtidighet i tankene for større prosjekter og flerspillerprosjekter.

Åpenbart er Inworld AI et utrolig alternativ til ChatGPT når det kommer til en hvilken som helst spillapplikasjon, ettersom dette var hva Inworld AI først og fremst var designet for, men å ha flere modeller som orkestrerer en AI-karakters ytelse kan være nyttig i mange andre brukstilfeller, som vi vil.

Finn ut mer om Inworld AI.

3. Sammenheng

Cohere er en stor språkmodell som først og fremst er bygget med tanke på bedriften. Dette betyr at den har blitt trent på et datasett med forretningsbruk i tankene, i motsetning til ChatGPTs mer avrundede og generelle datasett.

Den største forskjellen mellom ChatGPT og Cohere er at Cohere er designet for å være finjustert. Finjustering av en stor språkmodell gir mer nøyaktige resultater i en nisjebrukstilfelle, noe som betyr at Cohere lettere kan skreddersys til en virksomhets spesifikke behov enn ChatGPT kan. Som sådan er det et av de beste ChatGPT-alternativene for bedrifter.

  Finn ut mer om folk som bruker disse 9 verktøyene

Finn ut mer om Sammenheng.

4. Bard

Et av mange ChatGPT gratis alternativer, Bard er et chat-basert AI-verktøy bygget av Google. Den er i stor grad basert på PaLM 2 store språkmodell.

Det har vært mange sammenligninger mellom ChatGPT og Google Bard for å prøve å finne ut hvilken som er best, og et objektivt svar er vanskelig siden begge er i en konstant tilstand av iterasjon og forbedring.

Bard skiller seg ut som et av de beste alternativene til ChatGPT på grunn av det faktum at det er i stand til å bruke sanntidsdata, mens ChatGPT er låst til sine data fra et sted rundt 2021. Dette betyr at Bard er bedre egnet til enhver oppgave som krever oppdatert informasjon, for eksempel aktuelle hendelser eller været.

Finn ut mer om Bard.

5. Langkjede

Hvis du leter etter et alternativ til ChatGPT med en ekstremt kraftig API, kan LangChain være akkurat det du leter etter.

I motsetning til ChatGPT er LangChain ikke en stor språkmodell i seg selv, men snarere en generativ AI API og sett med verktøy som du kan bruke for å mer effektivt få mest mulig ut av store språkmodeller som ChatGPT.

LangChain lar deg enkelt sette opp og endre komponenter, samt se hvordan de store språkmodellene dine presterer og blir brukt av selve AI API.

Finn ut mer om Langkjede.

6. Claude

Claude er en AI-assistent og stor språkmodell utviklet av Anthropic AI, som noen kaller et av de beste ChatGPT-alternativene. Med introduksjonen av Claude 2.0 har denne AI-assistenten skåret en nisje for seg selv i det store språkmodellområdet som et OpenAI GPT-4-alternativ.

Det er en rekke ting Claude kan gjøre som ChatGPT ikke kan. For eksempel er Claude i stand til å ta opplastede filer og analysere dem. Det kan også gjøre dette med lenker, men mindre pålitelig.

Dette lar Claude ta filer du har fått eller jobber med for å hjelpe deg bedre å forstå og samhandle med dem – noe som gjør det til et flott GPT-4-alternativ.

Finn ut mer om Claude.

7. Google – PaLM

PaLM 2 er en stor språkmodell laget av Google AI. Noen anser PaLM 2 som et direkte GPT-4-alternativ, men i sannhet skiller PaLM 2 og OpenAI GPT-4 seg dramatisk og begge representerer store milepæler i utviklingen av store språkmodeller.

Det er ganske mange forskjeller mellom PaLM og ChatGPT, selv om den største forskjellen er i hvordan PaLM håndterer enhetskompatibilitet.

  Hva kalles å kjøre for nært bak et kjøretøy?

ChatGPT er effektivt, men kan være ganske stort og tungvint. Det krever dedikerte servere eller kraftige datamaskiner for å kjøre det, selv om dette stort sett kan omgås ved hjelp av en API.

I motsetning til ChatGPT, inneholder PaLM flere mindre modeller som kan brukes på en rekke enheter. Det er til og med mulig å kjøre en versjon av PaLM 2 på offline mobile enheter, noe ChatGPT ikke er i stand til.

Finn ut mer om PALM.

8. Azure – Åpne AI-tjenester

Azure er en tjeneste som gir REST API-tilgang til OpenAIs språkmodeller, slik som GPT-3.5 og GPT-4. Dette er språkmodellene ChatGPT er basert på, og Azure fungerer som en generativ AI API for disse modellene.

Fordelen med å bruke Azure fremfor OpenAIs innebygde API kommer ned til en rekke forskjellige faktorer. For det første tilbyr Azure private forekomster av OpenAIs store språkmodeller. Dette sikrer at dataene dine forblir trygge mens du bruker API.

Videre gjør Azure det enklere å finjustere OpenAIs GPT-modeller for dine spesifikke brukstilfeller. Dette gjør det enklere å lage tilpassede AI-apper enn om du bare skulle bruke ChatGPT som den er.

Finn ut mer om Azure.

9. Stabilitet AI – Stabil LLM

Stability AI er en AI-basert språkmodellplattform som, omtrent som ChatGPT, tilbyr et API. Dette gjør at den kan tjene som et gratis ChatGPT-alternativ.

På noen beregninger overgår Stability AIs FreeWilly2-modell ChatGPT, med den mest fremtredende av disse beregningene er konsistens.

Dette gjør FreeWilly2 til et flott ChatGPT-alternativ. Der ChatGPT noen ganger kan gi uberegnelige eller uforutsigbare resultater, har FreeWilly2-modellen en tendens til å gi stort sett pålitelige svar. Hvis du trenger konsistens mer enn du trenger kreativitet, så er dette et flott bruksområde for FreeWilly2.

Finn ut mer om Stabilitet AI.

Bunnlinjen

Som du kan se, er det et stort antall forskjellige alternativer til ChatGPT som er verdt å sjekke ut. Enten du leter etter en spesifikk stor språkmodell med egen API, som Bard, eller et av de mange produksjonsbaserte alternativene til ChatGPT som passer bedre for ditt bruksområde, som f.eks. Inworld AIdet er et verktøy der ute som er perfekt for deg.

Dette er et sponset innlegg. Produktvalgene og meningene uttrykt i denne artikkelen er fra sponsoren og reflekterer ikke den redaksjonelle retningen til MakeUseOf eller dets ansatte.

x