Gjør søvnen din bedre med disse 8 søvnappene

Utilstrekkelig søvn forårsaker ikke bare tretthet, men fører også til langsiktige problemer som fedme og et svakt immunsystem.

Å sikre god søvn er imidlertid ikke så lett som å sove 8 timer om dagen. Du må sove til rett tid, unngå avbrudd, sørge for at kroppen din følger søvnsyklusen og våkne ordentlig. Hvis du har søvnproblemer, er det bedre å få hjelp fra noen apper enn å ta pillene.

Det er mange apper som kan hjelpe deg med å sovne, spore søvnaktiviteten din og vekke deg forsiktig. Nedenfor har jeg listet opp en haug med søvnapper som kan forbedre søvnen din eller gi deg riktig informasjon for å takle søvnproblemer.

Hvordan apper kan hjelpe med bedre søvn?

Som jeg sa før, handler god søvn ikke bare om å sove 8 timer om dagen. Søvn har 5 stadier, inkludert våkne, N1, N2, N3 og REM (Rapid Eye Movement). Dette betyr i utgangspunktet å sove og deretter gå fra lettere søvn til dyp søvn og deretter REM-stadiet, hvor du vanligvis drømmer. Kroppen din bør gå gjennom disse stadiene i tide og uten avbrudd for god søvn.

Nedenfor er noen måter apper kan hjelpe med søvnstadier på:

Awake State

Normalt bør en person sove innen 10-20 minutter etter å ha lagt seg. Stress, angst og til og med spenning eller nysgjerrighet kan holde deg våken mer enn vanlig. Å holde seg våken for lenge vil redusere den totale tiden du kan sove, og avhengig av hvorfor du er våken, kan det også hindre deg i å sove.

Ved å bruke meditasjon, beroligende lyder, sengetidshistorier og terapier kan apper hjelpe deg med å slappe av og sovne. En app kan oppmuntre deg til å legge deg i tide og deretter bruke melodier og andre avslappende lyder for å rense tankene slik at du lett kan sove.

Apper fungerer kanskje ikke for godt for søvnforstyrrelser som søvnløshet, men de kan hjelpe med å spore søvnaktiviteten din, slik at du kan få riktig behandling.

Søvntilstand

Kroppen din vil ikke forynge seg ordentlig hvis søvnen din blir konstant avbrutt eller du holder deg for lenge i et bestemt stadium, for eksempel lett søvn. Et ubehagelig miljø, snorking, eksterne lyder og søvnforstyrrelser kan påvirke søvnen din.

Siden hjernen din kan reagere på lyder selv mens du sover, kan de samme appene som kan hjelpe deg med å sovne også hjelpe deg med å sove. Apper kan holde deg avslappet mens du sover med lyder og beroligende terapier. De kan også oppmuntre til å gå fra lett søvn til dyp søvn, ettersom hjernen reagerer mer på lyd i lett søvn. For ikke å nevne, vil de blokkere ubehagelige eksterne lyder med beroligende lyder.

Enda viktigere, apper for søvnsporing kan fortelle hvor god søvnen din er ved å spore forstyrrelser, lett/dyp søvn, snorking osv. Dette hjelper deg med å finne søvnproblemet ditt og få riktig behandling.

  Beste PayPal-gebyrkalkulatorer å bruke før du sender fakturaen

Våkner opp

Å plutselig våkne fra dyp søvn kan føre til tretthet og dårlig humør. I motsetning til vanlig alarm, kan en smart alarm-app vekke deg forsiktig med myke lyder som starter i god tid før selve alarmtidspunktet. Appen oppdager når du er i lett søvn for å begynne å vekke deg, noe som sikrer at du er klar til å våkne energisk når selve alarmtidspunktet kommer.

De har også avanserte slumrealarmalternativer som ikke lar deg sovne, noe som gjør det vanskelig å slumre.

Nå som du vet fordelene med å bruke apper for søvn, la oss komme til appene som hjelper deg fra å gå i dvale til å våkne:

Søvnlyder

Hvis du har problemer med å sove eller holde deg i søvn, vil beroligende lyder hjelpe enormt. Hvit støy eller beroligende lyder kan hjelpe deg med å slappe av og blokkere støy som kan forstyrre søvnen din. Dette gjør det lettere å sove raskere og holde seg i søvn, spesielt hvis du sover i et område med støy, som bilhorn.

Sleep Sounds kombinerer ulike lyder for å lage melodier for ulike formål. Det er en søvnkategori som har lyder som byliv, brann, vinter, strand, landsbygd osv. Lydene kan tilpasses fullt ut, du kan individuelt justere volumet på hver lyd, justere spilletid og til og med lage lydene dine.

De fleste lydene er gratis, og resten kan åpnes ved å se annonser. Du kan også abonnere på premiumversjonen som ikke har noen annonser og alle lyder låst opp.

Last ned på Android | iOS

Slumre

Hvis beroligende lyder ikke er noe for deg, vil kanskje godnatthistorier hjelpe deg med å sove. Slumber tilbyr hundrevis av lydhistorier for voksne og barn. Historiene er fortalt av beroligende stemmer med lange pauser for å sovne deg i søvn.

Du kan lage en spilleliste med historier, slik at de fortsetter å spille selv når du sover, eller du kan sette en enkelt historie på en loop. Du kan til og med legge til hvit bakgrunnsstøy til historier for å gjøre dem enda mer avslappende.

Det er også en fin søvnsporer innebygd som forteller deg når du la deg, om du våknet mellom søvn eller ikke, og når du våknet om morgenen. Du kan spore fremgang over uker eller måneder.

De fleste noveller er gratis, men fullbokfortellinger krever et abonnement med en 7-dagers gratis prøveperiode.

Last ned på Android | iOS

SnoreLab

Hvis du vil bekrefte om du snorker eller ikke, eller hvis du vil spore snorkingen din for behandling, så kan SnoreLab hjelpe. Snorking er ikke bare forstyrrende for søvnen, men også et stort helseproblem, da det kan øke risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Appen sporer snorkingen din og lager grafer for å hjelpe deg å se hvor mye du snorker over tid. Den viser den totale tiden du snorket og intensiteten av snorking ved hjelp av fargekoder. Du kan til og med lytte til snorkingen din, og den vil bare spille den tiden du snorket.

  Hvordan sende meldinger til en gruppe i Mail på iPhone eller iPad

Hvis du er under behandling for snorking, kan appen hjelpe med å spore snorking i henhold til middelet du bruker. Hvis du for eksempel bruker et munnstykke med kilepute og sover sidelengs, forteller du denne informasjonen til appen, og den vil spore og registrere deretter.

Gratisversjonen tilbyr grunnleggende sporing med begrenset lydavspilling. Du må få et abonnement for å låse opp fullstendig sporing og sikkerhetskopiering av skyen.

Last ned på Android | iOS

Digipill

Digipill tilbyr mange avslappende og motiverende terapier, som digitale piller, for å hjelpe deg med å overvinne ulike problemer. Ut av disse pillene er det noen som kan hjelpe med bedre søvn. Det er en Sleep Deeply-pille som har en beroligende vuggevise som vil lindre spenninger og hjelpe deg å sovne raskere.

Noen piller kan løse problemer som indirekte kan påvirke søvnen din. For eksempel kan Sanctuary fjerne angst og øke selvtilliten, øke komforten for komfort og trygghet, og gi Closure for å komme videre fra en dårlig opplevelse i fortiden.

Pillene består vanligvis av passende bakgrunnsmusikk med kommentarer for å låse opp underbevisstheten din. Pillespilleren er også enkel å bruke; bare spill av lyden og gå fremover/bakover som du vil.

Bare T-break pillen er tilgjengelig gratis, du må kjøpe resten av pillene individuelt inne i appen.

Last ned på Android | iOS

Søvnsyklus

Ditt første skritt til bedre søvn er å vite hvor god din nåværende søvn er. Det er her Sleep Cycle-appen vil hjelpe deg ved å registrere når du sover, hvor god søvn du har hatt og når du våknet. Etterpå holder den styr på din daglige søvn og viser endringer over tid.

Appen vil registrere hvor lang tid det tok før du sov etter å ha lagt deg. Når du har sovet, vil den spore hvor lenge du var i lett søvn eller dyp søvn, sammen med andre aktiviteter som snorking, søvnsnakking, hosting, våkne osv. Den innebygde smarte alarmen vekker deg også forsiktig over en time før ekte alarm.

Du kan også lage søvnnotater og kommentere våknestemningen din. All denne informasjonen registreres som grafer med daglig søvnhelse vist over dager, uker eller måneder.

Søvnsporing og vekkeralarm er tilgjengelig gratis. Det betalte abonnementet lar deg ta opp lyder, legge til søvnnotater, sikkerhetskopiere data og sammenligne data med andre brukere.

Last ned på Android | iOS

SleepTown

SleepTown er i utgangspunktet et byggespill som hjelper deg å bygge en by ved å følge søvnplanen din. Det er best for folk som har problemer med å legge seg i tide eller er avhengige av å bruke telefonen i sengen.

For å bruke appen må du fortelle den søvnplanen din, fra du går til sengs til du våkner. Når det er på tide å sove, må du slå på appen og gi beskjed om at du skal legge deg. Appen vil starte en bygning, og hvis du våkner til planlagt tid, vil bygningen fullføres.

Men hvis du ikke klarer å legge deg i tide eller våkner sent, vil bygningen bli ødelagt. Hvilken bygning du får er en overraskelse hver dag, og det er dusinvis av bygninger å låse opp. Følg timeplanen din, kan du lage en hel by med forskjellige bygninger.

  Tjen penger på kunnskapen din gjennom Kajabi [+4 Alternatives]

Gratisversjonen tilbyr en liten by med begrensede typer bygninger. Premium-versjonen lar deg lage en hel by med alle bygningene og låse opp prestasjoner.

Last ned på Android | iOS

Breathwrk

Pusteøvelser kan hjelpe deg med å slappe av og sove komfortabelt, og Breakthwrk er den perfekte appen. Å finne og følge riktig pusteøvelse kan være vanskelig uten visuelle signaler. Breathwrk gjør dette enklere ved å lage en tilpasset pusteøvelsesplan for deg og deretter hjelpe deg å følge den ved å bruke visuelle og lydsignaler.

Selv om appen tilbyr pusteøvelser for mange formål, har den en dedikert funksjon for søvn, stress og angst. Den vil stille en haug med spørsmål for å forstå hva slags søvnproblem du har å gjøre med, og deretter tilby øvelser deretter.

Det er også pusteøvelser av eksperter med instruksjoner i stemmen. Selv om de fleste av disse øvelsene bare er tilgjengelige i premiumversjonen. Gratisversjonen tilbyr grunnleggende søvnøvelser gitt ved hjelp av visuelle og lydsignaler.

Last ned på Android | iOS

Sov som Android

Riktig oppvåkning er like viktig som god søvn. Plutselig oppvåkning kan forårsake stress, tretthet og dårlig humør. Sleep as Android er en smart alarmapp med innebygd søvnsporing som vekker deg forsiktig før alarmtidspunktet. Den sporer søvnen din for å begynne å vekke deg i den lette søvnfasen.

Appen bruker en sakte volumtone og vibrasjoner for å vekke deg forsiktig og går til maks volum når selve alarmtidspunktet kommer. Den tilbyr også flere alternativer for å slumre. Du kan til og med sette opp en utfordring som du må bestå for å slumre alarmen, som å løse et puslespill eller svare på enkel matematikk.

Den smarte alarm- og snooze-utfordringen er tilgjengelig i gratisversjonen. Hvis du vil at søvnsporing og lyder skal hjelpe deg med å sove, må du oppgradere til premium.

Last ned på Android | iOS

Konklusjon

Uansett hvilket søvnproblem du står overfor, er jeg sikker på at en av disse appene vil hjelpe deg. Utenom disse vil jeg også anbefale deg å sove i tide om natten. I mørke (dvs. om natten), produserer kroppen din melatoninhormon som er ansvarlig for å indusere søvn. Å ikke følge dette naturlige signalet vil ikke bare påvirke den generelle søvnen, men også forårsake problemer som blodtrykk, diabetes, fedme, etc.

Hvis disse søvnappene ikke er nok, vil kanskje noen søvndingser hjelpe deg.

x