Horizon sørger for at videoer alltid tas opp i landskapet på iOS

Jeg skal starte dette innlegget med en litt kontroversiell uttalelse: Apple, Google og Microsoft bør gå sammen mot … portrett/vertikal video! Det er et større brukervennlighetsproblem enn du tror. Vertikal video er fint for forbruk på moderne, bredskjerms mobile enheter, men det er en bokstavelig «smerte i nakken» på stasjonære og bærbare datamaskiner. Siden det er svært upraktisk å justere skjermens orientering, har du ikke noe annet valg enn å dra nakken i vanskelige vinkler i lengre perioder for å se babyvideoene onkel Grant sender annenhver uke.

Jeg har ennå ikke funnet noen som bevisst foretrekker vertikal video fremfor horisontal som en designbeslutning. Den gjennomsnittlige brukeren kan ikke stole på en slik beslutning, fordi portrettvideo bare plager andre, ettersom videoen blir delt rundt. Mennesker foretrekker horisontal widescreen-video fordi det er slik øynene våre er designet for å se på ting. Kino utviklet seg fra 4:3-video til 16:9, 2.21:1 og lignende i løpet av de siste 3-4 tiårene nettopp av denne grunn!

  YoCam legger til en rekke filtre og linser til iPhone-bildene dine [iOS]

Til tross for at alt går inn for horisontale videoer, ser jeg ikke at smarttelefonprodusenter fjerner vertikal videostøtte fra sine mobile operativsystemer. Teamet på «Evil Window Dog» ante muligheten her, og har derfor kommet opp med en pen app kalt Horizon. Appen sørger for at videoen din til enhver tid forblir bredskjerm-horisontal ved å beskjære ikke-essensielle deler på en smart måte.

Venstre: Roter og skaler. Høyre: Bare roter.

Horizon kommer med to opptaksmoduser – «Rotate & scale» og «Just rotate». Førstnevnte skalerer det beskårede området dynamisk når du endrer enhetsorientering, noe som resulterer i bredere, men litt nervøse videoer. Sistnevnte velger statisk en beskjæringsstørrelse, som dramatisk reduserer visningsvinkler, men produserer mer stabil video.

  Hvordan iOS 13 vil spare iPhone-batteriet (ved å ikke lade det helt)

iPhone 5 og nyere støtter opptil 1080p, mens 4S og eldre bare får opptil 720p.

I alle fall slipper du portrettvideoer. Å velge mellom de to er et spørsmål om preferanse.

Du kan også kombinere en «deaktivert»-modus med 720p HD-oppløsning hvis du, som meg, synes at Apple begrenser lagerkameraappen til 1080p Full HD-videoer som upraktisk på grunn av lite lagringsplass. Du kan selvfølgelig også velge VGA-oppløsning!

I tillegg til dette støtter Horizon også filtre, forskjellige sideforhold, justerbare videokvaliteter og autofokus + autoeksponeringslås.

Selv om jeg sørger for at videoene mine alltid spilles inn horisontalt, ser jeg fortsatt på Horizon som en utmerket, dedikert videoopptaksapp som er verdt oppmerksomheten din – hvis du misliker den overdrevne enkelheten til kameraappen.

  iOS 7.1 tilgjengelig for nedlasting; Her er hva som er nytt

Horizon er tilgjengelig for $0,99 på App Store.

Installer Horizon fra App Store

Sørg for å fortelle oss hva du synes om Horizon ved å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.