Hva betyr «GG» og hvordan bruker du det?

Hvis du ikke spiller mange konkurrerende videospill, har du kanskje hørt akronymet «GG» for første gang på sosiale medier eller fra en spillervenn. Finn ut hva det betyr og hvordan du bruker det.

«Bra spill»

GG betyr «godt spill.» I konkurransespill med flere spillere brukes GG som en markering av sportsånd og en erkjennelse av at du hadde det gøy mens du kjempet mot motstanderne. For mange spillere er det vanlig praksis å skrive GG inn i chatten på slutten av hver kamp. Det ligner på et håndtrykk eller en klem på slutten av en direktesendt sportsbegivenhet.

Praksisen med å si GG har eksistert siden slutten av 90-tallet til begynnelsen av 2000-tallet. Ettersom online flerspillerspill som Quake og StarCraft ble populær, begynte også internettspråket å ta form. Å si GG til motstanderne på slutten av runden ble en del av riktig etikette i disse spillene.

Men GG brukes ikke alltid positivt. Å bruke GG for tidlig regnes som BM, eller «dårlig oppførsel.» For eksempel er det frekt å sende meldinger til GG før du har vunnet kampen fordi du føler deg overbevist om resultatet. Det er spesielt flaut hvis du ender opp med å tape på slutten. Unngå å skrive inn GG før kampen virkelig er over.

  Slik oppretter du kontaktgrupper på din Mac

GGWP og andre varianter

Det er noen få varianter av GG som kan brukes. En vanlig utvidelse av akronymet er GGWP, som betyr «bra spill, godt spilt.» Dette sies ofte å tilsi at motstanderen gjorde en god jobb under kampen, spesielt hvis de klarte å vinne kampen bakfra. Dette i motsetning til GLHF, som betyr «lykke til, ha det gøy», som sies i begynnelsen av kampen i stedet for på slutten.

En annen variant av GG er GGEZ, som betyr «bra spill, enkelt.» Den kan brukes av noen på vinnersiden på en nedsettende måte etter en dominerende prestasjon. Dette anses imidlertid for å være dårlig oppførsel.

GGEZ er mer vanlig brukt ironisk av enten vinnerlaget eller tapende laget. Når det brukes av vinnerlaget, er det vanligvis på slutten av en lang og tøff kamp som kunne ha gått begge veier. Når den brukes av den tapende siden, er det vanligvis etter et utblåsningsspill for indirekte å komplimentere vinnerne.

  Hvordan kombinere eller gruppere sektordiagrammer i Microsoft Excel

Bruke GG i det virkelige liv

Som mange populære internett-akronymer, har GG også gått over til bruk i det virkelige livet. Det er mye brukt i samtaler utenfor videospill. Hvis du og en venn satser på en sportskamp eller spiller en vennskapskamp en-mot-en basketball, kan du si GG etterpå. Det har også blitt vanlig i noen offline konkurransebegivenheter som profesjonell poker.

Du kan også bruke den i samtaler som ikke har noe med treff å gjøre. GG kan brukes til å vise irritasjon eller gi opp på noe. For eksempel, hvis du ved et uhell brenner et stykke toast, kan du si «GG toast». Det kan også brukes til å bety at en situasjon er illevarslende eller vanskelig å håndtere. Hvis du er i ferd med å ta en test du ikke studerte til, ville det være riktig å si til vennen din: «Jeg studerte ikke, GG.»

  Hvordan dele og administrere Microsoft Teams-filer i en kanal

Både GGEZ og GGWP kan også brukes i ikke-konkurransemessige sammenhenger. Du kan si GGEZ hvis noe viser seg å være lettere enn forventet, for eksempel hvis du klarer testen uten å studere for den. På den annen side kan GGWP brukes i sammenheng for å komplimentere noen for en godt utført jobb. Hvis vennene dine klarer å arrangere en overraskelsesfest for deg uten at du finner det ut, kan du fortelle dem GGWP at de har gjort en god jobb med å holde på hemmeligheten.

Slik bruker du GG

Hvis du spiller et online spill, er det å si GG en høflig og enkel måte å avslutte spillet på en god måte. Du kan også bruke den i det virkelige liv, på en rekke måter.

Her er noen riktige måter å bruke GG på:

For en kamp. GG.
GGWP, du valgte den perfekte gaven til meg!
Jeg glemte helt å levere papirene i går. GG, sjefen min kommer til å bli sint.
Jeg klarte å finne huset ditt uten Google Maps, GGEZ.

Hvis du vil lære flere internett-akronymer, sjekk ut delene våre om IRL og SMH.