Hva er applikasjonssikkerhet og hvorfor er det viktig?

Nesten hver applikasjon vi bruker har en slags sårbarhet.

Vel, det er skummelt og interessant. Men hva kan vi gjøre med det?

Hvis vi får vite hva Application Security (AppSec) er og hvordan vi implementerer det bedre, kan ting bli bedre. I denne artikkelen, la meg fortelle deg alt om det.

Hva er applikasjonssikkerhet?

Applikasjonssikkerhet er praksisen med å sikre en programvareapplikasjon ut og inn under hele livssyklusen.

Med andre ord bør applikasjonens sikkerhet huskes fra designfasen til slutten av levetiden. Dette vil sørge for at appen iboende er så sikker som mulig.

Visste du at hele 99 % av sikkerhetsekspertene sier at applikasjoner i produksjon inkluderer minst fire sårbarheter? De Status for DevSecOps-rapporten av Contrast Security nevner dette.

Så for å forbedre denne tilstanden, må vi lære mer om applikasjonssikkerhet og implementere den så mye som mulig.

Men hva går gjennom applikasjonssikkerhetsprosessen? Hva bør gjøres? Hvordan fungerer det, og hvorfor er det så viktig? La meg fremheve mer om det mens du leser videre.

Hvordan fungerer applikasjonssikkerhet?

Application Security er også kalt «AppSec» for kort. Teknisk sett fører hver mutter og bolt av programvare til sikkerheten.

For eksempel, hvis en applikasjon er utformet på en måte som bare brukere med tofaktorautentisering (2FA) aktivert kan bruke tjenestene. Dette gjør at programvaren hindrer ethvert uautorisert forsøk på å få tilgang til kontoer, ettersom alle brukere vil ha 2FA aktivert.

Et programvaredesign som dette bør stoppe halvparten av nettangrepene som gjetter passordene for å ta kontroll over nettkontoer. Og likevel høres det så enkelt ut å ta vare på det i programvaredesignfasen, ikke sant? 🤷

Lignende programvaredesignkonsepter vil sørge for at brukere ikke trenger å bekymre seg for å bli påvirket av tradisjonelle nettangrep.

De viktige smertepunktene å fokusere på for applikasjonssikkerhet bør være kontrollert tilgang til dataene, sikring av API-ene, sikring av dataene og sikring av applikasjonen for å forhindre endringer i den av angripere.

Selvfølgelig er ting som å følge Cyber ​​Kill Chain også en enkel sak for den grunnleggende sikkerheten til applikasjonen.

Og en kraftig brannmurløsning bør alltid gå langt.

Selv om alt dette skal holde applikasjonen beskyttet når den distribueres, er vanen med regelmessig sikkerhetstesting og oppdatering av sårbarheter gjennom oppdateringer også viktig.

For å håndheve alt det essensielle, må AppSec fastsette visse standarder og kontroller gjennom verktøy og løsninger for å sikre at det utvises maksimal forsiktighet for å designe, teste og distribuere en programvareapplikasjon.

Jeg skal ta for meg verktøyene og testløsningene etter at vi vet hvorfor applikasjonssikkerhet er kritisk.

Hvorfor er applikasjonssikkerhet viktig?

Selv om serverne/datasentrene er tatt vare på, åpner det opp for muligheter for angripere hvis appen er usikker, til å utnytte ulike teknikker for å stjele data eller få uautorisert tilgang.

  Forsvinnende Safari-faner på iPhone/iPad: 7 rettelser å prøve!

For eksempel, hvis applikasjonens kode er dårlig til å håndtere sikker kommunikasjon mellom appen og skyen, kan en angriper dra nytte av den til å snoke og trekke ut viktig informasjon.

La meg gi deg et annet eksempel der programvare inkluderer en proprietær teknologi som skal være sikker. Koden er imidlertid utsatt for å bli stjålet av angripere, noe som kan påvirke virksomheten og kundene til slutt.

Og hva om en feil i programvaren skaper et sikkerhetsproblem fra ingensteds?

For ikke å glemme – i dag er en enorm mengde data involvert når du samhandler med programvare. Så alt kan bli kompromittert eller stjålet uten din viten. Som utvikler vil du ikke at noen data om kunden din skal være et offer for identitetstyveri, ikke sant?

Jeg vil ta det som et ja og legge det til grunnen til at applikasjonssikkerhet er viktig 😉

Enten det er fra et forretningsperspektiv eller fra brukersiden, bør applikasjonssikkerhet hjelpe alle.

Ulike typer applikasjonssikkerhetstrusler

Det bør være nyttig å vite truslene du vil håndtere. Noen av de vanligste nettapplikasjonstruslene inkluderer:

  • SQL-injeksjon: Det er en ganske vanlig og farlig cybertrussel. Målet for denne trusselen er databasen din. Man kan endre eller ødelegge hele databasen hvis de klarer å lykkes. Du kan lese ressursen vår om SQL-injeksjon og hvordan du kan forhindre det for å lære mer.
  • XSS: Cross-site scripting, eller XSS, er et av de populære angrepene for injeksjon av nettapplikasjoner. Dette lar en angriper legge til ondsinnede skript på en nettside. Det kan avsløre sensitiv informasjon og føre til et datainnbrudd også. Heldigvis kan du enkelt identifisere XSS med noen skanneverktøy.
  • CSRF: Cross-site request Forgery utnytter tilgangstokenene som er lagret i nettleseren din for å holde påloggingsøkten din i live. Med tanke på at du er pålogget, vil en angriper bruke tokenet til å gi deg en lenke til å handle på gjennom sosial manipulering.
  • Ødelagt autentisering og øktadministrasjon: I likhet med CSRF refererer det også til mangelen på 2FA og mangelen på øktadministrasjon i tjenestene. Hvis brukeren ikke kan sjekke innloggede sesjoner og kontrollere dem, vil det være lettere for en angriper å få tilgang til kontoen uten at brukeren kjenner til.
  • Skadelig programvare: Du kan laste ned en malware-infisert versjon av appen hvis du ikke laster ned appen fra den offisielle kilden. Kunder bør alltid informeres om den riktige måten å laste ned en versjon av appen din uten skadelig programvare.
  • Ekstern kjøring av kode: Ethvert ukjent skript eller kode som brukes i appen uten gjennomgang, kan hjelpe en angriper med å ta kontroll over appen eksternt.
  • Sikkerhetsfeilkonfigurasjon: Ofte kan en menneskelig feil ved å konfigurere en grunnleggende sikkerhetsfunksjon føre til et sikkerhetskompromittering. Uansett hvor mange verktøy/funksjoner som er aktive for å beskytte appen, bør konfigurasjonene gjennomgås for å holde appen trygg.
  • Phishing: Appen kan være helt sikker, men en ekstern lenke, en del av en phishing-svindel, kan kompromittere en brukers informasjon. Så bevissthet til brukerne av appen din om å håndtere koblinger med advarsler kan bidra til å forhindre dette.
  • Brute force-angrep: Det stadig utbredte cyberangrepet, automatiserer en bot til å prøve flere bruker-ID- og passordkombinasjoner for å logge på en tjeneste. Hvis en brukers passord er lett å gjette, kan det være et offer for brute force-angrep. Derfor bør påloggingsprosessen ha en viss beskyttelse mot flere forsøk og advare brukeren når de angir et svakt passord.
  Hvordan installere Ubuntu Server 21.04 via USB

Tallrike verktøy hjelper med applikasjonssikkerhetsprosessen. Noen av de beste jeg kan tenke på inkluderer:

#1. Brannmur for nettapplikasjoner (WAF)

En brannmur gjør ting automatisert for å beskytte skyen og dataene samtidig som den sikrer en sikker brukerforbindelse til skyen. Det gir alt-i-ett-beskyttelse mot cybertrusler, kjente og ukjente sårbarheter og mer.

Det er mange nettapplikasjonsbrannmurer med mange funksjoner på tilbud. Avhengig av funksjonssettet deres, vil prisene på tjenestene variere.

Du kan finne en alt-i-ett-løsning som beskytter deg mot trusler, retter opp sårbarheter og administrerer alt viktig sikkerhetsarbeid for deg. I begge tilfeller kan du også velge en brannmur som gir deg mer kontroll og muligheten til å sette regler for nettverket.

Uansett størrelsen på virksomheten din, kan du ikke gå galt med noen populære alternativer som Cloudflare og Sucuri WAF. Jeg anbefaler deg å undersøke mer om sikkerhetsfunksjonene du får vite hva du vil ha.

#2. Mobile Application Security Testing (MAST)

Å ha appen sikker på mobile enheter er ikke omsettelig i den digitale tidsalderen. Så å utføre tester for å evaluere og finne sikkerhetssårbarheter når applikasjonen kjører på en mobil bør hjelpe alle typer brukere.

Nesten alt blir mobilt først. Og det er den første eller den mest brukte tingen for kundene dine. Så hvis du prioriterer sikkerhetstesting av mobilapper, kan du vinne kundene dine med brukeropplevelsen som tilbys.

Noen sikkerhetstips for mobilapplikasjoner inkluderer regelmessige kontroller og oppdateringer via oppdateringer.

Det finnes ulike sikkerhetsskannere for mobilapper som også kan hjelpe deg med prosessen.

#3. Dynamic Application Security Testing (DAST)

Det er ikke nok å holde ting sikkert for spesifikke kjente problemer eller trusler. Derfor bør proaktiv testing for sikkerhet på applikasjonen hjelpe deg med å kjenne eventuelle problemer etter hvert som applikasjonen utvikler seg.

Med DAST utføres simulerte angrep for å finne sårbarheter og hvordan applikasjonen reagerer på dem. Det gjør det enkelt å gjøre seg klar mot ukjente trusler ved hjelp av dynamisk testing.

Ikke bare proaktiv testing for omfattende sikkerhet, en DAST-løsning kan også hjelpe deg med å enkelt sjekke etter samsvarskrav (som PCI-DSS).

Du kan utforske de beste DAST-skannerne for å velge det du trenger.

#4. Statisk applikasjonssikkerhetstesting (SAST)

Hvis koden er dårlig skrevet, kan ingen annen løsning beskytte den mot cybersikkerhetstrusler. Derfor er det viktig å gå gjennom koden som gjør at applikasjonen bruker denne metodikken.

På samme måte finnes det ulike sikkerhetsteknikker for sky-først-applikasjoner, mobil-først-applikasjoner og nettleserbaserte applikasjoner.

Avhengig av typen applikasjon og kravene, kan en bedrift bestemme seg for å bruke utallige verktøy for å sikre appen.

  Slik beskytter du enhetene dine under ekstrem varme

Mens både SAST og DAST er nyttige for å forbedre applikasjonssikkerheten, kan du sjekke ressursen vår for å sammenligne SAST og DAST for å få mer innsikt.

Fordeler med å implementere applikasjonssikkerhet

Den åpenbare fordelen er å holde dataene sikre. Men hva får bedrifter ut av applikasjonssikkerhet?

Etabler merkevaretillit ved å holde kundens data trygge

Når det er et datainnbrudd i en virksomhet, mister du kunder, og tilliten bygger seg opp med årene.

Et godt eksempel på dette er LastPass passordbehandling. Det var en populær tjeneste for mange brukere. Etter at det ble berørt av et større datainnbrudd, flyttet brukere imidlertid til andre passordbehandlere.

Og hvis bedriften din holder kundens data trygge. Brukerne vil ha en grunn mindre til å tenke på å migrere til andre tjenester.

Beskytt konfidensiell informasjon

Ikke bare begrenset til å miste brukere, det er utrolig viktig å beskytte konfidensiell informasjon hvis virksomheten din håndterer den.

Informasjonen kan være verdt millioner hvis den lekkes. Så applikasjonssikkerhet bør bidra til å beskytte verdien av betydelig informasjon.

Gi tillit til investorene

Mens noen virksomheter kanskje ikke har noen investorer, har de fleste av dem. Investorene bør bli imponert hvis du har en solid sikkerhetsmodell i appen din. Selv om de kanskje ikke stoler helhjertet på forretningsideen din, kan en god praksis for å sikre appen din vise dem ditt ansvar.

Reduserer innsatsen for å vedlikeholde programvareutviklingen

Jo færre sikkerhetsproblemer på appen din, jo mindre vedlikehold er nødvendig. Teamet ditt kan fokusere på funksjonsutvikling og forbedringer i stedet for å være opptatt med å løse sikkerhetsproblemer.

Beste praksis for applikasjonssikkerhet

Applikasjonssikkerhet må inkludere et omfattende sett med prinsipper og metoder for å holde ting sikkert. Noen av de beste metodene man kan følge inkluderer:

Trusselvurdering: Hvis du kjenner truslene dine, er det lettere å beskytte seg mot dem. Å identifisere og analysere de potensielle truslene er også en av de beste måtene å sikre virksomheten din mot cyberangrep.

Overvåking av kjente sårbarheter: Du er klar over truslene du kan møte. Men hva med sårbarheter oppdaget ute i naturen? Du kan holde et øye med en CVE-database eller en offentlig sikkerhetsbulletin for å være forsiktig med utnyttelser som kan påvirke applikasjonen din.

Prioritering av løsninger: Vi vet selvfølgelig at sikkerhetsproblemene som kommer snikende må tas hånd om så snart som mulig. Men i hvilken rekkefølge? Det kan gjøre en verden til forskjell. Så det er best å prioritere å løse problemer som kan påvirke appen/risikoen dataene mest.

Applikasjonssikkerhetsrevisjon: For hver praksis gjør en rapport det verdt det. Du sporer fremdriften, evaluerer hvor godt prosessen går, og tar deretter beslutninger for å forbedre den. På samme måte må du sjekke om AppSec blir implementert slik det skal være og hvordan det forbedrer programvaren.

Innpakning

Vi må sikre applikasjonene og tjenestene vi bruker (og lager). Måten vi tar tilnærmingen til sikkerheten på gjør imidlertid en forskjell.

Hvis alle de ideelle prinsippene for applikasjonssikkerhet følges, vil vi få færre sårbarheter ut av produksjonen. Det er viktig å forstå at det aldri kan være null sikkerhetssårbarheter, ettersom cybertrusler hele tiden utvikler seg for å komme seg rundt.

På samme måte må konseptet med AppSec utvikle seg med det for å være til hjelp.

Deretter kan du utforske noen beste hemmelige administrasjonsprogramvare for applikasjonssikkerhet.