q Hva er billigst: Skrive ut dine egne bilder eller bruke en utskriftstjeneste? - tipsbilk.net

Hva er billigst: Skrive ut dine egne bilder eller bruke en utskriftstjeneste?

Med fremveksten av billige nettbaserte fotoutskriftstjenester, har blekkskrivere falt i unåde. Men som med alle DIY-prosjekter, hevder noen at det er billigere å skrive ut bilder hjemme. Er det virkelig sant?

En rask prissammenligning

La oss bryte ned prisforskjellen mellom fotoutskrift hjemme og online utskriftstjenester. Vi skal gjøre dette ved å sammenligne prisen på online utskriftstjenester og hjemmeutskrift. For enkelhets skyld skal vi bare se på kostnadene for 4×6 utskrifter.

Det finnes mange nettbaserte fotoutskriftstjenester, men vi holder oss til de fire store. Noen av disse tjenestene tilbyr en og annen rabatt, men vi skal late som om de ikke eksisterer. Shutterfly, en av de mest populære fotoutskriftstjenestene, tar $0,12 for hver 4×6 utskrift. Ikke dårlig, men Amazon, Snapfish, og Walmart vil skrive ut 4×6-bildene dine for $0,09 hver.

Greit, online utskriftstjenester koster mellom $0,09 og $0,12 per 4×6 bilde. Nå må vi sammenligne disse prisene med et hjemmefotoutskriftsoppsett. Så la oss bygge et beskjedent hjemmeutskriftsoppsett. Vi trenger en solid blekkskriver, litt 4×6 fotopapir og litt blekk.

La oss starte med skriveren. De Canon Pixma IP8720 er en av de mest populære hjemme blekkskrivere, og det er det en god grunn til. Den produserer bilder med 9600 farger DPI, og koster bare $180. Det er en budsjettpris for en ganske anstendig skriver.

  Slik blir du med på et Microsoft Teams-møte uten appen

Canon Pixma IP8720 kommer med blekk, men vi skal kjøpe en komplett sett med blekkvogner for prissammenligningens skyld. Den blekkpakken vil sette oss tilbake $55. Canon hevder at disse blekkpatronene vil gi opptil 780 bilder (ja, riktig), noe som betyr at vi i beste fall betaler $0,07 i blekk for hver 4×6 utskrift.

Vel, $0,07 per utskrift høres ganske bra ut. Men vi må fortsatt kjøpe fotopapir. La oss kjøpe mye av det for å få mest mulig igjen for pengene. Vi tar en pakke på 400 CanonInk sine av 4×6 glanset fotopapir for $20—det er $0,05 per ark.

Så hvis vi ser bort fra det faktum at skriveren vår kostet oss $180, betaler vi $0,12 for hvert 4×6-bilde vi skriver ut hjemme. Det er samme pris som Shutterfly, og litt dyrere enn noen av de andre online utskriftstjenestene.

Hvis du ikke bruker skriveren, blir ting dyrere

Selvfølgelig er denne matematikken ganske idealistisk. Det avhenger av ideen om at vi bruker alt blekket og fotopapiret vi har kjøpt. Hvis vi bare bruker våre $75 med papir og blekk til å produsere 20 bilder, så slipper vi $3,75 per bilde, ikke $0,12.

Når vi snakker om skriveren vår, nøyaktig hvor mye koster Canon Pixma IP8720 kostnadene for hvert 4×6-bilde vi skriver ut? Vel, det avhenger av hvor mye vi bruker skriveren. Vår Canon Pixma IP8720 koster $180. Hvis vi bare skriver ut 1000 bilder på denne skriveren, vil det legge til $0,18 for hver av våre utskrifter. Hvis vi bruker den 5000 ganger, legger den fortsatt til $0,03 for hver utskrift. Hvis vi ønsket at skriveren skulle bidra med mindre enn $0,01 til hvert bilde vi skriver ut, så måtte vi bruke det mer enn 18 000 ganger.

  5G E er ikke ekte 5G. Her er det du trenger å vite

Jøss, utskrift hjemme kan bli litt dyrt. Men hvis utskrift av bilder hjemme koster mer enn å skrive ut bilder på nettet, hvorfor skulle noen kjøpe en blekkskriver?

Utskrift hjemme gir deg kontroll og hastighet

Det er ett aspekt ved fotoutskrift hjemme som utskriftstjenester ikke kan matche. Når du skriver ut hjemme har du kontroll over alt. Du kan bruke matt papir eller glanset papir, du kan bruke spesialblekk, og du kan bruke en skriver som produserer utrolige bilder. Du har også muligheten til å forkaste eller endre bilder med en gang hvis du er misfornøyd med en utskrift, og du trenger ikke vente på at bildene kommer i posten.

I tillegg gjør noen skrivere det utrolig enkelt å skrive ut bilder direkte fra telefonen eller den bærbare datamaskinen. Canon Pixma IP8720 kan for eksempel koble til telefonen eller datamaskinen din trådløst, og den har til og med en mobilapp. Muligheten til å skrive ut bilder direkte fra telefonen din er ikke unik for tjenester som Shutterfly; du kan gjøre det i ditt eget hjem.

De fleste trenger selvfølgelig ikke så mye kontroll over bildene de skriver ut, og noen dagers venting ved postkassen er ikke så farlig. For ikke å nevne, hvis du ikke bruker alt av utskriftsrekvisita hjemme, kommer du til å ende opp med å bruke mye mer enn $0,12 per utskrift.

  Hvordan lage et kombinasjonsdiagram i Excel

Utskriftstjenester er billige og enkle

Bortsett fra å være latterlig billig, online fotoutskriftstjenester er også superenkle å bruke. Du trenger ikke å forholde deg til en frustrerende skriver, og du trenger ikke å lete etter de perfekte blekkpatronene eller fotopapiret for å få jobben gjort. Med de fleste nettbaserte utskriftstjenester er alt du trenger å gjøre å legge inn bilder på et nettsted eller en mobilapp og velge hvor store du vil at utskriftene dine skal være.

For ikke å nevne, du kan skrive ut bildene dine gjennom en online tjeneste når som helst. Du trenger ikke være hjemme, og du trenger absolutt ikke være i nærheten av en skriver.

Den eneste virkelige ulempen med online fotoutskrift er ventetiden. Frakt kan ta et par dager, selv om noen tjenester som Walmart lar deg hente bilder i butikk noen timer etter at du har sendt inn bestillingen.

Noen raske regnestykker avslører at med mindre du kjøper utskriftsrekvisita med rabatt og bruker dem ofte, vil utskrift av bilder hjemme alltid koste mer enn å skrive ut bilder gjennom en nettbasert tjeneste. Men hjemmeutskrift tilbyr et nivå av hastighet og kontroll som elektroniske tjenester aldri vil nå.

Fotografer og scrapbookere har all grunn til å skrive ut bildene sine hjemme. Hvis du skriver ut mange bilder, så er ekstrautgiften forsvarlig. Når det er sagt, hvis du bare trenger å skrive ut noen få dusin bilder i året, bør du sannsynligvis registrere deg for en online utskriftstjeneste.