Hva er nytt i Windows 10? Vi dekker 10 funksjoner med skjermbilder

Mircosoft overrasket mange mennesker da de annonserte den siste Windows-avdraget; det mye etterlengtede Windows 9 som var forventet å bli annonsert hadde et overraskende og svært uventet navn; Windows 10. Vi kan diskutere hvorfor Microsoft bestemte seg for å hoppe over et tall, men det vil være ren spekulasjon fra vår side. I stedet tok vi en titt på den tekniske forhåndsvisningen Microsoft gjorde tilgjengelig gjennom sitt Insider-program. De nye funksjonene svinger mer mot å fikse alt som er galt med Windows 8 og ser en veldig kjent funksjon, Start-menyen, gjøre et comeback, komplett med en ansiktsløftning.

Start-menyen

Like velkommen som returen av Start-knappen i Windows 8.1, Windows 10 bringer tilbake Start-menyen med en fin Modern UI-make-over. Det er virkelig den gamle startmenyen i en ny hud med fliser for tilgang til apper og en søkelinje. Menyen tar opp betydelig skjermplass når du utvider undermenyene. Flisene oppdateres i sanntid, så hvis du gikk glipp av det med startskjermen, trenger du ikke å leve uten den.

Startskjerm eller skrivebordsmodus

Hvis du oppgraderte til Windows 8 for startskjermen, eller avsto fra å gjøre det på grunn av startskjermen, gir Windows 10 deg et valg mellom de to. Du kan ha det ene eller det andre. Som standard, når det gjelder Teknisk forhåndsvisning, er Start-menyen aktivert. Hvis du vil bruke startskjermbildet i stedet, åpner du oppgavelinjens egenskaper og velger fanen Startmeny. Fjern merket for «Bruk startmenyen i stedet for startskjermen» og bruk endringen. Du vil bli logget ut av Windows for at endringen skal tre i kraft.

  Hvordan endre Windows-passordet

Moderne apper kjører på skrivebordet ditt

Siden du kan velge mellom Start-skjermen og skrivebordet med Start-menyen, lurer du kanskje på hvordan de veldig moderne UI-ish-appene som er omtalt i Start-menyen vil kjøre når Start-skjermen er deaktivert. Svaret er at moderne apper nå kan kjøres på skrivebordet i sine egne vinduer. Disse appene kan knipses og flislegges, de kan minimeres, og de kan sende deg varsler.

Virtuelle skrivebord

Til slutt. Microsoft holder på med introduksjonen av virtuelle skrivebord fordi både OS X og Linux har støttet dem siden dinosaurenes tid (eller i det minste Flintstones). Apper du åpner på et skrivebord er bare begrenset til det skrivebordet. Bytte til appen tar deg til skrivebordet. Foreløpig virker det ikke som om du kan åpne en app på mer enn ett skrivebord. For å legge til et skrivebord, klikk på den nye multioppgaveknappen ved siden av søkeknappen og klikk på Legg til skrivebord i skjermoverlegget.

Multi-tasking

Den gamle Windows + Tab-tasten gjør det samme i Windows 10 som den gjorde i forrige versjon, men med en ny layout. I stedet for å panorere gjennom åpne vinduer én etter én, kan du se dem lagt ut side om side og velge hvilken du vil bytte til. Den dedikerte multitasking-knappen er ment å gjøre det enklere for nettbrettbrukere å bytte mellom apper.

  Slik fikser du "Et annet program blir installert" Installasjonsfeil på Windows 10

Snap Assist

Snap var en svært populær funksjon da den ble introdusert, noe som gjorde vinduer veldig enkle å administrere. Slik var suksessen at mange Mac-brukere lette etter måter å kopiere den på, og mange utviklere forpliktet dem med en løsning. I Windows 10 har vi Snap Assist for å gjøre det enklere å knipse og stable vinduer. Windows kan festes til halvparten av skjermstørrelsen eller til bare en fjerdedel av skjermen. Når du knipser et vindu, vises andre åpne vinduer som flytende miniatyrbilder, slik at du enkelt kan bytte til dem. Snap var en flott funksjon, og Windows 10 har forbedret den ganske bra samtidig som den er funksjonell.

Fornyet oppgavelinje

Dette er en funksjon som kommer nettbrettbrukere mest til gode; ikonene er større og to nye for å åpne multitasking-skjermen samt søk er lagt til. Windows Utforsker-ikonet har også blitt redesignet.

Søk

Windows 10 har en ny dedikert søkefunksjon i tillegg til søkefeltet i Start-menyen og Charms-linjen. Hvis du har Start-menyen aktivert, har du i utgangspunktet tre forskjellige måter å søke etter filer på osv. Det er klart at Microsoft ønsker å gjøre det superenkelt for deg å finne ting uansett. Denne funksjonen er kanskje det eneste spørsmålstegnet i mitt sinn. Nettbrettbrukere kan enkelt bruke Charms-linjen, og skrivebordsbrukere kan bruke Start-menyen eller Start-skjermen, så hvorfor dette nye tillegget? Den lar deg ikke bare søke, men holder også en historikk over nylige søk og viser deg nettrender.

  5 beste registerrensere for Windows 10 (GRATIS verktøy)

Ledeteksten

Windows 10 bringer kommandoprompten til det 21. århundre med støtte for mange tastatursnarveier. Det er ikke aktivert som standard, så åpne Egenskaper-vinduet og aktiver det ved å merke av for alternativet Aktiver eksperimentelle konsollfunksjoner under Eksperimentelt-fanen.

Windows utforsker

Til slutt er det Windows Utforsker og Hjem-fanen lagt til på båndet. Delingsalternativer er også lagt til på båndet for å gjøre det enklere å dele filer via e-post. Igjen, det tar igjen et annet stasjonært operativsystem.

Konklusjon

Windows 10 virker definitivt som Microsofts forsøk, et tilsynelatende vellykket forsøk så langt, på å fikse alt som er galt med Windows 8. Navnet kan være ute av drift, men du bryr deg ikke så mye om det når du innser at Start-menyen er tilbake. Det er også verdt å merke seg at det Microsoft ødela i hastverket med å bringe et enhetlig operativsystem for skrivebord og nettbrett, det har fikset betraktelig med Windows 10. En endring som vi ikke får se ennå i den tekniske forhåndsvisningen, selv om den ble annonsert under arrangementet , er den nye sjarmbaren. Alt vi vet er at det vil se annerledes ut. Har du prøvd Windows 10? Hvordan likte du det?