Hva er poenget med torrenting?

Torrenting er prosessen med å laste ned og laste opp filer via BitTorrent-nettverket. Torrenting laster ned filer fra en annen brukers enhet på et nettverk i stedet for fra en sentral server. Dette betyr at brukere kan laste opp filer fra enhetene sine slik at andre kan laste dem ned. Men hva er vitsen med torrenting deretter? Finnes det andre måter å gjøre dette på? Den følgende artikkelen vil dykke dypere inn i hensikten med torrenting, så vel som annen informasjon rundt emnet.

Hva er Torrenting?

Torrenting er en utbredt type peer-to-peer fildeling. En programvare for torrentadministrasjon er nødvendig for å koble til BitTorrent-nettverket og kan lastes ned gratis. Hver bruker som laster opp eller laster ned en fil er kjent som en peer, og peers kan laste ned filer fra flere brukere samtidig.

Torrenting har fått en dårlig rap fordi den brukes til å dele beskyttede opphavsrettsfiler som filmer, musikk, programvare og spill. Likevel har torrenting legitime bruksområder, for eksempel å redusere belastningen på sentraliserte servere ved å være vert for flere brukere.

Sikkerhet og lovlighet av torrenting

Torrenting i seg selv er helt lovlig. Dette går over grensen til ulovlig hvis du velger å laste ned ikke-sanksjonert opphavsrettsbeskyttet materiale. Det kan imidlertid være vanskelig å forstå hvilket materiale som er lovlig for torrent og hva som ikke er det.

Internett-leverandøren din kan forsøke å stoppe deg fra ulovlig torrenting hvis de blir klar over at du gjør dette. De kan gjøre dette via et advarselsbrev eller ved å redusere hastigheten på internettforbindelsen din. I sjeldne tilfeller kan de ta rettslige skritt.

Brukere som er bekymret for personvern, vil sannsynligvis bruke en VPN-tjeneste for å skjule internettaktiviteten for internettleverandøren. VPN-er kommer med et bredt spekter av funksjoner, hvor noen er mer egnet for torrenting enn andre. For å holde internettleverandøren din unna internettaktiviteten din, bør du velge en VPN som ikke fører en logg over aktiviteten din, som ikke er basert i et land hvis rettssystem kan kreve registreringer, og som er rask nok til å behandle disse nedlastinger.

Hvordan torrent trygt

Torrenting trygt er enkelt med en VPN-tjeneste. Disse VPN-tjenestene kan holde aktiviteten din privat, men husk at de ikke vil beskytte deg mot skadelig programvare og virus.

For å torrent trygt, er det første du vil gjøre å laste ned og installere en VPN. Velg en som oppfyller kriteriene beskrevet ovenfor for å få mest mulig ut av alle fordelene. Deretter vil du aktivere kill-bryteren hvis det er en og koble til VPN-serveren. Etter å ha opprettet en tilkobling, last ned torrenten med aktiviteten din nå kryptert.

Er uTorrent trygt?

Skaperne av BitTorrent tilbyr programvare kjent som uTorrent. Denne programvaren er helt lovlig i seg selv. uTorrent har ikke skadelig programvare og kan trygt brukes sammen med en VPN. Det kan være trygt å bruke, men uTorrent beskytter ikke mot nedlasting av skadelige filer.

BitTorrent-protokollen er den vanligste metoden for å dele filer på peer-to-peer-basis. Torrenting er desentralisert, og torrentfiler og magnetlenker brukes til å oppdage andre likemenn på nettverket som er vert for den ønskede filen.

Bunnlinjen

Torrenting har flere bruksområder – både lovlig og på annen måte. I juridiske termer gir det en alternativ metode for å kilde og laste ned filer uten å bruke et sentralisert system. Peers er i stand til å dele filer med hverandre på individuelle nettverk. Torrenting blir noen ganger utnyttet som et middel til å skaffe uautoriserte filer, som er ulovlig, som nevnt ovenfor. VPN-er brukes ofte sammen med torrenting for å forhindre at internettleverandører overvåker nedlastingsaktiviteten din.