Hvilke andre nettsteder er som Omegle?

Å komme i kontakt med andre har kommet langt siden dagene med å ringe fasttelefoner. Det finnes nå utallige tjenester som forbinder deg med venner og kollegaer, og reduserer stresset og reisekostnadene. Spesielt i en tid som denne begynner vi å lære hvor viktig den menneskelige forbindelsen er. Men noen tjenester går lenger enn bare å koble deg til dine eksisterende kontakter. Omegle, for eksempel, er en enormt populær plattform som kobler deg til fremmede. Så hvilke andre nettsteder er som Omegle? Vi vil utforske det spørsmålet i artikkelen nedenfor.

Hva er Omegle?

Omegle lar deg ha ansikt til ansikt interaksjoner med ikke folk du kjenner, men totalt fremmede. Omegle ble opprettet av en tenåring på soverommet hans, og var en av de første nettprattjenestene av sitt slag. Ja, vi hadde AOL chatterom tilbake på 90-tallet, men Omegle har tatt noen sprang utover det.

Det er null registrering til å begynne med, noe som er utmerket for at din identitet og personlige detaljer forblir anonyme, men det utgjør også sine problemer. Alle kan bruke det – bokstavelig talt hvem som helst. Når du har valgt om du vil bli med via tekst eller video, kobler Omegle deg med en annen person. Dette gjøres tilfeldig, så det er helt potluck som dukker opp på den andre linjen.

  Hva er Bluetooth LE Audio, og hvorfor vil du ha det?

Selvfølgelig er Omegle spesielt populær blant tenåringer. Det er litt spenning ved å snakke med noen du ikke kjenner, anonymiteten gir deg muligheten til å chatte åpent og uten å dømme, men mye av tiden er det bare en måte for tenåringer å bekjempe kjedsomheten sin. Men med alt som er så åpent, er det lett å misbruke det. Omegle sier til og med på forsiden av nettstedet deres, «Rovdyr har vært kjent for å bruke Omegle, så vær forsiktig.»

Selvfølgelig beholder ikke Omegle noen av brukernes detaljer, men hvem som helst kan ta skjermbilder av chattene deres. Brukere kan til og med velge «spionmodus», som lar dem krype på andres samtaler. Selv om du er forsiktig, er det lett å slippe detaljer om deg selv når du begynner å svikte deg med noen du liker. Dette er grunnen til at mange foreldre har begynt å blokkere nettsteder som Omegle slik at barna deres ikke kan bruke dem i det hele tatt.

  Slik fjerner du noen fra en tekstmeldingsgruppe på iPhone

Men når du begynner å blokkere nettsteder, hvor langt går du? Er dette den eneste chattesiden som er utrygg? Hvilke andre nettsteder ligner på Omegle? For å begynne, gjør det enorme internett og alle dets dype mørke hjørner det nesten umulig å være den eneste i sitt slag.

Alternativer til Omegle

Det er mange flere alternativer til Omegle som inkluderer TinyChat, Whisper, CoolMeet, ChatHub, Emerald Chat, ChatRoulette, Shagle, Chatrandom, Dirtyroulette, Camsurg og Bazoocam – alternativene er nesten uendelige. De har alle noen få forskjeller, men de tjener i hovedsak samme formål.

For eksempel er TinyChat fundamentalt det samme som Omegle, men de fleste av brukerne kobler seg til via et chatterom, som har opptil 12 videofeeder per rom. Dette føles umiddelbart litt mer behagelig ettersom chattene ikke er én til én, så samtalene blir sannsynligvis ikke for personlige.

  Hva er Google Advanced Protection og hvem bør bruke det?

ChatRoulette, derimot, fungerer på en-til-en-basis, akkurat som Omegle. Det kobler deg sammen med en fremmed, og hvis du føler deg ukomfortabel eller ikke vil chatte med den personen lenger, «dreper» du samtalen og går videre.

Bør du stoppe barna dine fra å bruke disse sidene?

Som forelder kan du gå rundt og blokkere venstre, høyre og senter når du begynner å finne ut hvilke andre nettsteder som er som Omegle, men det kan hende du kjemper en tapende kamp. Der det er vilje er det en vei. Den store kapasiteten til internett har gjort at det nesten alltid er flere måter enn én. Fra begynnelsen av internett har tenåringer kontinuerlig funnet nye måter å chatte med fremmede på nettet. Det beste vi kan gjøre er å holde barna våre utdannet om å lese røde flagg og hva slags samtaler som forårsaker alarmklokker. Ha alltid en åpen dialog mellom dere slik at de vet at de kan komme til dere hvis noe gjorde dem ukomfortable, så kan dere diskutere hvordan dere skal gå frem sammen.