Hvilken er bedre for deg?

Viktige takeaways

  • Apple Watch Series 9 har en ny dobbelttrykk-funksjon som lar deg navigere på watchOS ved å trykke to ganger på tommel og pekefinger. Det er et praktisk tillegg som eliminerer behovet for å bruke den andre hånden eller til og med nesen.
  • Series 9s S9-brikke er 25 % mer strømeffektiv enn S8-brikken i Series 8-modellen. Den har også en 4-kjerners Neural Engine for raskere maskinlæringsoppgaver og økt lagringskapasitet på 64 GB.
  • Mens Series 9 tilbyr noen forbedringer, er Apple Watch Series 8 fortsatt en kraftig klokke med identiske helsefunksjoner. Hvis disse oppgraderingene ikke er avgjørende for deg, kan Series 8 kjøpes til en rabattert pris fra tredjepartsforhandlere så lenge lageret rekker.
  9 beste AliExpress-alternativer for din dropshipping-virksomhet

Utgivelsen av Apple Watch Series 9 i 2023 kan gi deg lyst til å oppgradere. Men er den mye bedre enn Series 8 som kom ut et år før?

Du tror kanskje nytt betyr bedre, og Series 9 har en kul ny funksjon. Men hvis du lurer på om du skal få en serie 8 eller en serie 9, er du ikke alene. Les videre da vi sammenligner de to modellene og hjelper deg med å bestemme.

Hva er forskjellen mellom Apple Watch Series 8 og Series 9?

Bildekreditt: eple

Når du sammenligner disse to enhetene ved første øyekast, vil du kanskje ikke merke noen forskjeller. Det er fordi disse enhetene ser identiske ut og har lignende skjermer.

Apple Watch Series 9 har en ny dobbelttrykk-funksjon som lar deg navigere på watchOS ved å trykke to ganger på tommel og pekefinger. Du kan bruke den til å svare på anrop, slumre alarmer og ta bilder. Dette fungerer ved hjelp av den nye S9-brikken som registrerer vibrasjonen fra å banke på fingrene.

  12 beste online IDE- og koderedigerere for å utvikle webapplikasjoner

Dobbelttrykk-bevegelsen betyr at du ikke lenger trenger å bruke den andre hånden til å trykke på Apple Watch. Tidligere brukte noen mennesker til å bruke nesen når hendene var fulle. Nå, det hører fortiden til.

I tillegg til dobbelttrykk-bevegelsen, er Series 9s S9-brikke 25 prosent mer strømeffektiv enn S8-brikken i Series 8-modellen. S9-brikken har en 4-kjernes Neural Engine som lar den utføre maskinlæringsoppgaver dobbelt så raskt. Apple har økt lagringskapasiteten til 64 GB, sammenlignet med 32 GB i S8.

Bør du oppgradere fra en Apple Watch Series 8 til en Series 9?

Utgivelsen av Series 9 Apple Watch har mange S8-eiere som lurer på om de burde oppgradere. Eller, hvis du ønsker å kjøpe din første Apple Watch, lurer du kanskje på hvilken du skal kjøpe.

  Alt du trenger å vite om serverløs database

Selv om dobbelttrykksfunksjonen er hendig, er den ikke verdt oppgraderingen, da det er det eneste store tillegget. Ytelses- og lagringsplassforbedringene er også gode, men de fleste brukere vil ikke merke noen forskjell her. Det er også en måte å prøve dobbelttrykksbevegelsen på en eldre Apple Watch.

Alt i alt er Apple Watch Series 8 fortsatt en kraftig klokke med et identisk sett med sensorer som tilbyr mange flotte helsefunksjoner.

Velg riktig Apple Watch for deg

Mens Apple Watch Series 9 er tilgjengelig for kjøp direkte fra Apple, er Series 8 ikke lenger oppført på nettstedet. Du vil imidlertid kunne kjøpe en brukt eller ny Series 8 fra tredjepartsforhandlere til en rabattert pris så lenge lageret rekker.

Hvis du bestemmer deg for å gå med Apple Watch Series 9, må du betale full pris, noe du bør huske på. Til syvende og sist er valget ditt når du bestemmer deg for hvilken Apple Watch du skal kjøpe. Noen vil kanskje mene at dobbelttrykksfunksjonen og ytelsesforbedringer er verdt den ekstra kostnaden.