Hvilken er best for deg

Synes du det er utfordrende når du skal velge ett prosjektstyringsverktøy mellom Jira Work Management og Asana? Denne artikkelen om Jira Work Management vs. Asana hjelper deg med å ta en informert beslutning.

Sammenligningen av prosjektstyringsverktøyene nedenfor hjelper deg å lære styrken og forskjellene mellom Jira Work Management og Asana. Til syvende og sist finner du enkelt ut hvilken programvare for prosjektstyring som passer best for dine nåværende virksomheter.

Hva er Jira Work Management?

Jira Work Management er et PM-verktøy fra Atlassian. Tidligere markedsført som Jira Core, er Jira Work Management en omdøpt sky-app for å hjelpe bedriftsteamene dine med å planlegge, spore og organisere arbeidet sitt effektivt. Siden verktøyet er online og implementerer endringer i sanntid, kan du samarbeide med teammedlemmene mens du legger til oppgaver, endrer prioriteter eller administrerer oppgaveavhengigheter.

Primært kan du opprette og tildele oppgaver, angi forfallsdatoer, spore fremdrift og overvåke prosjekttidslinjer. Videre er det tilpassbare arbeidsflyter du kan velge for å lage en unik arbeidsflyt for prosjektet ditt.

Dessuten kommer verktøyet med et innebygd smart rapporterings- og analyseverktøy. Ved å bruke dette kan dataanalytikeren din lage tilpassede rapporter, automatiske rapporter og mer for klient- eller investorrapporteringsformål.

Rollen til Jira Work Management som et PM-verktøy

De fleste programvare- og forretningsenheter bruker Jira Software og Confluence i Agile- og DevOps-prosjekter. Atlassian manglet imidlertid et prosjekt- og oppgavestyringsverktøy som kunne integreres med produktene. Derfor måtte de som brukte Jira kjøpe andre PM-verktøy som integreres med Jira og ivaretar prosjekt- og arbeidsledelse.

Innføringen av Jira Work Management endret statusen ovenfor. Alle teamene som bruker Jira og andre Atlassian-apper for programvare-, produkt- og tjenesteadministrasjon, flyttet til dette opprinnelige arbeidsadministrasjonssystemet. Verktøyet er enkelt og krever ikke programvareutviklingskompetanse, så generelle forretningspersoner kan også administrere prosjekter effektivt og rimelig. I tillegg kommer den gratis med Jira-programvaren.

Hva er Asana?

Asana er et PM-verktøy for nettsky og skrivebord som hjelper teamene dine med å organisere, spore og administrere arbeidet sitt effektivt. Tidligere Facebook-ansatte Dustin Moskovitz og Justin Rosenstein utviklet verktøyet for å gjøre prosjektledelsesprogramvare tilgjengelig for alle – fra konsertarbeidere til mellomstore bedrifter. Selv om verktøyet også kan håndtere bedriftsarbeidsmengder.

Asana er et banebrytende verktøy for å tilby et visuelt grensesnitt for å lage oppgaver, tildele dem til teammedlemmer og overvåke den generelle fremdriften i prosjektet. Den gir forskjellige funksjoner som oppgavelister, kanban-tavler, kalendere og tidslinjer for å hjelpe deg med å holde hvert lag fokusert og organisert.

  Datastyringsrammeverket forklart: Hvordan gagner det bedrifter?

Asanas rolle som prosjektledelsesverktøy

Asana forvandlet måten bedriftsledere pleide å administrere prosjekter på. Før Asana brukte prosjektledere Microsoft Projects, som er komplisert og ikke lett å forstå av noen i teamet.

Etter Asana kan hvem som helst bli prosjektleder, og du kan administrere et hvilket som helst prosjekt på den. For eksempel administrere hjemmearbeid til bedriftsetableringer for komplekse programvareprodukter, og Asana kan imøtekomme alle disse prosjektene.

Asana er et av de første PM-verktøyene uten kode med dra-og-slipp-handlinger for raskt prosjektoppsett og oppgavetildeling. Du kan ta med en ny entreprenør eller ansatt i prosjektet ditt på mindre enn fem minutter ved å bare sende en invitasjonslenke.

For det første kan du opprette to typer delt plass eller prosjekter på Jira. Disse er som skissert nedenfor:

#1.Bedriftsstyrte prosjekter

Bedriftseiere, ledere og arbeidsstyrkeadministratorer oppretter vanligvis globale prosjekter ved å bruke denne funksjonen. Disse prosjektene bestemmer arbeidsflyten, PM-prosessen og standardiseringen til alle teamene under selskapets prosjekter.

#2. Teamstyrte prosjekter

Et slikt delt rom kommer inn under globale prosjekter. For eksempel opprettet du et globalt prosjekt kalt Web Publishing, der forskjellige team kan sette opp sitt eget arbeidsområde for webutvikling, innholdsproduksjon, innholdspublisering og markedsføring.

Når du er ferdig med å lage et prosjekt, kan du legge til eller tilpasse (hvis du bruker en mal) følgende elementer på Jira for effektiv arbeidsledelse og overvåking:

Problemer

Problemstillinger er de minste enhetene i prosjektet. Du kan lage forskjellige problemtyper som Epic, Task, Asset, Story og Bug.

Styrer

Jira-tavlene er for en visuell representasjon av arbeidsprosessen din ved å bruke Kanban-metodikken. Den lar deg se statusen til hver utgave som kort som du enkelt kan flytte over hele linja. Du kan også spore, organisere og prioritere problemer ved å justere dem med kolonnene som Venter, Tilordnet, Pågående arbeid, Prioritet, Ferdig, osv.

Kort

I Jira representerer hvert kort et spesifikt problem du jobber med, og tilbyr et kortfattet oppgavesammendrag. Du kan tilpasse disse kortene for å vise nøkkeldetaljer som forfallsdatoer, mottakere og prioriteringer, noe som muliggjør effektiv arbeidsorganisering.

Når du velger et kort, får du tilgang til tilleggsinformasjon og alternativer. Du har muligheten til å legge til nødvendige felt og informasjon på kortet for å jobbe med problemet, og sikre enkel tilgang til alle nødvendige detaljer. I tillegg kan du legge igjen kommentarer på kortet for å fremme kommunikasjon og samarbeid mellom teammedlemmer, og holde alle oppdatert og engasjert i prosessen.

Arbeidsflyter

Arbeidsflyter hjelper deg med å standardisere hvordan teammedlemmene skal flytte én oppgave fra start til slutt. Jira-prosjektstyringsmalene inkluderer slike arbeidsflyter for salgspipelines, GTM-administrasjon, ansatt onboarding, etc.

Fordeler med Jira Work Management

 • Teamene dine kan administrere prosjekter på en innebygd plattform som matcher grensesnittet til Jira Software, Jira Service Management, Confluence, etc.
 • Jira er super rimelig sammenlignet med mange andre lignende PM-verktøy.
 • Det er en sky-app, så det er ingen grunn til å bekymre deg for PC-konfigurasjon.
 • Jira har en lav læringskurve akkurat som PM-verktøy uten kode som Asana og Trello.
 • Den har maler for mange forretningssaker slik at du kan komme raskt i gang.
  10 utendørs høyttalere for å ha de mest høylytte festene

Hvordan fungerer Asana?

Alle Asana-prosjekter er de samme; for eksempel inneholder de følgende PM-elementer:

 • Oversikt
 • Liste
 • Borde
 • Tidslinje
 • Kalender
 • Arbeidsflyt
 • Dashbord
 • Meldinger
 • Filer

I en bredere visning må du samhandle med følgende appbrukergrensesnitt for å navigere praktisk på Asana:

#1. Hjem

Home er det globale dashbordet til Asana-prosjektet ditt. Her ser du maioppgaver, prosjekter og personer i forskjellige kort. Du kan tilpasse hjemmet ytterligere ved å legge til widgets som privat notatblokk, oppgaver jeg har tildelt, utkast til kommentarer, mine mål osv.

#2. Mine oppgaver

Mine oppgaver lar deg visualisere dine aktive og fullførte oppgaver i liste-, tavle- og kalendervisninger.

#3. Innboks

Når noen flytter oppgaver over hele linja, tildeler nye oppgaver og kommenterer oppgaver, vil alle disse aktivitetene vises i Innboks-fanen.

#4. Rapportering

Du kan lage enkle og komplekse prosjektrapporter ved å bruke rapporteringsfunksjonen til Asana. Rapporteringsdelen lar deg lage følgende:

 • Kart i forskjellige farger og varianter
 • Rapporteringsdashbord
 • Deling av dashbordlinker
 • Diagramtilpasninger

Fordeler med Asana

 • Det er enkelt å komme i gang med prosjektledelse på Asana.
 • Asana PM-verktøyet kommer med et begrenset antall maler.
 • Det er superenkelt å legge til eksterne eller interne medlemmer til Asana-prosjekter via e-postinvitasjonssystemet.

Jira Work Management vs. Asana

Funksjonerjira arbeidsadministrasjonsanaparent verktøyparti av JIRA-produktet med å gjøre golfkussmennsproblemer og oppgaver og globale prosjektsprosjektstyringsarbeidsflytautomatiserende til avanserte og svært komplekse arbeidsflytautomatiseringsbegrensede arbeidsflytautomater og analysere og analysere og analysere og analysere rapporterte rapporterte rapporterte rapporterte rapporterte ringer-ringer-ringer-ringer-heter-ringer-rapport-rapport-support. ized businessesIntegration500+ integrasjoner og 3000+ andre utvidelser. Integrerer også med alle relevante Atlassian-apper som Jira Software, Jira Service Management, etc.100+ integrasjoner for tredjepartsapperProblemerStøtter opptil 5 problemtyperDen lar deg bare lage oppgaver, men du kan vurdere dem som problemer hvis nødvendigApperKun tilgjengelig via en nettappTilbyder web apper, skrivebordsapper og mobilapperSkylagring250 GB og mer skylagringstilgang
Maksimal vedleggsstørrelse 2GBAlle vedleggsfiler skal være innenfor 100 MB; men ingen begrensning på antall filer du kan legge ved

Jira er perfekt for enhver forretningssak, men svært effektiv for markedsføring, drift, salg, menneskelige ressurser, økonomi, juridiske og designteam. Nedenfor finner du noen populære prosjekter på Jira:

Onboarding av ny ansatt

Jira lar deg rekruttere nye entreprenører eller ansatte gjennom prosessen for aksept av tilbud til introduksjonsdagen for stillingsposten. Det forhåndskonfigurerte prosjektstyret har oppsummering, listevisning, kandidatprofil, mottaker, godkjennere, kompleksitet, e-post osv.

Slutt på måneden

Hvis du synes å avslutte månedsavslutninger er utfordrende og tidkrevende, kan du bruke et Jira-brett i stedet. Her kan du sette opp en kalendervisning og tildele oppgaver til teammedlemmene for månedssluttdato etter dato for synlighet og overvåking.

  Topp 11 Dogecoin-lommebøker for sikre og enkle transaksjoner

Oppretting av aktiva

Mange digitale byråer bruker Jira til å lage multimedia, programkode og nettstedkode. I dette tilfellet kan du opprette et Kanban-tavle på Jira Work Management og sette opp kort for To Do, Drafting, In Review, Approved og Created. Du kan også legge til arbeidsflytautomatisering slik at oppgavene automatisk flyttes til neste kort når mottakeren fullfører sin del.

Bruk tilfeller av Asana

Asana er egnet for enhver prosjektledelse bortsett fra der du trenger å implementere Agile og DevOps. Finn noen eksempler nedenfor:

Arrangementsplanlegging

Du kan fullføre en bedrift eller personlig begivenhet ved å legge til og spore hvert element i Asana. Du kan bruke en forhåndskonfigurert mal fra Asana-prosjektbiblioteket eller sette opp et prosjekt fra bunnen av. Inkluder PM Tool-elementer som Oversikt, Liste, Board, Timeline, Workflow, etc.

Feilsporing

Jobber du med et nett- og apputviklingsprosjekt og trenger å lage en jobbtavle for feil? Du kan bruke feilsporingsmalen til Asana. Det inkluderer alt du trenger i et feilsøkingsprosjekt, som Oppgave/Problemnavn, Tildelt, Prioritetsstatus, osv. Du kan også legge til automatisering av arbeidsflyt for å flytte oppgaver rundt på tavlen raskere.

Kreative forespørsler

Du kan sentralisere teamets kreative forespørsler ved å bruke dette prosjektet på Asana. Samle all nødvendig informasjon, for eksempel prioritet, kreative kanaler og leveringsdato, under forespørselsprosessen. I tillegg kan du spore den kreative arbeidsflyten din på ett enkelt sted, noe som sikrer klarhet i ansvar og tidsfrister for alle involverte.

Jira Work Management vs. Asana: Dommen

Fra sammenligningstabellen og diskusjonen av funksjoner så langt, er det tydelig at Jira Work Management er vinneren. Selv om Asana har nesten lignende funksjoner, er den ikke egnet for Agile- og DevOps-prosjekter.

Jira tilbyr også SaaS PM-verktøy i bedriftskvalitet til en overkommelig pris sammenlignet med Asana. I skrivende stund, for 10 brukere, må du betale $134,90 i måneden, mens regningen bare er $50,00 med Jira Work Management.

For ikke å nevne, Jira Work Management er gratis når du velger Jira Software for programvareutvikling, DevOps og problemsporing.

Forfatterens notat

Asana er et enkelt PM-verktøy; alle fra forretningsøkosystemet vil gjerne bruke det. Men hvis du bruker Basic-versjonen, vil du begynne å få problemer med gratisfunksjoner etter noen måneder når Asanas AI sporer at du er svært avhengig av programvaren. Den vil blokkere funksjonene du bruker mest og be deg bytte til premiumversjonen.

Den laveste premiumplanen er $13,49/bruker/måned, som er omtrent tre ganger kostnaden for Jira Work Management-verktøyet. Selv om jeg, da jeg byttet til Jira, ikke trengte å få en premiumplan ennå fordi den ikke sporer bruken din og blokkerer deg til du betaler.

Begynn derfor å gjøre nye prosjekter eller flytt eksisterende til Jira Work Management-verktøyet. Fordi det er rimelig, har det mange funksjoner og støtter Agile og DevOps, og store teknologier og bedrifter er avhengige av Jira.

Jeg vurderte alle punktene bedrifter vurderer for å anskaffe programvare mens jeg skrev denne sammenligningen av Jira Work Management vs. Asana. Så du kan enkelt velge riktig arbeids- og oppgavestyringsverktøy ved å lese artikkelen og investere verdifull tid i det du kan best!

Leter du etter noe annet i et PM-verktøy? Sjekk ut denne åpen kildekode-programvaren for prosjektstyring når du trenger å tilpasse PM-verktøyet for et tilpasset prosjekt.