Hvilken skal du velge i 2022?

La oss sammenligne Docker og Kubernetes for å se hvor disse to står mot hverandre.

Vi vil også snakke om noen av alternativene til andre orkestreringsverktøy enn Kubernetes. Vi vil videre gå og grave sammenligningen mellom Docker Swarm og Kubernetes i detalj.

Hva er Docker?

Det kan se ut for et umodent øye at utvikling av en app handler om å skrive en sterk kode. Men den virkelige utfordringen ligger i å håndtere flere språk, jobbe med forskjellige rammeverk og administrere forstyrrede grensesnitt mellom verktøyene. Docker kommer til unnsetning her!

Det er en måte som hjelper brukerne til å få tak i applikasjonen under utviklingen og kjøretiden. Det reduserer problemene som står overfor i disse stadiene. Det hjelper også med å få et godt grep om hvordan applikasjonen skal eksponeres for nettverket, administrerer bruken av lagring og minne, og håndterer også tilgangstillatelsen utenfor applikasjonen.

For å oppsummere er det en måte å gi et konsistent miljø på en hvilken som helst OS-kompatibel vert (Linux eller Windows).

Docker-funksjoner

 • Enkel og rask konfigurasjon – Koder kan distribueres på kortere tid med minimal innsats
 • Øker produktiviteten – Det reduserer ressursene og er også nyttig for rask distribusjon av applikasjoner.
 • Applikasjonsisolering – Dockers bruker containerne til å kjøre applikasjonene. Disse beholderne gir isolasjon til disse applikasjonene.
 • Sikkerhetsstyring

Mange applikasjoner kjører på Docker.

Hva er en Kubernetes (eller K8s)?

Kubernetes er et containeradministrasjonsverktøy som automatiserer distribusjonen.

Det er en bærbar plattform med åpen kildekode designet av Google og nå administrert av en cloud-native databehandlingsstiftelse. Det hjelper med å oppdatere applikasjonene på en enklere og raskere måte uten nedetid. Den håndterer arbeidet med å planlegge containere på klyngen og administrerer også arbeidsmengden.

Kubernetes har to navn til – «k8s» og «Kube.»

Denne orkestreringsplattformen automatiserer mange manuelle prosesser, for eksempel distribusjon, administrasjon og skalering av applikasjonene i beholderen.

Kubernetes-funksjoner

 • Automatiserer manuelle prosesser – Bare beskriver ønsket tilstand ved hjelp av Kubernetes, og det vil endre den eksisterende endringen til den ønskede.
 • Lastbalansering – Kubernetes er god på lastbalansering i tilfelle det er mer trafikk til containeren. Det distribuerer nettverkstrafikken og holder distribusjonen stabil.
 • Selvhelbredende – Dette er en av de beste egenskapene til Kube. Den starter de mislykkede beholderne på nytt, erstatter dem, og dreper også den som ikke svarer på det brukerdefinerte mønsteret.
 • Lagringsorkestrering – Brukere kan automatisk montere et lagringssystem etter eget valg ved å bruke Kubernetes.
  Hvordan installere Gnome 40 på Debian 11

Docker VS Kubernetes

Docker og Kubernetes er forskjellige teknologier.

Så det er noe urettferdig å sammenligne disse to eller å stille spørsmål ved hvilken som bør prioriteres. Disse to er ikke direkte rivaler. Men de er i slekt! Docker er en containerplattform, mens Kubernetes er en containerorkestrator for containeriseringsplattformer som Docker.

La oss forstå dette i detalj med bildet nedenfor.

Dette illustrerer at Docker og Kubernetes går hånd i hånd og jobber parallelt.

Docker brukes til å isolere applikasjonen din til containere, mens Kubernetes er et containerplanlegger-/orkestreringsverktøy og brukes til å distribuere og skalere applikasjonen din ved å administrere flere containere distribuert på tvers av flere vertsmaskiner.

La oss se nærmere på noen av likhetene mellom Docker og Kubernetes.

 • Begge blir tiltrukket av en mikrotjenestebasert arkitektur.
 • De er hovedsakelig skrevet i Go, noe som gjør at de kan sendes som lette binære filer.
 • Begge bruker YAML-filer, og disse filene er lett lesbare for mennesker.

Preferanse for Docker og Kubernetes

Hvis vi ser på en hvilken som helst applikasjon fra et teoretisk perspektiv, vil den se jevn og problemfri ut. De virkelige utfordringene kan først sees etter den praktiske implementeringen. Punkter som må tas i betraktning for et vellykket resultat av enhver søknad er stater her:

 • Om denne teknologien er økonomisk?
 • Gir det vekst i næringslivet?
 • Vil det bidra til å redusere nedetiden?
 • Vil det være nyttig for å spare ressursene?
 • Vil det unngå utilsiktede menneskelige feil?
 • Vil det øke datahestekrefter?

Så ut av Docker eller Kubernetes, må vi velge en eller annen avhengig av brukstilfellet.

Når skal du velge Docker?

Hvis brukssaken din tar i bruk mikrotjenestebasert arkitektur, bør du bruke Docker-beholdere for hver mikrotjeneste. Den beste bruken av containeriseringsplattformen som Docker er for mikrotjenestearkitektur.

Når skal jeg velge Kubernetes?

Kubernetes er en teknologi i svært rask utvikling på grunn av funksjonen til åpen kildekodeplattformen. Hver organisasjon tilbyr sine plugins i form av forskjellige tjenester som nettverk. Bruken av disse pluginene, spesielt i produksjonsmiljøet, kan forårsake en høy risiko for sikkerheten.

Så for å ivareta sikkerhetsaspektet, foreslås det å bruke en solid skybasert vertsløsning.

Hvis du ikke har inngående kunnskap om systemet, kan ting lett gå i stykker. Så gjør valget ditt med omhu.

Docker vs. Kubernetes basert på use-case

Hvilken er god til hva?

Docker: Docker er best når en bruker har en kompleks applikasjon som krever all innpakning av en pakke og konfigurasjon i en bærbar beholder.
Kubernetes: Kubernetes er bra når du må sørge for at applikasjonen din kjører slik den skal være. I tilfelle hvis en beholder ikke reagerer eller blir mislykket, bør den helbrede seg selv og dermed starte en ny beholder.
Når skal man bruke hva?

  Hvorfor fungerer ikke Minka Aire Remote?

Docker: Den kan brukes i alle disse tilfellene:

 • Hvis en applikasjon passer godt for containere
 • Hvis applikasjonen ikke krever noe eller mye av et grafisk grensesnitt, og hvis applikasjonen må distribueres konsekvent.

Kubernetes: Den kan brukes til det nedenfor nevnte tilfellet:

 • Når en organisasjon ikke er forpliktet til en enkelt skyleverandør, er det smarteste valget å bruke Kube. Grunnen er at det fungerer likt på alle systemer. Det er derfor det kalles en leverandør-agnostiker.

Siden det er krystallklart at begge teknologiene går hånd i hånd og går etter hver. Hva er det så som får folk til å tro at det er en mulig konkurranse mellom Docker og Kubernetes? Årsaken bak dette er Docker Swarm. Docker swarm er også et av containerorkestreringsverktøyene levert av Docker Inc, og derfor sammenligner industrien Docker med Kubernetes.

Kubernetes-alternativer?

Nedenfor er noen av orkestreringsverktøyene som kan bevises som fine alternativer til Kubernetes.

 • Docker Swarm
 • Åpne Shift
 • Mesos
 • Rancher
 • Amazon ECS
 • Apache Marathon
 • Nomad
 • Kontena
 • Minikube

Etter Kubernetes og OpenShift er Docker Swarm mer populær i bransjen. La oss diskutere Docker Swarm og analysere hvordan det er annerledes og hvor det står mot Kubernetes.

Hva er Docker Swarm?

Dette er et internt containerorkestreringsverktøy utviklet av Docker for å spille sammen med containere som kjører på Docker-miljøet. Den brukes til gruppering og planlegging. Den tillater flere administrerende containere som er distribuert på tvers av flere vertsmaskiner. Den bruker standard Docker API og nettverk, og gjør det dermed enkelt å slippe inn i et hvilket som helst docker-miljø.

Arbeidsprinsippet til Docker Swarm

 • Bakoverkompatibilitet
 • Sikker som standard med sertifikater
 • Spenstig og single-point-of-failure-arkitektur
 • Enkel, men dynamisk med en brukeropplevelse som «fungerer bare».

Kubernetes vs. Docker Swarm

Begge disse orkestreringsverktøyene tilbyr mye av de lignende funksjonene. Den eneste forskjellen ligger i deres grunnleggende måter for hvordan de to blir operert. Tabellen nedenfor fanger det bedre bildet av sammenligningen.

Kubernetes
Docker Swarm
Implementering: Applikasjoner kan distribueres ved å bruke en blanding av distribusjoner, pods og tjenester/mikrotjenester.
Utrulling: Applikasjoner kan distribueres som tjenester/mikrotjenester i en Swarm-klynge. En YAML-fil kan brukes til å indikere en multi-beholder. I tillegg kan Docker Compose distribuere appen.
Installasjon: Det er manual i Kube. Det krever riktig planlegging for å få Kube i gang. Instruksjonene for installasjon kan variere fra OS til OS og leverandør til leverandør.
Installasjon: Installasjonen er enda enklere i Docker Swarm sammenlignet med Kubernetes. Med Docker kreves bare ett sett med verktøy for å lære å bygge på miljø og konfigurasjon.
Fungerer: Kunnskap om CLI (Command Line Interface) er nødvendig for å kjøre Kubernetes over Docker. For å navigere innenfor en struktur, bør man ha forståelse for Docker CLI. Deretter kunnskapen om den vanlige språkinfrastrukturen som skal kjøres for disse programmene.
Fungerer: Som nevnt før, er Docker Swarm et verktøy fra Docker. Så for å navigere innenfor en struktur, brukes det samme vanlige språket. Dette øker hastigheten til dette verktøyet og gir variasjon. Derfor får Docker en betydelig brukervennlighetsfordel.
Logging: Når tjenestene er distribuert i klyngen, for eksempel Elasticsearch/Kibana(ELK), støtter Kubernetes flere versjoner av overvåking og logging.
Logging: Når det gjelder Docker Swarm, er det kun overvåking som støttes, og det er med tredjepartsapplikasjonene. Så det anbefales at for overvåkingsformål bør Docker brukes med Reimann.
Skalering: For distribuerte systemer er Kube et alt-i-ett-rammeverk. Det er et komplekst system. Det gir sterke garantier om klyngetilstanden og et enhetlig sett med APIer. Dette bremser igjen containerdistribusjonen og skaleringen.
Skalering: I motsetning til Kubernetes, er Docker Swarms hastighet for å distribuere containerne mye raskere. Som et resultat kan skalering på forespørsel se raske reaksjonstider.
Nettverk: For Kube er nettverket flatt. Den lar alle pods kommunisere med hverandre. I Kubernetes kreves det to CIDR-er i en modell – den ene er for å få en IP-adresse, og den andre er for tjenester.
Nettverk: I Docker Swarm er det et alternativ for brukere å kryptere containerdatatrafikk under opprettelsen av et overleggsnettverk på egen hånd.

  Hvordan lage papir i Minecraft

Konklusjon

Vi har diskutert Docker og Kubernetes i detalj og funnet ut at det ikke er Docker, snarere er det Docker Swarm som er en konkurrent til Kubernetes. Vi innkapslet også at Kubernetes dominerer over Docker Swarm og har overtaket over det. Hvis du er interessert i å lære i dybden, så vil jeg foreslå dette Docker Mastery-kurs.

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?

x