Hvis du planlegger å installere massevis av Smarthome-enheter, hopp over Wi-Fi

Mange smarthome-enheter kobles til via Wi-Fi, noe som er greit hvis du bare har en håndfull av dem installert. Men hvis du planlegger å pynte hvert rom i hjemmet ditt med smarthjemutstyr, vær forsiktig med Wi-Fi.

Det er ingenting galt med Wi-Fi-baserte smarthjemenheter, men jo mer du installerer i hjemmet ditt, jo mer overbelastet kan Wi-Fi-nettverket ditt bli. Hvis du akkurat har begynt og fortsatt sakte bygger opp smarthjemmet ditt, har du ikke noe å bekymre deg for ennå. Men hvis du noen gang planlegger å legge til smarte enheter til hver bryter, stikkontakt, lyspære og alle andre enheter i huset ditt, kan det være lurt å bruke noe annet enn Wi-Fi, og her er grunnen.

Wi-Fi har sine begrensninger

Wi-Fi virker sikkert som en magisk teknologi med ubegrensede muligheter, men den er ikke uovervinnelig. Det har begrensninger du bør vurdere.

  Hvordan installere Unreal Engine 4 på Ubuntu

En Wi-Fi-ruter kan teoretisk støtte opptil 255 tilkoblede klientenheter. Men selv om det er mulig å koble 255 enheter til ruteren din, er det ikke engang i nærheten av praktisk. Ikke bare ville alle disse enhetene konkurrere om båndbredde på din enkelt internettforbindelse, men alle Wi-Fi-enhetene dine ville forstyrre hverandre til det punktet at ingenting ville få en god trådløs tilkobling.

Riktignok vil du sannsynligvis aldri komme til det punktet hvor du har så mange enheter koblet til hjemmenettverket ditt. Men hvis du konverterer hver bryter, stikkontakt og lyspære til en Wi-Fi-aktivert smartversjon, kan du ende opp med å komme veldig nær det 255-tallet, avhengig av størrelsen på huset ditt. Og det teller ikke engang telefonene, bærbare datamaskinene, strømmeboksene og mer.

Wi-Fi 6 kan fikse overbelastningsproblemet når maskinvare som støtter denne nye standarden dukker opp senere i 2019, men du vil fortsatt håndtere mengdebegrensningen for enheten. Jo færre enheter du har, jo bedre.

  Slik får du fart på nedlastingene til PlayStation 4

Hold deg til Z-Wave eller ZigBee for lys, brytere og uttak

Det er helt greit å holde seg til Wi-Fi for smarthome-enheter som termostaten, videoringeklokken, stemmeassistenter og mer (pluss at du ikke har noe valg der, siden de fleste av disse enhetene kun er Wi-Fi). Men hvis du skal pusse hele huset med smarte pærer for hver enkelt lysarmatur, er det best å bruke en annen trådløs protokoll, som Z-Wave eller ZigBee.

For det første forstyrrer ikke disse protokollene Wi-Fi, noe som vil redusere trafikken totalt sett. Siden Z-Wave- og ZigBee-enheter krever en hub som alle kobles til, går antallet enheter på nettverket betydelig ned. Så selv om du installerer 20 Z-Wave-lysbrytere i huset ditt, kobles de alle til din ene smarthome-hub. Wi-Fi-ruteren din ser det som bare én enhet på nettverket ditt.

Du kan for eksempel kjøpe 20 stk disse Kasa lysbryterne fra TP-Link, som hver kobler til Wi-Fi individuelt og blir sett på som 20 separate enheter på nettverket. Eller du kan kjøpe en Lutron Caseta-sett som kommer med en hub og en bryter, og deretter 19 tilleggsbrytere. Disse bruker ikke Z-Wave, men snarere en proprietær radiofrekvens. Likevel, selv om du har 20 installert, ser nettverket ditt dem bare som én enhet, siden huben er det eneste som kobles til ruteren din.

  Gratis nedlasting: Microsofts Batch Rename PowerToy

Hvis du bare har noen få enheter, ikke svett det

Selv om jeg fortsatt anbefaler å bruke Z-Wave eller ZigBee for små ting som brytere og uttak, er det ikke en stor avtale hvis du bare utstyrer huset ditt med bare en liten håndfull smarthome-enheter – kanskje en bryter her og der, eller noen smarte lys bare på soverommet ditt.

I tillegg, for den gjennomsnittlige forbrukeren som kanskje ikke vet mye om smarthome, er det mye enklere å sette opp Wi-Fi-baserte enheter uansett. Men etter hvert som du blir mer erfaren og utvider smarthjemmet ditt, vil du oppdage at hub-baserte enheter er veien å gå for mange av de mindre tingene, og mange selskaper gjør det enkelt å sette opp huber og koble enheter til dem.