Hvor stor er for stor for et Microsoft Word-dokument?

Jo mer du skriver, desto større er filen – men hvor stort kan et Microsoft Word-dokument være? Svaret er, det kommer an på. Tekst-, video- og bildeinnhold utgjør hele forskjellen når det kommer til Word-dokumentstørrelse.

Maksimal filstørrelse for et Word-dokument avhenger også av filformatet. Nyere versjoner av Word bruker DOCX-formatet, mens eldre versjoner bruker DOC.

Maksimal filstørrelse for Microsoft Word-dokumenter

Maksimal filstørrelse for Microsoft Word-dokumenter som bare inneholder tekst er 32 MB. Dette gjelder for dokumenter opprettet i Microsoft Word 2007 og nyere.

Det er mye plass til tekst, men ikke mye for videoer eller bilder.

Hvis du legger til bilder eller video i dokumentet, øker den maksimale filstørrelsen til mye mer håndterbare 512 MB – i det minste i teorien. Dette er den absolutte maksimale størrelsen, men vi anbefaler forsiktighet hvis Word-filene begynner å nærme seg denne størrelsen.

  Hvordan stoppe selfies fra å vises i iPhones selfies-album

Word-dokumenter som er på en halv gigabyte kommer til å være ekstremt vanskelige å jobbe i, spesielt hvis hoveddelen av filen inneholder bilder eller videoer. Mye avhenger imidlertid av systemressursene dine, og om datamaskinen din er i stand til å jobbe med så store filer.

Det avhenger også av Word selv. Selv om programmet vanligvis er stabilt for generell bruk, kan det hende du finner det betydelig mindre hvis du prøver å jobbe i eller lagre en fil av en vesentlig større størrelse enn vanlig.

Det samme gjelder når du åpner en fil som er større enn det som ellers ville vært rutine.

Hvordan sjekke filstørrelsen

Hvis du vil sjekke størrelsen på Microsoft Word-dokumentet ditt, kan du gjøre det i Word eller Windows Filutforsker.

  Slik fikser du undersystemet for postlevering: Meldingen din ble ikke levert

For raskt å sjekke filstørrelsen i Word, klikk på Fil > Info. Denne menyen inneholder ulike deler av informasjon om dokumentet ditt, inkludert forfattere, gjeldende ordantall og filhistorikk.

På høyre side av menyen ser du en seksjon kalt «Egenskaper.» Dette inkluderer dokumentstatistikk, og starter med dokumentets filstørrelse øverst.

De

Du kan også åpne mappen som inneholder Word-dokumentet i Filutforsker, og deretter klikke Vis > Detaljer.

Klikk

I «Detaljer»-visningen finner du filstørrelsen til Word-dokumentet under «Størrelse»-kolonnen.

De

Hvordan redusere filstørrelsen til Word-dokumenter

Det er noen måter du kan redusere størrelsen på Word-dokumentet på. Dette kan være nyttig hvis filen din har blitt vanskelig å jobbe med, og spesielt hvis Word krasjer mens du er i den.

Hvis du konverterer eldre dokumenter til det nyere DOCX-formatet, bør du også se forbedringer i størrelsen. DOCX-filer komprimerer automatisk tilleggsinnhold, som bilder.

  Varsling er der materialdesign møter varsler på låseskjerm

For å konvertere et dokument, åpne det i Word, og klikk deretter Fil > Info > Konverter.

Klikk

Hvordan du setter inn bilder i Word-dokumentet kan også påvirke filstørrelsen. Hvis du limer inn bilder direkte i dokumentet, konverterer Word dem til BMP-formatet, som er betydelig større enn andre filformater, som JPEG.

Hvis det er ukomprimerte filer i Word-dokumentet ditt, kan du komprimere dem alle samtidig. For å gjøre dette, klikk Fil > Lagre som > Flere alternativer.

Klikk

I «Lagre som»-dialogboksen klikker du på Verktøy > Komprimer bilder.

Herfra velger du bildekvaliteten du vil bruke for alle bilder i Word-dokumentet.

For minst mulig filstørrelse (men dårligst mulig kvalitet), velg «E-post (96 PPI), klikk «OK» og klikk deretter «Lagre».

Plukke ut

Dette komprimerer automatisk alle bildene. Du kan velge ett av de andre alternativene, men å gjøre det vil resultere i et større Word-dokument.