Hvordan åpne ASPX-filer

ASPX-filer er ikke vanlige, men du vil støte på dem hvis du laster ned kildekoden for en app, du kan finne en APSX-fil eller to i den. Filtypen kan være uvanlig for de fleste sluttbrukere, men det er ikke vanskelig å åpne denne typen fil.

ASPX-fil

En ASPX-fil lages av en server som kjører ASP.Net. Dette er i utgangspunktet en nettside, men i stedet for å bruke HTML-språket. Den behandles og oversettes til HTML når filen leses eller lastes av et nettsted i en moderne nettleser.

Når det gjelder å åpne en ASPX-fil, vil du finne at det er ganske enkelt å gjøre. Du trenger ikke å sette opp en server, eller installere kompliserte apper for å gjøre jobben.

  28 beste gratis bilderedigeringsprogramvare for PC

1. Åpne ASPX Files – Nettleser

En ASPX-fil er i utgangspunktet et dokument. Den eneste grunnen til at du ikke kan åpne den er på grunn av utvidelsen. I motsetning til en HTML-fil som du kan åpne med et tekstredigeringsprogram, trenger du en PDF-leser for å åpne ASPX-filer.

Åpne Filutforsker.
Gå til fanen Vis.
Aktiver alternativet «Vis utvidelser».
Naviger til ASPX-filen og velg den.
Trykk på F2-tasten.
Endre ASPX til PDF.
Bekreft at du vil endre formatet.
Høyreklikk på filen og åpne den i en moderne nettleser som Chrome.

2. Bruk webutviklingsverktøy

Hvis konvertering av en ASPX-fil til en PDF og åpner den i en nettleser resulterer i at filen ikke vises riktig, kan du bruke et webutviklingsverktøy i stedet. Det er mange nettutviklingsverktøy du kan bruke, men hvis du leter etter et gratis verktøy som er enkelt å installere og enkelt å konfigurere, anbefaler vi på det sterkeste å bruke Notepad++.

  Slik bruker du Slack-påminnelser (opprett, rediger, slett og se påminnelser)

nedlasting og installer Notepad++.
Åpne Filutforsker og naviger til ASPX-filen.
Høyreklikk på filen og velg Åpne med fra hurtigmenyen.
Velg Notisblokk++ for å åpne filen.

3. Online webutviklingsverktøy

Nettapper for webutvikling lar deg åpne ASPX-filer i nettleseren din. Du trenger ikke å konvertere dem til PDF. I stedet kan nettappen lese APSX-filen slik den er. Du trenger ikke å installere flere apper så lenge du har en moderne nettleser som Chrome eller Firefox installert på systemet ditt.

Det finnes dedikerte ASPX-filvisere, men de er ikke de mest imponerende nettappene du finner. Prøv å bruke File Pro Infos ASPX-visningsprogram for å åpne en ASPX-fil i nettleseren din.

  Hvordan koble til en SFTP-server i Ubuntu

Konklusjon

Hvis du har Microsoft Visual Studio installert på systemet ditt, er det den beste appen å bruke for å se en ASPX-fil. Selvfølgelig vil Visual Studio også installere mange andre ting på systemet ditt for å hjelpe med utvikling. Hvis du ikke er en utvikler, er det overkill å installere Visual Studio for å se en ASPX-fil. Prøv et av alternativene vi har listet i stedet for en mye enklere tilnærming.