Hvordan bestemme hvilken Nintendo Switch som passer for deg

Ønsker du å kjøpe en ny Nintendo Switch? I så fall har du nå tre alternativer å velge mellom, inkludert den originale konsollen, den litt oppdaterte modellen og Switch Lite. Slik velger du den beste for dine spillbehov og budsjett.

Nintendo Switch kom først til butikker i mars 2017. Den ble stille oppdatert i august 2019, etterfulgt av den billigere, mer reisevennlige motparten, Nintendo Switch Lite ($199). Nintendo selger fortsatt den eldre modellen på Nintendo Shop, og det er samme pris ($299) som den oppdaterte modellen (mer om dette senere).

Nintendo Switch har oppnådd mange gode ting i videospillverdenen. Det var virkelig en pioner i å gjøre konsollspill tilgjengelig på bærbare enheter, og den har en rekke flerspillerspill. Nintendo sin Bytt produktside gjør en ganske god jobb med å sammenligne og kontrastere de forskjellige modellene, men hvilken er riktig for deg?

«Red Box» Nintendo Switch

I mars 2017, da Nintendo annonserte den første versjonen av Switch (den som kom i den hvite boksen), avslørte den også utgivelsesdatoen for The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Folk var skeptiske. En bærbar spillenhet som kan håndtere grafikken til en hjemmekonsoll? Absolutt! Og det var en hit.

Siden den gang har flere konsolltitler, som The Witcher, Super Mario Partyog Skyrim, har blitt utgitt på Nintendo Switch, og de spiller alle feilfritt. Det største problemet var den korte batterilevetiden.

Versjon 2 av Nintendo Switch (kjent for sin røde boks) er ikke en ny konsoll som Nintendo Switch Lite (eller den ryktede Nintendo Switch Pro). Snarere er det bare en oppdatert modell. I følge Nintendo, inkluderer denne nyere bryteren omtrent to ekstra timers batterilevetid. Dette setter estimert bruk mellom 4,5 og 9 timer. Den eldre bryteren har en estimert batterilevetid på mellom 2,5 og 6,5 timer.

  Hvorfor lagrer selskaper fortsatt passord i ren tekst?

Den nye modellen koster $100 mer enn Lite, men den har en større skjerm og en dokkingstasjon for TV-en din. Konsollens fleksibilitet lar deg leke med de avtakbare Joy-Con-kontrollerne fra sofaen eller i håndholdt modus.

Det er viktig å merke seg at den viktigste svakheten til Nintendo Switch-maskinvaren er skjermen. Sammenlignet med de fleste enhetene vi har med oss ​​hver dag (smarttelefon, nettbrett, etc.), har Switch en lav oppdateringsfrekvens, og noen ganger dårlig fargegjengivelse og kontrast. Du kan imidlertid unngå disse svakhetene når du dokker systemet og kobler det til TV-en.

Boksen er den enkleste måten å se forskjell på de eldre og nyere modellene. Igjen kommer den nye, oppdaterte Switch i en knallrød boks (som vist ovenfor), og den eldre versjonen kom i en hvit og rød boks.

Så hva om du kjøper en Switch brukt og ikke har tilgang til originalemballasjen? I så fall snur du systemet og kontrollerer modellnummeret (det vil være i liten, hvit skrift).

Sammenlign det med modellnumrene som er oppført nedenfor:

Gammel bryter: HAC-001; Serienummer begynner med «XA»
Ny bryter: HAC-001-01; Serienummer begynner med «XK»

Nintendos Switch-kildeside har også en fotoguide som grundig forklarer hvordan du kan oppdage forskjellen og sørge for at du får det beste tilbudet. Kort sagt, hvis du får en Switch, få den i den røde boksen – den koster ikke mer enn den eldre versjonen.

  Hvordan bruke Systemd til å liste tjenester

Og hvis du fortsatt ikke er overbevist, gir Nintendo ut en helt bedårende Limited Edition Switch med Dyreovergang. Ikke bekymre deg – det er fortsatt den nye modellen, den er bare en annen farge.

Nintendo Switch Lite

Om du skal kjøpe Nintendo Switch Lite avhenger mye av personlige preferanser. Vil du ha en litt større maskin som kan alt? Eller er du konstant på farten og foretrekker noe mindre som fortsatt vil få jobben gjort? Hvis du er sistnevnte, er Switch Lite det beste alternativet.

Standard Nintendo Switch har noen ganske søte proffer: den er bærbar, har en innebygd støtte, du kan dokke den og spille på TV-en din, og Joy-Con-kontrollerne er avtakbare. Så hvorfor skulle du betale $100 mindre for den «svakere» motparten?

Vel, Switch Lite veier opp for det den mangler i allsidighet med sin virkelig bærbare størrelse. Den er mindre og minst 4,3 gram lettere enn den større versjonen. I tillegg gjør de ikke-avtakbare Joy-Con-kontrollerne det enklere å reise med.

Før du trykker på kjøpsknappen, er det imidlertid noen ulemper med Lite-modellen. Med oppdateringen av Switch-konsollen kan ikke Lite lenger kreve bedre batterilevetid. Den byr på syv timer, mens den større modellen byr på ni. Den har også en litt mindre LCD-skjerm av lavere kvalitet.

I tillegg kan du bare spille spill på Lite som er merket som støttet i håndholdt modus. Nintendo sin produktside har en ganske god guide for å hjelpe deg med å finne ut av dette, men det er en viktig faktor når du skal bestemme hvilke spill du skal kjøpe til Switch Lite. Populære filmtitler, som Ring Fit Adventure og Super Mario Party, vil ikke fungere på Switch Lite på grunn av denne begrensningen.

  Slik fikser du Outlook-søk som ikke fungerer

Lite har imidlertid en haug med fargealternativer, og flere bunter enn den større modellen. I stedet for bare grå eller rød/blå Joy-ConsLite er tilgjengelig i turkis, gråog gul.

En rask sammenligning

Nintendo Switch

Pris: $299,99
LCD: 6,2 tommer
32 GB innebygd lagring (med microSD-utvidelse)
4 tommer høy, 9,4 tommer lang, 0,55 tommer dyp (med Joy-Con festet)
Omtrent 0,88 pund (med Joy-Con vedlagt)
Ca. 4,5 til 9 timers batterilevetid
Ett sett med Joy-Cons inkludert
Joy-Con-kontrollere inkluderer HD Rumble og IR-bevegelseskamera
Inkluderer en Nintendo Switch-dokk og HDMI-kabel

Nintendo Switch Lite

Pris: $199,99
LCD: 5,5 tommer
32 GB innebygd lagring (med microSD-utvidelse)
3,6 tommer høy, 8,2 tommer lang, 0,55 tommer dyp
Omtrent 0,61 pund
Omtrent 3 til 7 timers batterilevetid
Ett par Joy-Con-kontrollere inkludert (ikke avtakbar)
Systemet inkluderer ikke HD Rumble eller IR-bevegelseskamera
Kun kompatibel med håndholdt modus
Ikke kompatibel med Nintendo Switch-dokkingstasjon; støtter ikke TV-utgang

Begge disse konsollene har fantastisk batterilevetid, men det kommer virkelig ned på personlige preferanser og livsstil.

Hvis du leter etter noe for bedre å imøtekomme en sprø reiseplan, og du ikke har noe imot begrensningene, kan Switch Lite være det bedre alternativet. Men å betale $100 mer for den forbedrede Switch-modellen ville absolutt ikke skade.