Hvordan bli en rask ingeniør i 2023

En karriere innen prompt engineering virker lovende gitt den økende veksten av kunstig intelligens (AI) på tvers av forskjellige bransjer.

Teknologiselskaper fra hele verden ser etter å ansette dyktige og effektive ingeniører for å lette kommunikasjonen med maskinen og videreformidle instruksjoner.

Siden disse selskapene investerer tungt i kunstig intelligens, har prompte engineering blitt en spirende karriere. Så ingeniører har ikke bare muligheten til å vokse, men også trekke en kjekk lønn ut av det.

Hvis du ønsker å trives i dette lukrative domenet og skalere opp karrieren din, vil denne artikkelen hjelpe deg å lære hvordan du blir en rask ingeniør.

La oss først diskutere hva prompt engineering er, og deretter finne ut hvordan vi kan bli det.

Hva er prompt engineering?

Rask engineering er et fremvoksende og lukrativt domene i teknologiindustrien som blir populært med blomstringen av AI-modeller. På dette domenet kommuniserer ingeniører med de relevante ferdighetssettene med AI-modeller som ChatGPT og Midjourney og veileder dem til å generere det ønskede resultatet.

Forespørsler er i utgangspunktet noen spesifikke tekster som utløser AI-modellene for å produsere et svar som imøtekommer de ønskede kriteriene. Og prompt engineering er et naturlig språkbehandlingskonsept der ingeniørene må være eksperter på input som vil gi dem det ønskelige resultatet fra AI-modellen når de passerer gjennom den.

Hovedoppgaven til prompteingeniører er å lage og avgrense ledetekstene som vil lede AI-modellene til å generere det ønskede resultatet. Det er de som effektivt kan kommunisere med AI chatbots som kjører på betydelige språkmodeller og skalerer dem opp. Dette ingeniørfeltet er et av de kritiske aspektene ved det moderne AI-paradigmet.

I tillegg er raske ingeniører ansvarlige for å finjustere og strukturere inndataene som brukes til å trene AI-modeller for å maksimere effektiviteten. Kvaliteten på input-datasettet levert av prompteingeniører må være høy fordi en dårlig utformet ledetekst vil redusere sannsynligheten for å få den tiltenkte responsen fra AI-modusen.

Historisk sett oppsto dette domenet av nødvendighet ettersom AI-eksperter ikke var i stand til å kommunisere effektivt med AI-systemet og få den responsen de ønsket. Spørring ble ikke utviklet av AI-eksperter i starten; i stedet kom det opp som en nødvendig funksjon mens AI utviklet seg.

Tekniske ferdigheter for å bli en rask ingeniør

For å bli en rask ingeniør, må du ha noen spesifikke tekniske ferdigheter slik at du enkelt kan utvikle og avgrense spørsmål for AI-modellene.

 • Det grunnleggende tekniske ferdighetssettet som en rask ingeniør trenger å ha, er effektive analytiske og problemløsende ferdigheter.
 • Å ha teknisk erfaring i Big Data-teknologier som Hadoop, Apache Spark og mange andre teknologier er nødvendig for å bli en rask ingeniør.
 • Mens du jobber med en AI-modell, må du jobbe med en stor mengde data, så det vil være nyttig å ha ferdigheter i Big Data-teknologi.
 • Bortsett fra det, trenger du også god kunnskap om programmeringsspråk som Java, C++ og Python for å kunne forstå hvordan AI-modeller fungerer og endre teksten for å få utdataene du ønsker.
 • Du må være dyktig i arbeid med AI-verktøy og dataanalyseteknikker. Dette vil hjelpe deg med å maksimere effektiviteten og nøyaktigheten til ledetekstene du oppretter.
 • Du må også ha en omfattende forståelse av NLP, AI-generert innholdsutvikling og maskinlæring. Å lære naturlig språkbehandling (NLP) vil hjelpe deg med å generere korrekte spørsmål.
 • Rask prosjektering innebærer å jobbe med store datasett og bygge forespørsler, så det kan være veldig fordelaktig å vite hvordan man administrerer og lagrer data eller dataanalyse.
  Reparer HID-kompatibel berøringsskjerm mangler

Det er ikke nødvendig å ha en dyp forståelse av algoritmer og datastrukturer, men kunnskap på disse områdene vil jevne ut arbeidsområdet ditt.

Bransjer som ansetter raske ingeniører

Ettersom AI sakte blir integrert i de fleste bransjer, øker også behovet for raske ingeniører.

Fordelene med AI er så store at det lokker organisasjoner på tvers av bransjer til å integrere teknologien i virksomheten deres, og skaper muligheter for raske ingeniører.

Med tiden vil AI vokse, og flere bransjer vil slutte seg til trenden med å bruke AI, noe som til slutt vil føre til flere ansettelse av raske ingeniører.

 • Mange nyhetssider ansetter for tiden raske ingeniører ettersom de implementerer AI-modeller som ChatGPT i sine virksomheter. De krever raske ingeniører for å lage og endre meldinger som vil optimalisere nyhetsinnholdet til byrået.
 • AI-kontraktvurderingsfirmaer ser også etter raske ingeniører for å hjelpe dem med å trene store språkmodeller og finjustere ledetekstene som vil gi det ønskede resultatet.
 • Mange AI-baserte firmaer ansetter dem for å kommunisere riktig med AI-modeller og trene dem i henhold til organisasjonens krav.
 • Organisasjoner i AI-markedsindustrien ansetter for tiden raske ingeniører og betaler dem kjekke lønninger.
 • Bedrifter som selger AI-bilder eller -verktøy bruker raske ingeniører for å trene opp meldingene og generere resultatet de trenger.
 • Organisasjoner som driver med AI-video, trenger også raske ingeniører for å hjelpe dem med å lage meldinger som vil passe med selskapets fremtidige behov.
 • Raske ingeniører har også gode utsikter i e-handelsbransjen. Som en rask ingeniør kan du hjelpe e-handelsorganisasjonen med å tilby effektiv kundestøtte ved å trene AI-modeller for å gi et nøyaktig svar.
 • Mange nettstedeiere søker spirende ingeniører som kan hjelpe dem med å generere nettinnhold. De prompte ingeniørene vil jobbe med ulike datamodeller for å lage nettstedinnhold som innlegg og vanlige spørsmål som er mye behov for av brukere.
 • Dessuten trenger helsevesenet og finansindustrien også raske ingeniører ettersom AI utvikler seg med tiden, og de trenger dem for å holde seg oppdatert med dagens trender.

Karriereutsikter i prompt engineering

Med AI som går videre med tiden (som AI-chatbots som får massiv popularitet i forskjellige bransjer), øker også etterspørselen etter raske ingeniører. De krever raske ingeniører for å kommunisere effektivt med AI-modeller og -maskiner.

Derfor øker karriereutsiktene innen prompt engineering raskt, og det er mange åpninger med høyt betalte lønninger. Etter hvert som AI-chatboter utvikler seg, vil mulighetene for raske ingeniører også utvides for å finjustere utdatakvaliteten til AI-chatboter.

Når du begynner å lete etter en ny rask ingeniørjobb eller ønsker å bytte fra din gamle, vil du finne mange muligheter. Noen av eksemplene på nylige åpninger er som følger:

 • Booz Allen Hamilton, et IT-serviceselskap som opererer i USA, ser etter raske ingeniører med en utbetaling på $93 000 – $212 000 per år.
 • Anthropic, et høyprofilert teknologiselskap, ansetter raske ingeniører for å lage et pålitelig, trygt og styrbart AI-system. For personer med riktig ferdighetssett, tilbyr de en utbetaling på $62 000 – $95,000.
 • Hvis du er godt dyktig med design og utvikling av AI-instruksjoner, kan du søke på IDHA-jobben for AI-promptingeniør ved Boston Children’s Hospital. Din hovedoppgave vil være å jobbe med innovasjons- og digital helseakseleratoren og også løse problemer knyttet til AI-forespørsler. For den rollen vil organisasjonen betale rundt $80 100 – $101 000, avhengig av ferdighetene dine.
  Topp PDF-annotatorer for jevn markering

Dessuten kan du også jobbe som freelance prompt-ingeniør og generere gode inntekter ved å gjøre mange kontraktsmessige jobber. På nettsteder som Upwork vil du finne mange jobbmuligheter der du vil hjelpe kunder med å jobbe med AI-modeller og hjelpe dem med å forbedre spørsmålene deres. Du kan tjene rundt mange dollar i timen avhengig av erfaring og jobbkrav.

Hvordan lære spørsmål for AI-verktøy

Det er ikke lett å lære å bruke de ideelle spørsmålene for AI-verktøy som ChatGPT, Midjourney, etc. For å lære spørsmål for et bestemt AI-verktøy, må du forstå hvordan det fungerer og hvilke søkeord som primært vil generere resultatet.

Enten du jobber med ChatGPT, Midjourney eller et hvilket som helst AI-verktøy, må forespørselen din være beskrivende og ha minimum 7 ord. For å få ønsket utgang fra ChatGPT og Midjourney, bør setningene dine inneholde et emne og en beskrivelse slik at AI-modellen kan forstå hva du prøver å formidle.

Det er mange kurs og nettsteder som kan hjelpe deg med å mestre kunsten å skrive meldinger av høy kvalitet for AI-verktøy. Du må jobbe med ulike spørsmål og teste dem, da det vil hjelpe deg med å lære dem mer og polere ferdighetene dine.

Her er noen raske ingeniørkurs du kan sjekke ut;

#1. ChatGPT 101: Lær ChatGPT-forespørsler og ChatGPT-smarttips

Laget av Peter Alkema og TeraVerse-instruktør, ChatGPT 101 er et flott Udemy-kurs som vil hjelpe deg å lære alle de essensielle ChatGPT-instruksjonene du trenger. Dette er et populært kurs som selv toppbedrifter som Nasdaw, Volkswagen, Box, etc. tar opp for sine ansatte.

Hva vil du lære:

 • En dyp innsikt i ChatGPTs innvirkning på den moderne verden
 • Ulike triks fra influencere på Linkedin.
 • Introduksjon til noen viktige emner som automatisering, autonome kjøretøy, AI, forskyvning og forstyrrelse.
 • Den inneholder smarte tips som er nyttige for nybegynnere og ingeniører på mellomnivå.
 • Forfatteren vil også lære deg om kognitiv databehandling og vise frem casestudier av den fjerde industrielle revolusjonen.

Når du kjøper dette kurset, vil du få 104 nedlastbare ressurser, seks artikler og 15 timer med video på forespørsel, og sammen dekker de alle tingene du trenger å lære.

#2. ChatGPT-promptingeniør med over 1200 ledetekster

ChatGPT promptingeniør med 1200+ spørsmål fra Udemy er et utmerket kurs som lærer deg kunsten å prompt engineering og kan hjelpe deg med å nå målet ditt om å bli en prompt ingeniør.

Hva vil du lære:

 • Å bruke produktivitetsoppfordringer sammen med personlige livsoppfordringer og personlig vekstoppfordringer, noe som vil øke produktiviteten til AI-modellen.
 • Tips og teknikker for å unngå feil måter å spørre på
 • Det er kapitler som vil dekke alle typer spørreteknikker og begrensninger du vil møte i ChatGPT.

Dette kurset gir deg tilgang til 1,5 timer med on-demand video og to nedlastbare ressurser, som er tilstrekkelig til å hjelpe deg å lære om forespørsler fra bunnen av. Dessuten vil du få mer enn 1200+ forespørsler som du kan laste ned og bruke for å forbedre opplevelsen av å jobbe med forespørsler på ChatGPT.

  Slik kjører du Retina-skjermen med den opprinnelige oppløsningen

Nizamuddin Siddiqui har laget dette kurset, og hovedmålet hans er å hjelpe deg å forstå ChatGPT-modeller slik at du kan skrive riktige ChatGPT-oppfordringer.

#3. Rask utvikling med ChatGPT 4 og Midjourney 2000+-forespørsler

Dette høyt rangerte, raske ingeniørkurset for ChatGPT og Midjourney ble laget av Saad A. Til dags dato har tusenvis av studenter valgt dette kurset. Forfatteren, gjennom dette programmet, har som mål å hjelpe til med å mestre prompte engineering med ChatGPT og Midjourney.

Hva vil du lære:

 • Kurset legger frem materiell som lærer deg om implementering av avanserte SEO-teknikker ved å bruke ChatGPT. Dette vil hjelpe deg med å lage optimaliserte blogginnlegg.
 • Det gir deg også en skikkelig forståelse av hvordan AI-verktøy kan hjelpe bedrifter med å øke produktiviteten samtidig som du sparer tid og penger.
 • Du vil også lære teknikkene for å lage engasjerende e-postmarkedsføringskampanjer ved å utnytte ChatGPT 4.

Mange anerkjente teknologiselskaper anbefaler dette kurset fordi det dekker ulike aspekter gjennom sine 12 timer med on-demand video og tre nedlastbare ressurser. Forfatteren har også inkludert mange materialer som vil forbedre dine mange karriereutviklingsferdigheter når du bruker ChatGPT.

#4. Introduksjon til prompt engineering for generativ AI

Introduksjon til prompt Engineering for Generative AI er et brainchild av Ronnie Sheer, som laget dette LinkedIn-kurset slik at du kan bygge en solid mens du lærer rask ingeniørkunst.

Hva vil du lære:

 • Kurset er gunstig for nybegynnere, siden materialene vil lære deg mye om NLP-evne samt bruken av NLP APIer.
 • Den skal gi en oversikt over store språkmodeller og forskjellen mellom tokens og ord.
 • Fra tekstgenerering og AI-genererte bilder til avanserte konsepter, dekker dette kurset mange viktige emner som er viktige i prompt engineering.

Alle delene av kursene undervises gjennom on-demand video med levende eksempler, slik at det er enkelt for deg å forstå hvordan du kan bruke de passende ledetekstene.

Kurset gir deg også tilgang til mange viktige treningsfiler som du kan bruke og forbedre promptkvaliteten. Mange mennesker har allerede valgt dette programmet, da det sikrer omfattende læring og en høy vurdering er beviset.

#5. ChatGPT prompt ingeniørkurs

Dette raske ingeniørkurset for ChatGPT er laget av den berømte YouTuberen «H-Educate». Det er et helt gratis videokurs tilgjengelig på YouTube-kanalen hans.

Hva vil du lære:

 • I denne videoen har forfatteren også fremhevet alle typer forespørsler, inkludert avanserte ledetekster, og lagt frem mange eksempler slik at du kan praktisere dem.
 • Du vil også lære om mange ChatGPT-forespørsler som du neppe finner i andre kurs. Disse kan virkelig hjelpe deg å vokse i din karriere.
 • Modell og token er viktige aspekter ved prompt engineering, og dette kurset gir deg en god oversikt over disse to viktige temaene.
 • Du kan også lære om viktige ferdigheter som vil hjelpe deg med å forbedre kvaliteten på forespørselen din slik at du kan få det ønskede resultatet.

Det kan virke som et 30-minutters videokurs for prompt engineering, men det hjelper deg å lære om alle aspektene ved spørsmål fra bunnen av.

Konklusjon

Med utviklingen av AI-verktøy har prompt engineering blitt et krevende område. Mange selskaper fra forskjellige sektorer leter nå aktivt etter raske ingeniører som vil hjelpe dem med riktige spørsmål og trene AI-modellene deres.

Denne etterspørselen etter raske ingeniører indikerer at det kan bli en lukrativ karriere. Og hvis du er interessert i dette feltet, kan du lære ferdighetene som kreves for å være en rask ingeniør, som diskutert ovenfor. Det vil hjelpe deg å sikre deg en anstendig jobb i en bedrift.

Dessuten kan du jobbe som freelance prompt-ingeniør og få en utmerket lønn ved å jobbe for forskjellige kunder gjennom plattformer som Upwork og Fiverr. Valget er ditt, men veien er interessant og lovende!

Du kan nå sjekke disse ChatGPT-instruksjonene for å heve opplevelsen din.