Hvordan bruke Gnome Disks til å lage nye partisjoner

Trenger du raskt å lage en ny harddiskpartisjon på Linux-PC-en din og vil ikke bry deg med avanserte apper som Gparted eller KDE-partisjonsredigering? Sjekk ut Gnome Disks! Det er et imponerende, enkelt og allsidig verktøy som du kan bruke til å lage nye partisjoner. Slik gjør du det.

Før vi begynner

Gnome Disks er et utmerket, brukervennlig verktøy som Linux-brukere kan bruke til å lage harddiskpartisjoner raskt. Det er mye enklere å forstå sammenlignet med komplekse verktøy som Gparted. Du bør imidlertid huske på at du bare vil kunne lage nye partisjoner på ikke-systemdisker.

Hva betyr dette? Det betyr at hvis du planlegger å lage nye partisjoner på en harddisk som Linux bruker for hjemmemappen, rotmappen, etc., vil du ikke kunne. Imidlertid kan ikke-systempartisjoner modifiseres med Gnome Disks.

Installere Gnome-disker på Linux

Gnome Disks-applikasjonen er et av de beste verktøyene for nybegynnere som ønsker å lage nye partisjoner. Imidlertid kommer det dessverre ikke forhåndsinstallert på alle Linux-distribusjoner. Av denne grunn må vi gå gjennom hvordan du installerer appen før vi fortsetter.

  Hvordan lage en fargekodet legende i PowerPoint

For å starte installasjonsprosessen, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Hvis denne tastaturkombinasjonen ikke starter et terminalvindu for deg, åpner du appmenyen, søker etter «Terminal» og starter den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følger du installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

På Ubuntu er Gnome Disks-applikasjonen enkelt å installere med følgende Apt-kommando nedenfor.

sudo apt-get installer gnome-disk-verktøyet

Debian

Hvis du bruker Debian Linux, vil du kunne få Gnome Disks-applikasjonen opp og kjøre ved å bruke Apt-get-kommandoen.

sudo apt-get install gnome-disk-utility

Arch Linux

Er du en Arch Linux-bruker? I så fall vil du kunne få Gnome Disks-applikasjonen installert ved å skrive inn følgende Pacman-kommando.

sudo pacman -s gnome-disk-utility

Fedora

I Fedora Linux kan Gnome Disks-applikasjonen allerede være installert på din Linux-PC, så det er ikke nødvendig å installere den. Når det er sagt, hvis du av en eller annen grunn ikke har det installert, kan du få det til å fungere med Dnf-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install gnome-disk-utility

OpenSUSE

På OpenSUSE Linux vil du kunne installere Gnome Disks med følgende Zypper-kommando nedenfor.

sudo zypper install gnome-disk-utility

Sletter eksisterende partisjoner

Før en ny partisjon kan opprettes i Gnome Disks, må den gamle slettes. For å slette en partisjon slik at du kan lage en ny, gjør du følgende.

  Generer gjennomstreking, opp-ned, liten og bred tekst

Trinn 1: Åpne Gnome Disks. Du kan åpne appen ved å søke etter den i appmenyen. Når appen er åpen, se til sidefeltet til venstre.

Trinn 2: I sidefeltet til venstre velger du harddisken som har partisjoner du ønsker å endre. Når du har valgt stasjonen, vil den vise en oversikt over de eksisterende partisjonene i et grafisk brukergrensesnitt.

Trinn 3: Velg partisjonen du ønsker å slette med musen. Etter å ha valgt den, finn «Slett valgt partisjon»-knappen (den ser ut som et minustegn), og klikk på den.

Trinn 4: Når du har valgt «Slett valgt partisjon»-knappen, vises et popup-vindu. I denne popup-vinduet vil du se en melding som sier «Er du sikker på at du vil slette partisjonen?».

Klikk på «Slett»-knappen for å bekrefte at du virkelig vil slette den.

  Hvordan lage en tilpasset navigasjonsrute i Outlook

Trinn 5: Etter å ha klikket på «Slett»-knappen, vil Gnome Disks slette harddiskens valgte partisjon. Når prosessen er fullført, vil du se «Ledig plass», der partisjonen en gang var.

Med partisjonen slettet, gå videre til neste del av veiledningen.

Opprette nye partisjoner

Nå som du har fjernet den gamle partisjonen, kan du opprette en ny. For å gjøre det, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn +-knappen i Gnome-disker på enheten din, og hold musepekeren over den. Når du holder markøren over den med musepekeren, vil du se en melding. Denne meldingen sier: «Opprett ny partisjon i ikke-allokert plass.»

Klikk på +-knappen for å starte opprettelsesprosessen.

Trinn 2: Etter å ha klikket på +-knappen, vil et «Opprett partisjon»-vindu vises. Bruk brukergrensesnittet, spesifiser hvor stor (eller liten) du vil at den nye harddiskpartisjonen skal være, og klikk på «Neste».

Trinn 3: Velg partisjonstype under «type». Usikker på hva du skal velge? Gnome Disks forklarer hva hver partisjonstype gjør. Velg den som passer best for deg.

Etter å ha valgt en type, klikk «Neste» igjen. Skriv deretter inn passordet ditt. Når du har skrevet inn passordet, vil Disks formatere og opprette den nye harddiskpartisjonen.