Hvordan få festet melding tilbake på Telegram

Å feste en melding i en gruppechat kan være mer enn nyttig hvis det er mange nye meldinger som kommer inn daglig. Dette er ganske hyppig i chatter du oppretter med vennene dine, der den ene tingen som faktisk er viktig forsvinner i havet av vitser, morsomme memer og hemmelige skjermbilder dere deler med hverandre.

En festet melding kan spare deg for unødvendig å rulle gjennom meldingstråden og kaste bort tiden din. Men hva om du ved et uhell løsner en viktig tone? Slik fikser du det.

Henter den løsnede meldingen

Hva skjer når du fjerner den festede meldingen fra gruppechatten? Er det for komplisert å hente det?

Hvis du er administrator, kan du ganske enkelt finne meldingen i meldingstråden og feste den igjen. Du kan gjenta dette så mange ganger du vil. Men hvis du er et vanlig chat-medlem, må du be administratoren om å gjøre dette for deg.

Merk at når du er administrator, kan du feste meldinger både i private og offentlige grupper. Hvis du ikke er det, kan du bare feste og løsne meldinger når du er medlem av en privat chat.

Typer telegramgrupper

I Telegram kan du opprette forskjellige typer grupper. Det kan være en liten gruppe som består av dine søsken og foreldre, men det kan også være en supergruppe når den når 200 medlemmer.

Supergrupper gir deg flere alternativer når du er administrator. Du kan legge til opptil 100 000 medlemmer, nevne dem i meldingene dine, svare på en bestemt melding, feste og løsne meldinger akkurat som i en vanlig gruppe, men medlemmene dine vil fortsatt bli varslet selv om de slår av varslene.

  Sanntids SERP-analyse og rangeringssporing

Du kan også legge til automatiske roboter i gruppen din, samt opprette et spesifikt brukernavn som folk vil bruke for å finne og bli med i gruppen din. Hvis gruppen din har over 100 medlemmer, kan du også velge en offisiell klistremerkepakke. Hvis du trenger hjelp med å ta vare på gruppen din, kan du også legge til andre personer som administratorer og delegere forskjellige oppgaver til hver av dem.

Hvordan feste en melding i Telegram

Hvis du er administrator i en gruppe eller et vanlig medlem av en privat gruppe og det er en melding du ønsker å feste, kan du gjøre det slik:

 • Start Telegram-appen på telefonen din.
 • Åpne chat-gruppen der meldingen du vil feste er plassert.
 • Finn ønsket melding og trykk på den. Merk: Ikke trykk lenge på meldingen, et enkelt trykk vil starte menyen.
 • En ny meny vises – trykk på Fest.
 • I popup-vinduet velger du om du vil varsle alle medlemmene i gruppen om at det er en ny festet melding ved å merke av eller fjerne merket i boksen.
 • Trykk på OK for å fullføre.
 • Meldingen du nettopp har festet er nå øverst, og du vil kunne se den der hver gang du åpner chatten.
 • Hvordan løsne en melding i Telegram

  Når du ikke lenger trenger en melding som skal festes, kan du løsne den på to måter.

 • Når du åpner chatten med den festede meldingen, vil du se en X til høyre.
 • Når du trykker på den, vil du se et popup-vindu der du bør trykke på Løsne.
 • Eller:

 • Finn den festede meldingen i chatten.
 • Trykk på den for å åpne meldingsmenyen.
 • Trykk på Løsne.
 • Merk at hvis enheten din kjører iOS, må du trykke og holde for å åpne meldingsmenyen. Resten av prosessen er i utgangspunktet den samme.

  Hvordan gjenopprette en festet chat

  Dessverre gjør Telegram det ikke enkelt å få en festet melding tilbake. For det første må du være administrator for gruppen. Deretter må du fange feilen i løpet av sekunder for enkelt å feste meldingen igjen.

    Slik bruker du en Zoom-møtekode for å bli med i et møte

  Hvis du ved et uhell løsner en melding i en gruppechat i Telegram, i noen sekunder, kan du raskt gjenopprette den ved å trykke på «Angre» nederst på skjermen.

  Hvis du ikke fanger «Angre»-knappen i tide, er du ikke helt sjanseløs. Du må feste meldingen på nytt. Hvis du er i en superchat, eller en med mye melding, er det kanskje ikke en enkel smak å feste en melding. Heldigvis er det en liten snarvei du kan ta for å finne meldingen du vil feste.

  For raskt å finne og feste en melding på nytt, gjør dette:

 • Åpne gruppechatten og finn de tre vertikale prikkene i øvre høyre hjørne.
 • Trykk på «Søk».
 • I søkefeltet skriver du inn et nøkkelord fra den festede chatten.
 • Bruk opp- og nedpilene nederst til høyre for å bla gjennom meldinger til du finner den du leter etter.
 • Når du finner meldingen du vil feste på nytt, trykker du på den og deretter «Fest».
 • Hvis du er medlem av en offentlig gruppe, vil du ikke kunne feste en melding. Men hvis du er i en privat gruppe, kan alle medlemmer feste en melding. Forutsatt at du er i en offentlig gruppe og ønsker å feste en melding, må du kontakte en av administratorene for å gjøre det.

  Hvordan feste en chat

  Visste du at du også kan pinne viktige chatter i Telegram? Hvis du har en Android-enhet, er det nok å:

 • Åpne Telegram på enheten din og finn chatten eller kanalen du vil feste.
 • Trykk og hold ønsket chat og trykk på Pin-ikonet som vises øverst.
 • Chatten vil nå vises øverst i appen som festet.
 • Hvis du ombestemmer deg, kan du gjenta de samme trinnene, men velg Unpin-ikonet fra linjen som vises etter å ha trykket lenge på ønsket chat.

    Hvordan koble en Oculus Quest 2 til TV-en

  Hvis du er en iOS-bruker, er trinnene de samme:

 • Start Telegram og rull for å finne chatten du vil feste.
 • Sveip chatten til høyre.
 • Trykk på Pin og det er det.
 • Igjen, når du ikke lenger vil at denne chatten skal festes, sveiper du bare til høyre side igjen og trykker på Løsne.

  Ofte stilte spørsmål

  Brukere sier ofte at Telegram ikke er den mest brukervennlige chat-appen som er tilgjengelig i dag. I noen tilfeller er dette veldig sant. Hvis du fortsatt har spørsmål om Telegrams festefunksjon, fortsett å lese.

  Må jeg være administrator for å feste en melding?

  Svaret på dette spørsmålet avhenger av hvilken type gruppe du er i. Når noen oppretter en gruppe, kan de velge å gjøre den offentlig eller privat. Offentlige grupper har ikke råd til alle medlemmer å feste en melding. Du må være administrator.

  Hvis du er medlem av en privat gruppe, kan du feste en melding ved å bruke instruksjonene ovenfor.

  Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke kan feste en melding?

  Hvis du har problemer med å feste en melding, er det sannsynligvis fordi du ikke er administrator. Du kan sende en melding til en av gruppeadministratorene og be dem om enten å feste meldingen eller legge deg til som administrator.

  Hvis du ikke ser alternativet for å feste en melding, pass på å trykke på i stedet for å trykke lenge på meldingen. Hvis du trykker lenge på meldingen, vil du bare se alternativene for å videresende, svare eller slette meldingen. Men hvis du trykker på den, vil du se hurtigmenyen med muligheten til å feste den.

  Få administratorrettighetene dine

  Festede meldinger er ganske nyttige, men bare administratorer har rett til å administrere dem i supergrupper eller offentlige chatter. Du har mer makt i en privat gruppe, men hvis du er medlem av en offentlig gruppe der du ønsker å få mer kontroll, vis dem at du er administratormateriale – kanskje vil ønsket ditt gå i oppfyllelse.

  Er du administrator for en offentlig gruppe? Hvor ofte fester du nye innlegg? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!