Hvordan fikse feil 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached på Windows 10

Når det kommer til å jobbe hjemmefra, er det få ting som er verre enn å komme for sent til et møte på grunn av webkamerafeil. Andre typer brukere er også berørt av kameraer som ikke fungerer, for eksempel spillere.

0xa00f4244 NoCamerasAreAttached er en vanlig feilmelding som vises på skjermen til Windows 10-brukere når de prøver å starte Kamera-appen. Webkameraskjermen blir svart og viser hvit tekst, som på bildet nedenfor.

Vi finner ikke kameraet ditt

Det skjer vanligvis med bærbare datamaskiner eller skjermer med integrerte webkameraer. Men feilen kan også oppstå på eksterne webkameraadaptere. Men ikke bekymre deg, siden du bør kunne håndtere denne saken uten å henvende deg til en profesjonell. Det er vanligvis en enkel løsning som du aldri har tenkt på, som å trykke på en tastekombinasjon som aktiverer webkameraet.

FIKSE: 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached

Før du prøver å reparere 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilkoden på datamaskinen din, er det en god idé å opprette et systemgjenopprettingspunkt. De siste løsningene på denne listen er avanserte og gjør betydelige endringer på datamaskinen. I tilfelle noe går galt, kan du alltid rulle tilbake Windows 10 til et stabilt gjenopprettingspunkt og prøve igjen.

Selv om rettelsene nedenfor er skreddersydd for Kamera-appen, kan de også brukes på andre apper (for eksempel hvis webkameraet ditt ikke fungerer på Skype).

1. Kjør Windows Update

Siden 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilen utløses av Kamera-appen, og siden Kamera-appen er sammenvevd med Windows, bør du se etter systemoppdateringer og laste ned tilgjengelige oppdateringer. Slik får du det enkelt til:

Trykk på Win-tasten, skriv inn Se etter oppdateringer og trykk på Enter
Klikk på Se etter oppdateringer og vent til nettsøket er fullført
Hvis det er noe tilgjengelig, klikker du på Last ned
Ikke slå av eller start PC-en på nytt under oppdateringen
Når det er gjort, start Kamera-appen og se etter feil

2. Sjekk webkameradekselet, kabelen og bryteren

Noen bærbare datamaskiner og skjermer med integrerte webkameraer har deksler eller knapper du må fysisk trykke eller dra for å bytte webkameraet. Det er et sikkerhetstiltak mot webkamerakaprere. For eksempel krever MSI bærbare datamaskiner at du trykker FN + F6 for å bytte webkameraet. I mellomtiden fungerer ASUS-systemer med F10.

Fordi feilmeldingen 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached tydelig indikerer at Windows har problemer med å identifisere webkameraet ditt, må du sørge for å trykke på knappen eller vende bryteren som er ansvarlig for å slå på webkameraet igjen.

I visse tilfeller er det nødvendig å koble skjermen til datamaskinenheten med en spesiell kabel for webkameraet, selv om enheten er innebygd i skjermen. Sjekk om det er en kabel i webkameradekselet og koble det til.

Hvis kabelen allerede var installert, prøv å løsne og koble den til igjen. Du kan også prøve å bruke en annen USB-port i tilfelle den originale porten ikke fungerer.

3. Sjekk webkameratillatelser

Enheten og appene dine krever webkameratilgang. For eksempel kan ikke Microsoft Teams jobbe med et webkamera uten din tillatelse. Ellers vil du fortsette å se 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached på skjermen. Det gjelder spesielt brukere som nylig har gått gjennom en større Windows-oppdatering eller som har oppdatert operativsystemet.

Logg på Windows 10 med administratorrettigheter
Høyreklikk på Start-knappen og gå til Innstillinger
Velg Personvern
Velg Kamera ved apptillatelser på venstre side
Klikk på Endre og kontroller at kameratilgang for denne enheten er aktivert. Du kan også tillate kameratilgang til andre apper, for eksempel Skype
Aktiver Tillat apper å få tilgang til kameraet ditt
Ved Velg hvilke Microsoft Store-apper som har tilgang til kameraet ditt, sett Kamera til På
Rull ned til Tillat skrivebordsapper å få tilgang til kameraet ditt og sett det til På

  Slik ser du Windows 10 Sticky Notes på nettet og Android

4. Bekreft webkamerakompatibilitet

Hvis du kjøpte eller mottok webkameraet for lenge siden, er det mulig at maskinvaren ikke støttes av Windows 10. I så fall er det ingenting å gjøre annet enn å kjøpe et nytt webkamera. Det er et enkelt triks for raskt å oppdage dette: å finne en fil som heter stream.sys. Her er hva du bør gjøre:

Høyreklikk på Start-knappen og velg Enhetsbehandling
Utvid kategorien Kameraer for å se etter webkameraet ditt
Høyreklikk på webkameraenheten og velg Egenskaper
Bytt til fanen Driver og klikk på Driverdetaljer
Se etter stream.sys i listen over filer. Hvis du finner det, betyr det at webkameraet ikke støttes av Windows 7 og nyere versjoner, så du må erstatte det med et nytt. Ellers er du klar

Hvis du ikke finner webkameraet ditt i Enhetsbehandling, finn ut hvordan du løser dette problemet.

5. Sjekk webkameradriverne

Det står det i feilmeldingen: du bør inspisere webkameradriverne for å sikre at alt fungerer. Det er tre tilnærminger til dette: å installere enheten på nytt, oppdatere driveren eller rulle tilbake driveren.

Slik installerer du webkameraet på nytt:

Høyreklikk på Start-knappen og gå til Enhetsbehandling
Se etter webkameraet ditt i kameragruppen
Høyreklikk på webkameraoppføringen og velg Avinstaller enhet
Fortsett med fjerning av enheten
Høyreklikk på en oppføring og velg Søk etter maskinvareendringer
Start datamaskinen på nytt. Windows vil automatisk reinstallere webkameraadaptere
Åpne Kamera-appen og se etter feil

Slik oppdaterer du kameradriveren:

Høyreklikk på webkameraet i Enhetsbehandling og velg Oppdater driver
Klikk Søk automatisk etter drivere og vent
Hvis det elektroniske søket ikke gir noe, klikker du på Søk etter oppdaterte drivere på Windows Update

Hvis Windows ikke finner en nyere driver for webkameraet ditt, gå til det offisielle nettstedet for å finne og laste ned en nyere versjon. Følg deretter trinnene ovenfor og bruk Søk på datamaskinen etter driverprogramvare for å oppdatere webkameradriveren manuelt.

På den annen side, hvis du ved et uhell installerte en inkompatibel driver, må du utføre en tilbakestilling.

Slik ruller du tilbake webkameradriveren:

Gå over til Enhetsbehandling
Høyreklikk på webkameraet og velg Egenskaper
Bytt til fanen Driver
Klikk på Rull tilbake driver og følg instruksjonene
Hvis knappen Roll Back Driver er nedtonet, kan du ikke utføre en rollback, så du kan hoppe over hele dette trinnet
Start PC-en på nytt og åpne Kamera-appen for å inspisere resultatene

6. Skann datamaskinen for skadelig programvare

Datamaskinen din kan nylig ha blitt infisert med skadelig programvare uten engang å være klar over det. Som et resultat kunne den ondsinnede agenten ha deaktivert kritiske systemprosesser og tjenester relatert til Kamera-appen, og det er derfor du stadig ser feilmeldingen 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached.

Men du kan kjøre en skadelig programvareskanning og fjerne eventuelle infeksjoner for å gjenopprette datamaskininnstillingene. Hvis du ikke har installert et tredjeparts antivirusverktøy, kan du bruke Windows Defender.

Slik kjører du en skadelig programvareskanning med Windows Defender:

Klikk på Start-knappen, skriv inn Windows Security og trykk Enter
Velg Virus- og trusselbeskyttelse
Klikk Skannealternativer
Velg Hurtigskanning og klikk Skann nå
Hvis skanneresultatene ikke avslører noe mistenkelig, kjør en ny skanning med Windows Defender Offline skannemodus
Start datamaskinen på nytt
Start Kamera-appen og se etter feil

7. Sjekk Internett-sikkerhetsapplikasjonen

Hvis du har en nettsikkerhetsløsning installert på datamaskinen din, kan den ha en spesiell funksjon dedikert til å blokkere tilgang til webkamera, i et forsøk på å stoppe spioner fra å se hver eneste bevegelse du gjør.

Siden applikasjonen overstyrer datamaskininnstillingene dine, kan det være grunnen til at du stadig får feilkoden 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached.

For å fikse dette problemet, finn bare webkamerafunksjonen i Internett-sikkerhetsprogrammet og slå det av for å gi webkamera tilgang til alle de installerte programmene dine.

8. Se gjennom kameraappens tillatelser

I en tidligere løsning sa vi hvor viktig det er å verifisere webkameratillatelser i personverninnstillingene til operativsystemet ditt. Det er imidlertid like viktig å sjekke tillatelsene til Kamera-appen for å sikre at alt fungerer. Slik får du det til:

Trykk på Win-tasten, skriv inn Kamera og gå til appinnstillinger
Ved apptillatelser aktiverer du kamera-, mikrofon-, video- og bakgrunnsapper
Åpne Kamera-appen og se etter feil

9. Avslutt alle prosesser som bruker webkameraet ditt

Windows Camera er bare én app som krever webkameratilgang, men det kan være andre som kjører på datamaskinen din, for eksempel Skype, Zoom eller Microsoft Teams. For å unngå programvarekonflikter, er det en god idé å avslutte alle andre prosesser i tillegg til Kamera-appen. Slik gjør du det enkelt:

  Slik aktiverer du Enhance Mouse Pointer Precision på Windows 10

Høyreklikk på oppgavelinjen og velg Oppgavebehandling
Finn alle apper med kameratilgang ved siden av Kamera
Velg hver app og klikk Deaktiver
Deaktiver også Kamera-appen
Start Windows Camera på nytt og se etter feil

10. Tilbakestill Kamera-appen

Hvis det er noe galt med Kamera-appen som kan utløse 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilkoden, kan du enkelt tilbakestille innstillingene fra Microsoft Store. Vær imidlertid oppmerksom på at alle appdata vil bli slettet. Her er hva du må gjøre:

Klikk på Start-knappen, skriv inn Kamera og klikk på Appinnstillinger
Rull ned og klikk på Tilbakestill-knappen
Klikk Tilbakestill igjen for å bekrefte
Åpne Kamera-appen og se etter feil

11. Installer Kamera-appen på nytt

Tilbakestillingsalternativet klarer noen ganger ikke å fikse 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilen. En bedre, men mer komplisert løsning er å avinstallere Kamera-appen og sette den opp igjen. For å gjøre dette må du først sørge for at alle prosessene er ordentlig lukket.

Slik avslutter du alle kameraappprosesser:

Trykk på Windows-knappen, skriv inn Kamera og velg Appinnstillinger
Rull ned og klikk på Avslutt
Høyreklikk på oppgavelinjen og gå til Oppgavebehandling
Se etter kameraprosessen. Hvis du fortsatt kan finne den her, velg den og klikk på Avslutt oppgave

Slik installerer du kamera-appen på nytt ved hjelp av apper og funksjoner:

Høyreklikk på Start-knappen og gå til Apper og funksjoner
Finn og velg Kamera (av Microsoft Corporation)
Klikk på Avinstaller og fortsett med fjerningen av appen
Trykk på Win-tasten, skriv inn Microsoft Store og trykk Enter
Klikk på Søk-knappen øverst, skriv inn Windows Camera, og velg denne appen
Klikk Hent og deretter Installer

Hvis du ikke kan fjerne Kamera-appen fra apper og funksjoner fordi Avinstaller-knappen er nedtonet, kan du tvinge appens avinstallering ved hjelp av PowerShell.

Slik installerer du kamera-appen på nytt med PowerShell:

Klikk på Start-knappen, skriv inn Windows PowerShell, og velg Kjør som administrator
Skriv Get-AppxPackage -allusers | Velg Name, PackageFullName og trykk Enter
Finn navneoppføringen som sier Microsoft.WindowsCamera
Kopier PackageFullName som er knyttet til den oppføringen (f.eks. Microsoft.WindowsCamera_2018.826.98.0_x64__8wekyb3d8bbwe)
Skriv Remove-AppxPackage PackageFullName og erstatt PackageFullName med det du kopierte (f.eks. Remove-AppxPackage Microsoft.WindowsCamera_2018.826.98.0_x64__8wekyb3d8bbwe). trykk enter
Skriv Add-AppxPackage -register «C:Program FilesWindowsAppsPackageFullNameappxmanifest.xml» -DisableDevelopmentMode. Erstatt PackageFullName med det du kopierte (f.eks. Remove-AppxPackage Microsoft.WindowsCamera_2018.826.98.0_x64__8wekyb3d8bbwe). trykk enter

Start Kamera-appen og sjekk om du fortsatt får 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilen.

12. Kjør feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter

Windows har en innebygd feilsøking forberedt for å reparere vanlige problemer med maskinvareenheter. Det er verdt et forsøk for å reparere webkameraproblemer og fungerer med flere apper (for eksempel hvis Zoom ikke fungerer med kameraet ditt).

Trykk på Win-tasten + R, skriv inn msdt.exe -id DeviceDiagnostic, og trykk på Enter
Klikk Neste og følg veiviserens instruksjoner
Hvis feilsøkeren finner en løsning, klikker du på Bruk denne løsningen
Start datamaskinen på nytt
Start Kamera-appen og se etter flere feil

13. Kjør feilsøkingsprogrammet for Microsoft Store

Siden Windows Camera er en Microsoft Store, bør du også feilsøke denne applikasjonen, spesielt hvis du har problemer med å kjøre andre Store-apper også.

Høyreklikk på Start-knappen og velg Innstillinger
Klikk på Oppdater og sikkerhet
Velg Feilsøking på venstre side
Klikk på Flere feilsøkere
Rull ned til bunnen av vinduet
Velg Windows Store-apper og klikk på Kjør feilsøkingsprogrammet
Følg instruksjonene på skjermen
Hvis feilsøkeren finner noen løsninger, bruk dem
Start PC-en på nytt
Åpne Kamera-appen og se etter feil

14. Avinstaller nylig tredjepartsprogramvare

Hvis du nylig har installert tredjepartsprogramvare, kan det hende at de ikke støttes fullt ut av Windows 10, noe som resulterer i ulike funksjonsproblemer. I noen tilfeller kan de til og med forårsake feil 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached i kameraappen din. Men du kan fikse dette problemet ved å fjerne de problematiske appene.

Slik fjerner du nylige apper:

Høyreklikk på Start-knappen og velg Apper og funksjoner
Sett Sorter etter til Installasjonsdato
Velg den første oppføringen i listen og klikk på Avinstaller
Klikk på Avinstaller igjen for å bekrefte og fortsette med fjerningen
Start datamaskinen på nytt og prøv å bruke Kamera-appen

15. Avinstaller siste systemoppdateringer

En systemoppdatering som ble lansert i det siste, er kanskje ikke helt kompatibel med Windows 10, noe som resulterer i problemer med Microsoft Store-apper. Det kan være vanskelig å si, men det er fornuftig hvis du begynte å motta 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilkoden rett etter å ha fullført en systemoppdatering.

For å teste dette kan du avinstallere den nyeste Windows-oppdateringen. Ikke bekymre deg siden du kan installere den på nytt senere uansett.

Trykk på Win-tasten + R, skriv kontrollpanelet og trykk på Enter
Klikk på Programmer og funksjoner
Velg Vis installerte oppdateringer på venstre side
Klikk på kolonnen Installert på for å sortere oppdateringene (nyeste først)
Dobbeltklikk på den første oppdateringen på listen
Klikk Ja for å bekrefte fjerningen
Start PC-en på nytt og åpne Kamera-appen

  Slik åpner du .key-filer på Windows 10

16. Fiks korrupte systemfiler

Operativsystemet ditt kan ha skadede eller manglende filer som er direkte relatert til Windows Camera-appen. Du kan imidlertid fikse dette problemet uten å måtte bruke tredjeparts programvareløsninger, takket være SFC (System File Checker) og DISM (Deployment Image Servicing and Management).

Kom i gang ved å kjøre SFC:

Trykk på Windows-tasten + R, skriv cmd, og trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne ledeteksten med administratorrettigheter
Skriv inn sfc /scannow og trykk Enter
Vent til SFC finner og fikser eventuelle problemer
Avslutt CMD og start PC-en på nytt
Åpne Kamera-appen og se etter feil

Hvis SFC ikke gjør susen, kan du gå til DISM for å bekrefte komponentlageret til Windows-bildet.

Slik bruker du DISM:

Åpne ledetekst med høyderettigheter
Kjør DISM /online /cleanup-image /scanhealth
Hvis DISM rapporterer problemer, kjør DISM /online /cleanup-image /restorehealth
Start PC-en på nytt og start CMD på nytt som admin
Kjør SFC-kommandoen
Start datamaskinen på nytt, åpne Kamera-appen og se etter feil

17. Tilbakestill BIOS-innstillingene til standard

Flere brukere rapporterte at de ble kvitt 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilmeldingen ved å tilbakestille BIOS-innstillingene til standard. Det er en enkel oppgave som krever bare et par klikk. Her er hva du må gjøre:

Start PC-en på nytt og trykk raskt på tasten som vises på skjermen for å gå inn i BIOS-modus
Gå til de avanserte BIOS-innstillingene
Finn alternativet som tilbakestiller konfigurasjonsdata og aktiver det
Lagre gjeldende BIOS-konfigurasjon og avslutt til Windows
Åpne Kamera-appen for å se etter forbedringer

18. Kontroller en registerinnstilling

Microsoft Store-apper som Kamera eller Skype trenger et spesifikt register for å fungere normalt. Hvis den ikke eksisterer, kan du våkne opp med feilmeldinger som 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached.

Men du kan sjekke dette problemet ved å ta en titt i Registerredigering og ved å legge til oppføringen hvis den mangler. Ikke bekymre deg siden det ikke er noen risiko for å skade PC-en din, fordi du oppretter en sikkerhetskopi av registret først.

Klikk på Start-knappen, skriv inn Registerredigering og velg Kjør som administrator
Klikk Ja hvis du blir bedt om av UAC (User Account Control)
Åpne Fil-menyen og velg Eksporter
Skriv et filnavn og angi en mappe der du vil lagre registersikkerhetskopien. Klikk deretter på Lagre
Hvis du kjører 32-biters Windows, besøk følgende plassering

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows Media FoundationPlatform

For 64-biters Windows, gå til denne adressen i stedet

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWOW6432NodeMicrosoftWindows Media FoundationPlatform

Sjekk om du har en oppføring som heter EnableFrameServerMode
Ellers åpner du Rediger-menyen, klikker på Ny og velger DWORD-verdi (32-biters).
Gi nytt navn til oppføringen til EnableFrameServerMode
Dobbeltklikk på EnableFrameServerMode og sett verdidata til 0
Sett Base til Hexadecimal og klikk OK
Avslutt Registerredigering og start PC-en på nytt
Åpne Kamera-appen for å se om den fungerer nå

Hvis du har begynt å oppleve andre problemer på datamaskinen etter å ha gjort denne registerendringen, kan du rulle tilbake innstillingene ved å dobbeltklikke på .reg-sikkerhetskopifilen du tidligere opprettet. Eller, hvis du ikke opprettet en sikkerhetskopi, kan du ganske enkelt gå tilbake til den registerplasseringen og slette EnableFrameServerMode-oppføringen.

19. Opprett en ny brukerprofil

Det er ganske sjeldent, men Kamera-appen fungerer kanskje ikke som den skal på grunn av datakorrupsjon i brukerprofilen din. Som et resultat får du feilmeldingen 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached på skjermen. Men du kan fikse dette problemet ved å sette opp en ny lokal brukerprofil. Slik gjør du det:

Høyreklikk på Start-knappen og gå til Innstillinger
Velg Kontoer
Hvis du er logget på med Microsoft-kontoen din, klikker du Logg på med en lokal konto i stedet. Ellers klikker du på Legg til noen andre på denne PC-en
Sett opp brukernavnet og passordet til den nye kontoen
Klikk på Endre kontotype og velg Administrator
Logg ut av din nåværende konto og logg på igjen med den nye
Prøv å bruke Kamera-appen nå

20. Bruk Systemgjenoppretting

Til slutt, hvis du ikke kan finne programvarehendelsen som forårsaket 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached-feilkoden, kan du rulle tilbake Windows 10 hvis det er noen gjenopprettingspunkter opprettet før Kamera-appen begynte å virke. Men husk at det vil påvirke programmene dine, så du vil miste apper som er installert etter at gjenopprettingspunktet ble opprettet.

Sørg for at du er logget på Windows 10 med administratorrollen
Trykk på Win-tasten + R, skriv kontrollpanelet og trykk på Enter
Velg Gjenoppretting
Klikk Åpne Systemgjenoppretting
Velg et gjenopprettingspunkt fra listen
Klikk Søk etter berørte programmer hvis du vil lære mer om endringene
Klikk Neste og fortsett med instruksjonene
Systemgjenoppretting kan ta en stund. Når den er ferdig, start PC-en på nytt
Start Kamera-appen og prøv å bruke den nå

Feilen 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached kan fikses

For å oppsummere er 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached en feilkode som vises i Windows Camera-appen, og hindrer deg i å bruke kameraet. For å fikse dette problemet kan du kjøre Windows Update, sjekke webkameradekselet, kabelen og bryteren, se gjennom webkameratillatelser, verifisere webkamerakompatibilitet og inspisere webkameradriverne.

Det er også en god idé å skanne PC-en din for skadelig programvare, sjekke innstillingene for Internett-sikkerhetsløsningen din, verifisere kameraappens tillatelser, avslutte alle prosesser som for øyeblikket bruker webkameraet ditt, tilbakestille eller installere kameraappen på nytt, samt å kjøre maskinvaren og enhetene feilsøking.

Dessuten kan du kjøre feilsøkingsprogrammet for Microsoft Store, avinstallere nylig tredjepartsprogramvare og systemoppdateringer, fikse korrupte systemfiler, tilbakestille BIOS-innstillingene til standard, legge til en registeroppføring hvis den mangler, opprette en ny brukerprofil og bruke Systemgjenoppretting.

Hvordan klarte du å bli kvitt feilen 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached på din Windows 10 PC? Fortell oss om opplevelsen din i kommentarfeltet nedenfor.