tipsbilk.net

Hvordan fikse Microsoft Store-feil 0x80073CFB

Du kan laste ned appene og spillene på PC-en din ved hjelp av Microsoft Store. Men dette hjelper deg ikke hele tiden uten problemer eller feil. Du kan møte Microsoft Store-feil 0x80073CFB som ikke lar deg laste ned appene eller spillene. Denne 0x80073CFB Microsoft-butikkfeilen oppstår på grunn av en feil i appen, eller noen ganger skjer 0x80073CFB-aktiveringsfeil på grunn av et utdatert Windows-operativsystem. Hvis du står overfor dette problemet på datamaskinen din, vil denne veiledningen hjelpe deg med å fikse feilkoden 0x80073CFB med et sett med feilsøking.

Slik fikser du Microsoft Store-feil 0x80073CFB på Windows 10

Her er noen vanlige årsaker som forårsaker feilkode 0x80073CFB, Microsoft Store-feil på din Windows 10-PC.

  • Internett-tilkoblingen er ikke stabil.
  • Innstillingene for region, dato og klokkeslett er feil
  • Noen få midlertidige feil i Microsofts påloggingsprosess
  • Noen få nødvendige Windows-tjenester kjører ikke
  • Det er noen få korrupte Windows Store-cacher
  • Inkompatible DNS- og proxy-innstillinger
  • Noen få Microsoft-appoppdateringer venter på din Windows 10-PC.
  • Den siste oppdateringen er inkompatibel med Microsoft Store-prosessene.
  • Eventuelle korrupte komponenter i brukerprofilen din bidrar også til problemet.

Metode 1: Grunnleggende feilsøking

1. Sjekk Internett-tilkobling

Hvis nettverkstilkoblingen ikke er stabil, kan du ikke behandle noen nettbaserte apper og programmer. Sørg for at Internett er stabilt og at det ikke er noen avbrudd mellom ruteren og enheten. Kjør en fartstest for å sjekke om du har nok nettverksstabilitet til å bruke Microsoft Store-apper uten feil.

Sjekk også om enheten din tilfredsstiller kravene nedenfor.

1. Fjern alle forstyrrelser mellom ruteren og enheten.

2. Koble begrensede enheter til samme nettverk.

3. Sørg for at du har kjøpt ruteren bekreftet av Internett-leverandøren (ISP).

4. Unngå å bruke gamle, ødelagte eller skadede kabler.

Hvis du har problemer med internettforbindelsen, sjekk veiledningen vår om hvordan du feilsøker nettverkstilkoblingsproblemer på Windows 10 for å fikse dem.

2. Kjør Malware Scan

Flere Microsoft-eksperter foreslår at skanning av en PC vil hjelpe deg å holde datamaskinen fri for trusler. Hvis det er noen virus eller skadelig programvare på PC-en din som bidrar til 0x80073CFB Microsoft Store-feilen, og du kan derfor ikke bruke noen av Microsoft Store-appene. Derfor anbefales du å skanne datamaskinen din som instruert i vår guide. Hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min?

Hvis du vil fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din, kan du også sjekke guiden vår Slik fjerner du skadelig programvare fra PC-en din i Windows 10.

3. Oppdater Windows OS

Dessuten, hvis det er noen feil på PC-en din, kan de bare fikses etter en Windows-oppdatering. Microsoft slipper regelmessige oppdateringer for å fikse alle disse feilene og dermed sortere Microsoft Store-feil 0x80073CFB. Forsikre deg derfor om at du har oppdatert Windows-operativsystemet og om noen oppdateringer venter i aksjon, bruk guiden vår Hvordan laste ned og installere siste oppdatering for Windows 10

  Slik viser du alle applikasjoner på en Mac

Etter å ha oppdatert Windows-operativsystemet, sjekk om du kan få tilgang til Microsoft-appen uten feil.

4. Deaktiver antivirus midlertidig

Antivirusprogrammet ditt kan feilaktig forhindre at nye, siste oppdateringer blir installert på PC-en. Mange kompatibilitetsproblemer er identifisert av flere Windows-brukere, de er vanskelige å tolerere og rette. Antivirusprogramvare som Norton og Avast kan forhindre eventuelle siste oppdateringer av Windows Store-apper, og du anbefales å deaktivere eventuell innebygd eller tredjeparts antivirusprogramvare midlertidig for å løse det samme. Les guiden vår om hvordan du deaktiverer antivirus midlertidig på Windows 10 og følg instruksjonene for å deaktivere antivirusprogrammet midlertidig på PC-en.

Etter å ha løst problemet på din Windows 10 PC, sørg for å aktivere antivirusprogrammet på nytt siden et system uten en sikkerhetspakke alltid er en trussel.

5. Logg av og logg på igjen

Feil under påloggingsprosessen for Microsoft-kontoen kan bidra til feilkode 0x80073CFB. Så hvis du står overfor feilen og du ikke har peiling på noen grunner, må du logge ut av kontoen din og logge på igjen. Her er noen instruksjoner for å gjøre det.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Microsoft Store.

2. Klikk nå på Åpne. Klikk deretter på profilikonet ditt etterfulgt av Logg ut.

3. Klikk nå på Logg på som vist.

4. Velg nå Microsoft-kontoen din og klikk på Fortsett-knappen.

5. Skriv inn påloggingsinformasjonen og logg på tilbake til Microsoft-kontoen din for å løse 0x80073CFB aktiveringsfeil.

Metode 2: Kjør feilsøking for Windows Store Apps

Din Windows 10 PC har et innebygd feilsøkingsverktøy for å fikse 0x80073CFB Microsoft Store-feil. Følg trinnene nedenfor for å kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Store Apps.

1. Gå til søkemenyen og skriv inn Feilsøkingsinnstillinger som vist.

2. Velg alternativet Ekstra feilsøking som vist.

3. Klikk nå på Windows Store-apper etterfulgt av Kjør feilsøkingsprogrammet som vist.

4. Hvis det er noen problemer identifisert etter feilsøkingsprosessen, klikk på Bruk denne løsningen.

6. Følg til slutt instruksjonene som er oppført i de kommende instruksjonene og start PC-en på nytt. Sjekk om du har fikset feilkoden 0x80073CFB i Microsoft Store-feilproblemet.

Metode 3: Oppdater/tilbakerulling av WLAN-driver

Enhetsdrivere oppretter en kobling mellom maskinvaren og operativsystemet på datamaskinen. Defekte eller korrupte drivere fører også til det diskuterte problemet. Mange brukere har rapportert at oppdatering av WLAN-drivere har hjulpet dem med å fikse problemet. På lignende måte når du ruller tilbake driverne, vil alle gjeldende versjoner av maskinvareenheten bli avinstallert og tidligere installerte drivere vil bli installert på din PC. Denne funksjonen vil være svært nyttig når nye driveroppdateringer ikke fungerer bra med datamaskinen din.

Metode 4: Installer WLAN-driveren på nytt

Inkompatible drivere må installeres på nytt for å fikse det omtalte Microsoft-problemet. Du anbefales kun å installere enhetsdrivere på nytt hvis du ikke kan oppnå noen rettelse ved å oppdatere dem. Trinn for å installere drivere på nytt er veldig enkle, og du kan gjøre det ved å bruke et tredjepartsprogram eller manuelt.

Følg guiden vår Hvordan avinstallere og installere drivere på Windows 10 for å installere drivere på nytt på Windows 10-datamaskinen.

  Hvordan omdirigere WordPress URL med og uten plugin?

Etter å ha installert nettverksdrivere på nytt, sjekk om du har fikset det omtalte problemet.

Metode 5. Angi riktig region, dato og klokkeslett

Hvis klokkeslett- og datoinnstillingene i din region ikke synkroniseres med hverandre, kan det hende du ikke utfører noen funksjoner i Microsoft Store. Før du installerer eller utfører noen oppgaver i Microsoft Store, må du være klar over det faktum at disse appene vil sjekke datamaskinen din for visse sertifikater, og hvis klokkeslett, sone og dato er feil på dette stadiet, vil alle sertifikatene anses som ugyldige fører til 0x80073CFB Microsoft store feil. For å justere og bekrefte innstillingene for dato og klokkeslett, følg trinnene nedenfor:

1. Trykk og hold Windows + I-tastene sammen for å åpne Windows-innstillinger.

2. Klikk nå på Tid og språk.

3. Deretter, i Dato og klokkeslett-fanen, kontrollerer du at Angi klokkeslett automatisk og Angi tidssone automatisk er slått på.

4. Klikk deretter på Synkroniser nå som uthevet ovenfor.

5. Bytt nå til fanen Region i venstremenyen og alternativet Land eller region, sørg for at du velger USA som vist.

Merk: Å endre regionen vil hjelpe deg med å feilsøke hvordan du fikser 0x80073CFB aktiveringsfeil hvis problemet bare oppstår for en bestemt region. Sørg for at du endrer regionen tilbake til ditt geografiske område etter å ha løst problemet.

Metode 6: Start Essential Windows Services på nytt

Noen viktige Windows-tjenester som Windows Update og Background Intelligent Transfer-tjenester må være aktivert på datamaskinen din for å unngå Microsoft Store-feil 0x80073CFB-problem. Background Intelligent Transfer-tjenestene bruker hvilken som helst ledig båndbredde til å installere de siste oppdateringene, slik at datamaskinen din installerer en hvilken som helst oppdatering bare hvis ingen annen installasjon pågår. Hvis disse tjenestene er deaktivert i systemet ditt, er det mer sannsynlig at du møter den omtalte feilen. Start derfor viktige Windows-tjenester på nytt som instruert nedenfor.

1. Skriv Tjenester i søkemenyen og klikk på Kjør som administrator.

2. Rull nå ned og dobbeltklikk på Background Intelligent Transfer Service.

3. Velg nå oppstartstypen til Automatisk, som vist.

Merk: Hvis tjenestestatusen er Stoppet, klikker du på Start-knappen. Hvis tjenestestatusen kjører, klikk på Stopp og start den på nytt.

4. Klikk på Bruk og deretter OK for å lagre endringene. Sjekk om du kan fikse den omtalte feilen.

5. Gjenta alle disse trinnene for andre Windows-tjenester som Cryptographic, Network Location Awareness, MSI Installer og Windows Update Services.

Metode 7: Tilbakestill Windows Store App Cache

Korrupt cache og korrupte data i Microsoft Store vil bidra til 0x80073CFB Microsoft store feil. Følg instruksjonene nedenfor for å slette Windows Store-cache.

1. Start dialogboksen Kjør ved å trykke Windows + R-tastene samtidig.

2. Skriv nå wsreset.exe og trykk Enter.

Metode 8: Installer appoppdateringer

For å fikse 0x80073CFB aktiveringsfeil, sørg for at alle applikasjonene i Microsoft Store-biblioteket er oppdatert til den nyeste versjonen. Hvis det er mange oppdateringer som venter i aksjon, kan nye oppdateringer eller installasjoner få flere feil under prosessen. Følg trinnene nedenfor for å installere Microsoft Store-appoppdateringer.

1. Gå til søkemenyen og skriv inn Microsoft Store. Klikk deretter på Åpne.

2. Klikk deretter på bibliotekikonet nederst til venstre i Microsoft Store-vinduet.

  Få WordPress-nettstedet på Google Cloud på mindre enn 8 minutter ved å bruke Cloudways

3. Klikk deretter på knappen Få oppdateringer som vist.

4. Klikk deretter på Oppdater alle-knappen som uthevet.

5. Vent til oppdateringene lastes ned til Windows 10-PC-en din, og sørg for at du får beskjed om at appene og spillene dine er oppdatert for å løse 0x80073CFB-aktiveringsfeilen.

Metode 9: Avinstaller nylig oppdatering

Eventuelle tidligere inkompatible oppdateringer på din Windows 10-PC tillater kanskje ikke at nye oppdateringer lastes ned i den. Derfor anbefales du å avinstallere de siste oppdateringene som installeres på datamaskinen din for å fikse Microsoft Store-feil 0x80073CFB. Det er veldig enkelt å utføre oppgaven, og trinnene demonstreres som følger.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv Kontrollpanel. Klikk deretter på Åpne som vist.

2. Klikk nå på Avinstaller et program under Programmer-menyen som vist.

3. Klikk nå på Vis installerte oppdateringer i venstre rute som vist.

4. Søk nå og velg den nyeste oppdateringen ved å se Installert på datoen og klikke på Avinstaller som vist nedenfor.

5. Bekreft til slutt en eventuell melding og start datamaskinen på nytt og sjekk om du var i stand til å fikse 0x80073CFB aktiveringsfeil på Windows 10.

Metode 10: Slett programvaredistribusjonsmappefiler

Likevel, hvis du står overfor 0x80073CFB Microsoft Store-feil, er det en annen enkel løsning for å fikse disse problemene. Stopp først Windows Update-tjenesten og slett SoftwareDistribution-mappen i filutforskeren. Start deretter Windows Update-tjenester igjen. Les guiden vår, Slik sletter du programvaredistribusjonsmappe på Windows 10 for å fortsette.

Metode 11: Registrer Microsoft Store-appen på nytt

Hvis metodene ovenfor ikke hjelper deg med å løse hvordan du fikser 0x80073CFB aktiveringsfeil, kan det hjelpe deg å registrere Windows Store på nytt. Følg som instruert nedenfor.

1. Naviger til søkemenyen og skriv inn Windows PowerShell. Klikk deretter på Kjør som administrator som vist.

2. Lim inn følgende kommandolinje i Windows PowerShell og trykk Enter.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

4. Vent til kommandoene er utført, og nå vil du ikke møte den omtalte feilen igjen.

Metode 12: Installer Microsoft Store på nytt

Hvis ingen av de ovenfor diskuterte metodene har hjulpet deg med å fikse Microsoft Store-feil 0x80073CFB, er det siste alternativet for å løse problemet å installere Microsoft Store på nytt. Denne avinstalleringsprosessen kan ikke implementeres av kontrollpanelet eller prosedyren for innstillinger. PowerShell-kommandoer vil hjelpe deg å installere Microsoft Store på nytt som diskutert nedenfor.

1. Start PowerShell med administratorrettigheter som instruert ovenfor.

2. Skriv nå get-appxpackage –allusers og trykk Enter.

3. Søk nå etter Microsoft.WindowsStore-navn og kopier oppføringen av PackageFullName.

4. Gå nå til en ny linje i PowerShell-vinduet og skriv remove-appxpackage etterfulgt av et mellomrom og linjen du har kopiert som følger:

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Merk: Kommandoen kan variere litt i henhold til versjonen av Windows du bruker.

5. Nå vil Microsoft Store bli slettet fra PC-en din. Start nå Windows 10-PCen på nytt.

6. For å installere det på nytt, åpne Windows PowerShell igjen som administrator og skriv inn følgende kommando.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

7. Til slutt vil Microsoft Store installeres på nytt på PC-en din, og du vil ikke møte det diskuterte problemet igjen.

***

Vi håper veiledningen var nyttig og at du klarte å fikse Microsoft Store-feil 0x80073CFB på din Windows 10-PC. Fortsett å besøke siden vår for flere kule tips og triks og legg igjen kommentarer nedenfor. Fortell oss hva du vil lære om neste gang.

x