Hvordan fikse PC går automatisk til BIOS

Når du slår på datamaskinen, uansett om den kjører Windows eller Linux, gir den deg et kort vindu der du kan starte opp til BIOS. Dette vinduet har en tendens til å være lengre hvis systemet ditt er eldre fordi operativsystemets bootloader tar lengre tid å laste. På nyere system har du bare noen få sekunder på deg før du automatisk starter opp til skrivebordsoperativsystemet du har installert.

Fix PC går automatisk til BIOS

Hvis du vil ha tilgang til BIOS på datamaskinen din, må du trykke på høyre tast i det sekundet du slår på systemet. Tasten må trykkes før operativsystemet begynner å starte opp. Hvis du slår på systemet og det går rett til BIOS, prøv følgende rettelser.

  Hvordan slå Finn min iPad på eller av

1. Sjekk om OS er korrupt

Før du prøver noe annet, sjekk om det installerte operativsystemet er korrupt. Hvis det er det, kan det hende at systemet ditt går til BIOS fordi det ikke finner et operativsystem å starte opp fra.

Slå på systemet.
Vent til BIOS laster inn.
Gå ut av BIOS ved å trykke på Escape-tasten.
Vent til OS starter.
Hvis operativsystemet ikke starter opp, kan det være skadet og du må installere det på nytt.

2. Sjekk Boot device

Din første oppstartsenhet kan være satt til noe annet enn harddisken. Sørg for at du ikke har koblet til noen eksterne stasjoner eller USB-er til systemet. Ta ut plater fra den optiske stasjonen.

  En introduksjon til Apples nye programmeringsspråk: Swift

Start opp til BIOS.
Se etter oppstartsalternativer.
Sørg for at harddisken er satt som den første oppstartsenheten.

3. Kjør en maskinvaresjekk

Du kan eller ikke kan gjøre dette på egen hånd. Hvis du er kjent med maskinvaren til en datamaskin, kan du kjøre disse sjekkene selv. Hvis ikke, få en profesjonell ta en titt.

Se etter;

Løse kabler, spesielt for harddisken.
Sjekk CMOS-batteriet. Det kan være på tide å erstatte det.
Strømforsyningsenheten og batteriet. Prøv å kjøre systemet på direkte strøm.
Sjekk harddisken for feil eller skade. Hvis det er skadet, vil du ikke kunne starte opp til operativsystemet som er installert på det.

  Hvordan fikse en treg eller ikke-svarende Mac

Konklusjon

Et system vil normalt ikke starte opp til BIOS med mindre det er et problem med maskinvaren eller dens konfigurasjon. Selv om operativsystemet ditt er korrupt, vil du se en melding som forteller deg at ingen OS ble funnet, men du vil ikke bli tatt til BIOS. Oftere enn ikke er disse problemene knyttet til strømforsyningen eller harddisken. En strømforsyning kan repareres, men en harddisk må i de fleste tilfeller byttes ut.