Hvordan finne Minecraft-versjonen

Minecraft får periodiske oppdateringer, noen store, noen små. De større oppdateringene legger til nye mobs, strukturer og blokker til spillet, mens de mindre pleier å være patcher, rettelser og små modifikasjoner til eksisterende blokker. De fleste spill oppfordrer brukere til å alltid holde dem oppdatert, men med Minecraft avgjør versjonsnummeret hvilke online servere du kan spille på.

Minecraft versjon

Hvis du vil vite hvilken som er den gjeldende/nyeste versjonen av Minecraft, kan du besøke den offisielle Minecraft-nettsiden. Sjekk ut endringsloggene for utgivelsen. Hver logg er ledsaget av versjonsnummeret. Den høyeste versjonen er den nyeste. Pass på at du tar hensyn til grunnfjellet og Java-versjonene som er merket.

  De beste 50 originale Netflix-seriene og -filmene å se

Finn Minecraft-versjonen på din PC

Hvis du har Minecraft installert på systemet ditt og du vil finne ut hvilken versjon du har, er det enkelt.

På grunnfjellet/UWP/Windows 10-versjonene;

Åpne Minecraft.
Se nederst i høyre hjørne.
Versjonsnummeret vises der.

På Java-versjonen av Minecraft;

Åpne Minecraft.
Se nederst i venstre hjørne.
Versjonsnummeret vises der.

Endre Minecraft-versjon

Hvis du har Minecraft for Windows 10, dvs. Bedrock-versjonen, må du alltid bruke den nyeste versjonen. Du kan blokkere oppdateringen ved å angi at Microsoft Store ikke skal oppdatere apper automatisk, men når du har oppdatert til en ny versjon, er det ingen tilbakestilling.

  Hvordan lage klosser i Minecraft

Med Minecraft Java, eller mer presist lanseringen for Java-versjonen, kan du velge hvilken versjon av Minecraft du vil bruke. Dette vil tillate deg å spille på servere som støtter en eldre versjon. Når Minecraft oppdaterer, avskriver den sjelden en blokk slik at du ikke risikerer å miste deler av alt du har bygget.

Hvis du har bygget noe i en verden ved å bruke nyere blokker, og du går tilbake til en eldre versjon, vil ikke disse blokkene være der. De kan eller ikke kan erstattes med alternative blokker, så vær forsiktig.

Det er en grense for hvor gammel versjon av Minecraft Java du kan kjøre. Du kan gå tilbake noen få versjoner, men du kan ikke gå år tilbake. Du vil ikke kunne finne en server å spille på, de fleste mods, teksturpakker, ressurspakker osv. vil ikke fungere. Enda viktigere, eldre versjoner krever at eldre versjoner av Java også er installert.

  Sperrer tilgang til distraherende apper på telefonen din slik at du kan jobbe

Konklusjon

Minecraft tilbyr flott kryssspill; spillere på konsoller, datamaskiner og mobile enheter kan alle spille sammen på samme server. Haken er at du må holde spillet oppdatert og bare nyere versjoner støtter kryssspill-funksjonen.