Linux

Hvordan installere Arch Linux raskere med Calam Arch

Hvis du elsker Arch Linux og vil bruke det, men ikke har tid til å konfigurere alt for hånd, kan det være lurt å sjekke ut installasjonsprogrammet for Calam Arch. Det er et utmerket verktøy som kan installere vanilla Arch Linux med letthet, i stedet for via kommandolinjen. Slik bruker du den.

Merk: Calam Arch Linux-installasjonsprogrammet ISO krever minst 1 GB plass. For best resultat, bruk en 1 GB USB-flash-stasjon eller større. Alternativt fungerer det også å brenne en ISO-fil til en DVD, selv om DVD-instruksjoner ikke dekkes i denne veiledningen.

Laster ned Calam Arch ISO

Calam Arch ISO-installasjonsprogrammet er tilgjengelig for nedlasting på prosjektets SourceForge-side. For å laste ned den siste versjonen av ISO-installasjonsprogrammet til datamaskinen din, gjør du følgende.

Gå først over til Calam Arch SourceForge-siden. Når du er på siden, finn den grønne «Last ned»-knappen. Når du velger denne knappen, begynner Calam Arch ISO-filen å laste ned.

Alternativt, hvis du trenger en eldre versjon av Calam Arch-installasjonsprogrammet, finner du kategorien «Filer», og velger den. Klikk deretter på mappen «Filer» for å sjekke ut eldre versjoner av installasjonsprogrammet.

  Hvordan installere LXQt på Linux

Oppretter Calam Arch USB-installasjonsprogram

Calam Arch-installasjonsprogrammets ISO-fil må flashes til en USB-flashstasjon. Det er mange måter å lage en USB-flashstasjon med en ISO-fil. I denne veiledningen vil vi fokusere på Etcher-applikasjonen.

Hvorfor Etcher? Det er på tvers av plattformer. Så uansett hvilket operativsystem du flasher Calam Arch ISO-filen til, er instruksjonene de samme. For å få tak i Etcher-applikasjonen, gå over til den offisielle nettsiden. Last ned Etcher og installer den på datamaskinen din.

Etter å ha installert Etcher-applikasjonen på datamaskinen din, åpne den og følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å lage din Calam Arch USB-installasjon.

Trinn 1: Velg «Flash fra fil»-knappen med musen. Når du klikker på denne knappen, vil en popup-meny vises på skjermen. Bruk menyen, finn Calam Arch ISO-filen på datamaskinen din og velg den.

Trinn 2: Finn «Velg mål»-knappen med musen. Velg deretter USB-flashstasjonen du vil installere Calam Arch ISO-filen til.

Trinn 3: Klikk på «Flash!» knappen i Etcher-applikasjonen for å starte blinkingsprosessen. Denne prosessen vil ta ganske lang tid, så vær tålmodig. Når den er fullført, lukk Etcher.

Etter å ha lukket Etcher-applikasjonen, start datamaskinen du planlegger å installere Arch Linux på på nytt. Start deretter opp i BIOS og konfigurer den til å starte opp fra USB-flashstasjonen.

  Hva er stdin, stdout og stderr på Linux?

Installere Arch Linux med Calam Arch

For å installere Arch Linux med Calam Arch, start med å klikke på den svarte Arch Linux-logoen på skrivebordet. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: La Calam-installasjonsprogrammet starte på skrivebordet. Finn deretter ditt foretrukne språk på installatørens velkomstside. Klikk deretter på «Neste»-knappen for å gå til neste side i installasjonsprogrammet.

Trinn 2: Etter å ha valgt språk, må du velge tidssone. Bruk kartet på skjermen til å velge din foretrukne tidssone. Eller bruk rullegardinmenyene for å velge tidssone.

Klikk «Neste» for å fortsette til neste side.

Trinn 3: Du må nå velge tastaturoppsettet ditt. Bruk skjermmenyen til å finne tastaturoppsettet du foretrekker. Eller la det være standard, siden Calam Arch-installasjonsprogrammet skal oppdage det automatisk.

Klikk på «Neste»-knappen for å gå til neste side.

Trinn 4: Når tastaturet er konfigurert, er det på tide å velge partisjoneringsmetode. Velg «Installer ved siden av» hvis du foretrekker dual-boot med Windows. Eller, hvis du ønsker å slette harddisken, velg alternativet «Slett disk».

Når du er ferdig, klikker du på «Neste»-knappen.

Trinn 5: Etter partisjonsoppsettet, må du velge pakker du ønsker å installere med den nye Arch Linux-installasjonen. Gå gjennom listen, velg ditt foretrukne skrivebordsmiljø, grafikkdriverpreferanser, skriverstøtte (hvis nødvendig) og andre ting.

  Hvordan bruke portbanking på Linux (og hvorfor du ikke bør)

Når alle pakkene er valgt, klikker du på «Neste»-knappen for å bekrefte valget ditt.

Trinn 6: Etter å ha satt opp pakkene for Calam Arch Linux-installasjonsprogrammet, må du sette opp brukerkontoen din. Skriv først inn navnet ditt i boksen «Hva er navnet ditt». Deretter konfigurerer du brukernavnet og navnet på datamaskinen.

Etter å ha konfigurert navn, brukernavn og datamaskinnavn, skriv inn passordet ditt. Sørg for å angi et sikkert, minneverdig passord. Klikk på «Neste»-knappen for å gå til neste trinn i installasjonsprogrammet.

Trinn 7: Etter å ha konfigurert brukernavnet ditt, vil Calam Arch-installasjonsprogrammet vise et sammendrag av installasjonen din. Se det over og sørg for at alt ser bra ut. Når du er ferdig, klikker du på «Installer»-knappen nederst på siden for å installere operativsystemet på datamaskinen din.

Når installasjonen er fullført, koble fra USB-flashstasjonen og start på nytt. Ved omstart vil Arch Linux være klar til bruk. Nyt!

x