Hvordan installere JetBrains RubyMine på Linux

JetBrains RubyMine er et IDE-integrert utviklingsmiljø) for programmeringsspråket Ruby. Det er en tverrplattformapplikasjon som fungerer på Mac OS, Windows så vel som Linux. I denne guiden viser vi deg hvordan du installerer RubyMine på Linux.

Merk: JetBrains RubyMine er ikke et gratis program. Når programmet er installert, har du lov til å bruke det som en evalueringskopi. Hvis du ønsker å kjøpe programmet, må du opprette en JetBrains konto og kjøpe en lisens.

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

JetBrains RubyMine-applikasjonen er tilgjengelig for Arch Linux-brukere gjennom AUR. Siden programmet er tilgjengelig som en Arch Linux AUR-pakke, vil det kunne installeres som en innebygd Arch Linux-pakke, noe som gir regelmessige oppdateringer.

Det skal bemerkes at JetBrains ikke offisielt støtter RubyMine gjennom AUR. AUR-pakken trekker imidlertid programfilene direkte fra JetBrains nettside, så alt er trygt å bruke.

For å starte installasjonen av JetBrains RubyMine på Arch Linux-systemet ditt, må du installere «git» og «base-devel»-pakkene. Disse pakkene er avgjørende for å installere programmer gjennom AUR.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha satt opp de to pakkene, må du laste ned og installere Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil gjøre installasjonen av RubyMine-applikasjonen enklere i stedet for kjedelig.

  Få sunne påminnelser på Linux-skrivebordet ved å bruke Stretchly

For å få Trizen AUR-hjelperen, start med å bruke git clone-kommandoen for å laste ned pakken.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Når pakken er lastet ned til datamaskinen din, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i «Trizen»-mappen. Denne mappen har Trizen PKGBUILD, et sett med instruksjoner som kan brukes til å kompilere programmet.

cd trizen/

Installer Trizen AUR-hjelpeprogrammet ved å bruke makepkg-kommandoen.

makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjelperen lastet ned og installert på din Linux-PC, kan installasjonen begynne. Bruk trizen -S kommandoen, sett opp den nyeste JetBrains RubyMine på Arch Linux.

Installasjonsinstruksjoner for Snap-pakken

RubyMine-applikasjonen er tilgjengelig som en Snap-pakke for de som bruker Ubuntu og alle Linux-operativsystemer som støtter Snap-pakkeformatet.

Det er enkelt å installere Snap-versjonen av RubyMine på Linux. Det starter med å aktivere Snap-pakkens kjøretid (AKA Snapd). For å gjøre dette, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Installer deretter «snapd»-pakken på datamaskinen din med pakkebehandleren.

  Hvordan spille Metro Exodus på Linux

Etter å ha satt opp Snapd-pakken på systemet ditt, må du aktivere «snapd.socket»-tjenesten ved å bruke Systemd. For å gjøre dette, bruk kommandoen sudo systemctl enable –now snapd.socket. Den slår på kjøretiden og forbereder den for bruk på systemet ditt.

sudo systemctl enable --now snapd.socket

Med Snapd-runtime satt opp på din Linux-PC, kan installasjonen av RubyMine begynne. Bruk snap install-kommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av RubyMine.

Merk: JetBrains RubyMine fungerer kun på Linux-operativsystemer som støtter «Classic»-modus. Denne modusen krever AppArmor. Av denne grunn vil det ikke fungere på operativsystemer som Fedora, da de ikke bruker AppArmor.

sudo snap install rubymine --classic

Generiske Linux installasjonsinstruksjoner

RubyMine-applikasjonen støtter alle Linux-distribusjoner ved hjelp av et nedlastbart TarGZ-installasjonsprogram. Dette installasjonsprogrammet dekker hver Linux-distribusjon som ikke har støtte gjennom Snaps eller Arch Linux AUR.

For å komme i gang med å installere RubyMine på Linux-systemet ditt, må du laste ned programvaren til datamaskinen din. For å laste ned programvaren, gå over til RubyMine Linux-nedlastingssiden og klikk på «Last ned»-knappen.

  Hvordan bruke journalctl til å lese Linux-systemlogger

Nedlastingsprosessen kan ta et minutt, siden RubyMine-installasjonsprogrammet er omtrent 500 MB stort. Når prosessen er fullført, åpne et terminalvindu med Ctrl + Alt + T (eller søk etter «Terminal» i appmenyen), og bruk CD-kommandoen for å gå til «Nedlastinger.»

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-katalogen bruker du tar-kommandoen til å dekomprimere installasjonsprogrammet TarGZ-arkivet. Dette arkivet må pakkes ut, siden installasjonsfilene er i det.

tar xvf RubyMine-*.tar.gz

Med alt ekstrahert, skriv inn RubyMine-mappen ved å bruke CD-kommandoen.

cd RubyMine-*/

Gå til «bin»-katalogen i RubyMine-mappen. Denne mappen inneholder installasjonsprogrammets kjørbare.

cd bin

For å starte RubyMine-installasjonsprogrammet, bruk kommandoen nedenfor i et terminalvindu.

./rubymine.sh

Når du starter RubyMine-installasjonsprogrammet, vil et popup-vindu vises. I dette vinduet vil du se «Konfigurasjons- eller installasjonsmappe. La det stå tomt, og velg «Ikke importer innstillinger.» Velg deretter «OK».

Etter å ha valgt «OK», vil aktiveringsvinduet vises. Bruk dette vinduet til å logge på brukernavnet og kontoen din. Trykk deretter «Fortsett» for å begynne å bruke appen.