Hvordan installere SpeedCrunch på Linux

Trenger du en vitenskapelig kalkulator for din Linux-PC? Finner du ikke noe godt å bruke? Sjekk ut SpeedCrunch! Det er en høypresisjon, vitenskapelig kalkulator som har tonnevis av funksjoner og et raskt tastaturdrevet grensesnitt. Slik setter du det opp på systemet ditt.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

SpeedCrunch er tilgjengelig for installasjon på Ubuntu gjennom en nedlastbar DEB-pakke. For å starte installasjonen må du laste ned DEB-pakken til datamaskinen din.

For å laste ned den siste versjonen av SpeedCrunch på Ubuntu, åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, utfør wget-kommandoen for å laste ned den nyeste SpeedCrunch Ubuntu-pakken til datamaskinen din.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Når du er ferdig med å laste ned SpeedCrunch DEB-pakken til datamaskinen din, bruk apt install-kommandoen nedenfor for å installere den på Ubuntu-systemet.

sudo apt install ./SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Debian installasjonsinstruksjoner

Hvis du trenger å få SpeedCrunch til å fungere på Debian Linux-systemet ditt, må du laste ned den nyeste DEB-pakken til datamaskinen din. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet for å starte nedlastingen.

  Hvordan spille Black Mesa på Linux

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, utfør følgende wget-nedlastingskommando for å hente den nyeste DEB-pakken til datamaskinen din.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Eller, hvis du trenger 32-bits utgivelsen av SpeedCrunch:

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Når nedlastingen er fullført, kan installasjonen av SpeedCrunch begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, sett opp DEB-pakken på datamaskinen.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Hvis du installerer 32-bitsversjonen av SpeedCrunch på Debian, skriv inn kommandoen nedenfor i stedet.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Med DEB-pakken installert på systemet ditt, må du kjøre kommandoen apt-get install -f nedenfor for å rette opp eventuelle avhengighetsproblemer forårsaket av installasjonen av SpeedCrunch.

sudo apt-get install -f

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

SpeedCrunch er tilgjengelig for alle Arch Linux-brukere. Appen er imidlertid ikke på den offisielle SpeedCrunch-nettsiden. I stedet kan Arch Linux-brukere få det til å fungere gjennom Arch Linux User Repository.

  Hvordan få størrelsen på en fil eller katalog i Linux

For å starte installasjonen av SpeedCrunch på Arch Linux, må du installere «Git» og «Base-devel»-pakkene på systemet ditt ved å bruke pacman-kommandoen.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha satt opp de to pakkene på datamaskinen, installer Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil gjøre det mye enklere å installere SpeedCrunch AUR-pakken på systemet ditt.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjelperen satt opp på din Arch Linux-datamaskin, bruk trizen -S-kommandoen for å sette opp SpeedCrunch.

trizen -S speedcrunch-git

Fedora installasjonsinstruksjoner

SpeedCrunch er tilgjengelig for Fedora-brukere via en offisiell RPM-pakke. For å installere den siste utgaven av SpeedCrunch på din Fedora-datamaskin, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet.

Å åpne opp et terminalvindu på Fedora er enkelt. Trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller åpne opp Fedora-appmenyen, søk etter «Terminal» og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent, bruk wget download-kommandoen for å hente den nyeste SpeedCrunch RPM-pakken.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Nå som SpeedCrunch RPM-pakkefilen er lastet ned, kan den installeres ved hjelp av dnf install-kommandoen.

sudo dnf install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-bit

Det er også en 32-biters utgivelse av SpeedCrunch for Fedora. Fedora Linux avbrøt imidlertid 32-biters støtte for en stund siden. Hvis du bruker et derivat av Fedora som krever 32-biters pakker, klikk her.

  Hvordan spille The Forest på Linux

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

OpenSUSE bruker RPM-pakker omtrent som Fedora. Av denne grunn vil du kunne få SpeedCrunch-applikasjonen opp og kjøre relativt raskt. For å starte installasjonen, må du åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet.

Å åpne et terminalvindu på OpenSUSE-skrivebordet kan gjøres ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt er det mulig å starte terminalen ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kjør nedlastingskommandoen wget for å hente SpeedCrunch RPM-pakkefilen.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Nedlastingsprosessen bør være rask siden det er en liten fil. Når prosessen er fullført, kan installasjonen begynne. Bruk zypper install-kommandoen nedenfor, sett opp SpeedCrunch.

sudo zypper install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-bit

OpenSUSE støtter 32-bit, men det er uklart om det vil bli støttet for alltid. Hvis du er en OpenSUSE-bruker og trenger å installere 32-bits utgaven av SpeedCrunch, klikk her.