Hvordan installere Unreal Engine 4 på Ubuntu

Ønsker du å utvikle videospill på din Ubuntu PC ved å bruke Unreal Engine? I så fall må du installere det nyeste Unreal Engine-verktøysettet på systemet ditt. Denne veiledningen viser hvordan du setter opp den nyeste versjonen av Unreal Engine 4 på Ubuntu-datamaskinen.

Merk: Unreal Engine 4 er gratis for ikke-kommersiell bruk. Men hvis du planlegger å publisere og selge spill med det, må du kjøpe en lisens. For mer informasjon, klikk her.

Registrering av en Epic Games-konto

Du må ha en Epic Games-konto for å få tilgang til Unreal Engine på Ubuntu-systemet ditt. For å opprette en Epic-konto, start med å gå over til ooffisielle Unreal Engine-nettsted. Når du er på nettstedet, velg menyknappen «Fellesskap» øverst på siden

På Unreal Engine-siden finner du «Logg på»-knappen og klikker på den med musen. Etter at du har valgt denne knappen, vil du se massevis av «logg på»-alternativer. Hvis du allerede har en Epic-konto, klikker du på «Logg på med Epic Games»-knappen og logger på.

  Hva er kanalbinding?

Hvis du ikke har en konto, velg «Registrer deg»-knappen nederst på siden. Deretter velger du «Registrer deg med e-post» for å opprette en ny Epic-konto ved å bruke e-postadressen din.

Konfigurering av GitHub-kontoen din

Dessverre distribuerer ikke Epic Unreal Engine via et nedlastbart installasjonsprogram. I stedet må du få motoren direkte fra GitHub. For å gjøre det må GitHub-kontoen din være koblet til Epic-kontoen din.

For å starte, sørg for at du har en GitHub-konto satt opp. Hvis du ikke gjør det, gjør følgende. Gå først over til GitHub.com. Når du er på nettstedet, finner du «Registrer deg»-knappen øverst på siden og klikker på den med musen. Bruk den til å opprette en ny GitHub-konto.

Etter å ha satt opp din nye GitHub-konto, gå tilbake til Epic Games-nettstedet og hold musepekeren over profilen din på hjemmesiden. Velg deretter alternativet «Personlig» under profilen din for å få tilgang til dine personlige Epic Games-innstillinger.

Inne i «Personlig»-området finner du «Tilkoblinger»-knappen i sidefeltet. Velg denne knappen for å få tilgang til tilkoblingsinnstillingene for Epic Games-profilen din. Velg deretter alternativet «Kontoer» for å få tilgang til kontotilkoblinger.

  55 beste Mac OS X-apper i 2021

I «kontoer»-delen av tilkoblingsområdet, finn GitHub og klikk på «Koble til» -knappen. Når du velger «Koble til»-knappen, vil Epic tillate deg å koble GitHub-kontoen din til Epic-spillkontoen din.

Laster ned Unreal Engine 4 på Ubuntu

Den eneste måten å laste ned Unreal Engine 4 på din Linux-PC er ved å bruke git klone kommando. Denne kommandoen henter den nyeste kildekoden for Unreal Engine 4 og plasserer den på datamaskinen din.

For å starte nedlastingsprosessen på Ubuntu, åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, installer git pakken til datamaskinen din.

sudo apt install git

Etter å ha installert git pakken, må du sette opp brukerkontoen din med Git på datamaskinen din. For å gjøre dette, følg den offisielle «Komme i gang guide.” Du må også generere en personlig tilgangskode, som du kan lære om her.

  Hvilke andre nettsteder er som Omegle?

Du vil kunne bruke den til å laste ned den siste versjonen av Unreal Engine 4 til Ubuntu-systemet ditt ved å bruke kommandoen nedenfor. Husk; du må logge på GitHub når du blir bedt om det i terminalen og bruke PAC-koden din som påloggingspassord.

Merk: for at kommandoen nedenfor skal fungere, må du sjekke e-posten din og godta GitHub-invitasjonen fra Epic Games for å bli med i deres private Git-repo.

git clone --branch release https://github.com/EpicGames/UnrealEngine.git

Nedlastingen for Unreal Engine 4 på Ubuntu er omtrent 8 GB i størrelse. Så len deg tilbake, slapp av og la koden lastes ned fullstendig.

Bygger Unreal Engine 4 på Ubuntu

Unreal Engine-programmet må bygges for at det skal installeres på systemet ditt. Bruke CD kommandoen og gå inn i «UnrealEngine»-mappen i hjemmekatalogen din for å starte byggeprosessen.

cd ~/UnrealEngine/

Herfra kjører du «Setup.sh»-skriptet ved å bruke kommandoen nedenfor.

./Setup.sh

Etter å ha kjørt «Setup.sh»-skriptfilen, må du kjøre «GenerateProjectFiles.sh»-skriptet.

./GenerateProjectFiles.sh

Til slutt, kjør gjøre kommandoen for å kompilere koden på datamaskinen din.

make

Kjører Unreal Engine 4 på Ubuntu

Å kjøre Unreal Engine 4-appen på Ubuntu-systemet er veldig enkelt. For å gjøre det, sørg for at du er i et terminalvindu og bruk kommandoene nedenfor for å starte det opp.

cd ~/UnrealEngine/Engine/Binaries/Linux/

./UE4Editor