Hvordan kjøre PowerShell-kommandoer på et eksternt Windows 10-system

Windows 10 har fjerntilgangsverktøy. Disse verktøyene er innebygd i operativsystemet, og du kan også installere tredjeparts verktøy for ekstern tilgang. Fjerntilgang er en nyttig funksjon, men det kan også være en sikkerhetsrisiko hvis du ikke passer på hvordan og når den er aktivert, eller hvem du gir ekstern tilgang til. Av denne grunn er de fleste fjerntilgangsverktøy låst bak lag med tilgang som må gis før verktøyet kan fungere på systemet ditt. PowerShell er intet unntak.

Kjør PowerShell-kommandoer på eksternt Windows 10-system

Du kan kjøre PowerShell-kommandoer på et eksternt Windows 10-system, men målsystemet må tillate at disse kommandoene kan kjøres eksternt.

  Hvordan spille videoformater som ikke støttes på Windows 10

Aktiver PowerShell-kommandoer på eksternt system

Følg disse trinnene for å aktivere eksterne PowerShell-kommandoer som skal kjøres på et system.

På målsystemet åpner du PowerShell med administratorrettigheter.
Kjør denne kommandoen: Enable-PSRemoting -Force
Når kommandoen er kjørt, vil du kunne få tilgang til den eksternt og kjøre PowerShell-kommandoer.

Hvis måldatamaskinen er en del av en arbeidsgruppe, men den ikke er koblet til en Active Directory, må du aktivere PowerShell-kommandoer på systemet ved å følge disse trinnene.

På målsystemet åpner du PowerShell med administratorrettigheter.
Kjør denne kommandoen: Set-NetFirewallRule -Name «WINRM-HTTP-In-TCP» -RemoteAddress Eventuelle
Når kommandoen er kjørt, vil du kunne få tilgang til systemet eksternt og kjøre PowerShell-kommandoer på det.

  Hvorfor oppdaterer Windows 10 så mye?

Disse kommandoene er grunnleggende når det gjelder å aktivere PowerShell-kommandoer på et eksternt system, men du vil også kjøre andre kommandoer. For det første, når du kobler til et eksternt system, må du autentisere deg med systemets brukernavn og passord. I tillegg må du også hviteliste datamaskinen du skal få ekstern tilgang til systemet fra. Det er på ingen måte en enkel prosess, men den starter med å aktivere kommandoer som kan kjøres på det eksterne systemet.

Konklusjon

Fjerntilgang er komplisert når det gjøres gjennom kommandolinjer. Hvis du sliter med å sette opp ekstern tilgang, bør du vurdere å bruke et tredjepartsverktøy som TeamViewer som er langt enklere å bruke, men fortsatt sikkert. Hvis du ikke har noe annet valg enn å bruke PowerShell, bør du bruke tid på å lære hvordan du starter en tilkobling, og parametere du kan definere for den. Gjør dette før du trenger ekstern tilgang til systemet. Litt kunnskap og innsikt i hvordan ekstern tilgang fungerer vil hjelpe deg med å feilsøke problemer etter hvert som de dukker opp.

  Filutforsker svarer ikke (Windows 10)