tipsbilk.net

Hvordan lage en NFT-markedsplass fra bunnen av

NFT-er er raskt i ferd med å bli en game-changer i verden av digitalt innhold. Ved å utnytte kraften til blokkjedeteknologi tillater NFT-markedsplasser verifisering av opprinnelsen til digitalt innhold, og tilbyr en ny måte for skapere og samlere å virkelig eie og handle med knappe digitale gjenstander.

I denne artikkelen ser vi på NFT-markedsplasser og hvordan vi kan lage en NFT-markedsplass fra bunnen av.

Et forspill til NFT Marketplace

Blokkjedeteknologi har vokst eksponentielt gjennom årene og har åpnet opp for nye muligheter både i økonomiske og forretningsmessige aspekter. I utgangspunktet fikk blokkjedeteknologi anerkjennelse på grunn av fremkomsten av kryptovalutaer.

Blokkjedeteknologi har blitt spesielt utbredt i økonomi- og finanssektorene. Finansinstitusjoner ser etter blokkjedeteknologi for å transformere sine tradisjonelle bankvirksomheter. Å ta i bruk praksiser som DeFi i bransjer som bank og finans er relativt enkelt og krever ingen radikale transformasjoner.

Banker kan dra nytte av blokkjedeteknologi ved å muliggjøre raskere transaksjoner til lavere kostnader, noe som reduserer overdreven byråkrati. Blockchains applikasjoner har utvidet seg utover kryptovalutaer til mange sektorer, inkludert helsevesen, e-handel, publisering, finans og forsikring.

Utviklingen av Metaverse, fremveksten av grønne initiativer og den økende populariteten til NFT-er bekrefter blokkjedeteknologiens relevans.

Hva er en NFT Marketplace

Sammenlignet med fysisk innhold kan digitalt innhold kopieres og deles i det uendelige, noe som gjør det vanskelig å etablere riktig eierskap. Men ved å skape unike digitale eiendeler autentisert gjennom blokkjedebaserte transaksjonslogger, har NFT-plattformer funnet en måte å skape knapphet og muliggjøre meningsfullt eierskap til digitale gjenstander.

Når du vurderer NFT-markedsplasser, er det viktig å forstå at de kan karakteriseres på et spekter fra strømlinjeformet til utvidet. Strømlinjeformede markedsplasser, som OpenSea og Rarible, ligner mer på tradisjonelle plattformer og tilbyr selgere et bredt spekter av NFT-er og begrensede tjenester.

De fokuserer først og fremst på å tilrettelegge for effektive transaksjoner og gi betalinger gjennom kredittkort og/eller kryptobetalinger. Disse plattformene har omfattende og varierte brukerbaser på grunn av deres bredde.

Utvidede markedsplasser, på den annen side, er høyt spesialiserte for å tilby en rekke verdiøkende tjenester, inkludert mynting, markedsføring, kurasjon, prisanbefalinger, porteføljesporere og til og med fullverdige spill bygget på toppen av NFT-ene.

For eksempel fokuserer SuperRare på visuell kunst, og Sorare fokuserer på digitale sportskort. Disse spesialtjenestene kan tilføre mye verdi, men kommer til en høyere kostnad.

Utvidede plattformer har generelt høyere transaksjonsgebyrer og forhåndskonfigurasjonskostnader på grunn av ressursene som kreves for å bygge, integrere og støtte tilpassede verktøy og opplevelser. Når du bestemmer deg for hvilken markedsplass du skal samarbeide med, må du vurdere hvilken type NFT-er du tilbyr og hvilken plattform som passer best for dine behov.

Strømlinjeformede plattformer kan passe bedre for de som ønsker å minimere kostnader og har ressursene til å designe, lage og markedsføre NFT-ene sine uavhengig. Utvidede plattformer er ideelle for de som ønsker en mer spesialisert opplevelse med full service, men som er villige til å betale høyere transaksjonsgebyrer og forhåndskostnader.

  Kan jeg slette spørsmål på Chegg?

Ved å forstå landskapet til tilgjengelige plattformer og deres unike tilbud, kan du ta en informert beslutning som vil hjelpe deg å låse opp nye markeder og inntektsstrømmer med NFT-er.

Komponenter og arkitektur for en NFT-markedsplass

Nøkkelattributtene til en NFT-markedsplassprogramvarearkitektur inkluderer vedlikeholdbarhet, skalerbarhet, pålitelighet, sikkerhet, enkelhet, ytelse, interoperabilitet, utvidbarhet, leveringshastighet og testbarhet.

Vedlikehold refererer til i hvilken grad arkitekturen kan modifiseres, fikses eller forbedres. Skalerbarhet refererer til programvarens evne til å håndtere den plutselige økningen i beregningsbelastninger uten å påvirke ytelsen.

Pålitelighet betyr minimal nedetid og opprettholdelse av dataintegritet med reduserte kjøretidsfeil. Sikkerhet betyr å se etter programvaresårbarheter eller brudd. Enkelhet betyr et brukervennlig brukergrensesnitt for enkel adopsjon.

Ytelsen bestemmer hvordan programvaren reagerer på spesifikke handlinger over tid, målt gjennom latens og kanalkapasitet.

Interoperabilitet sikrer sømløs datautveksling med eksterne systemer, mens utvidbarheten til arkitekturen gjør at programvaren kan håndtere tilleggskomponenter og funksjonalitet. Leveringshastigheten er muligheten til å revidere og sende programvare til kunder regelmessig.

Testbarhetsfunksjonen sikrer at programvaren testes flere ganger før distribusjon, noe som reduserer sannsynligheten for feil.

Utviklere kan lage et skalerbart, pålitelig, sikkert og utvidbart NFT-markedsplassarkitekturdiagram ved å vurdere disse attributtene.

#1. Definer nisje

Et avgjørende skritt mot å bygge en NFT-markedsplass er å velge den optimale forretningsnisjen. Denne prosessen innebærer grundig planlegging for å skape en nisje for NFT-markedsplassen som ser nærmere på både frontend- og backend-utviklingssiden av programvaren.

Alle aspekter av markedsplassen må planlegges i denne fasen for å legge grunnlaget for påfølgende utviklingsbeslutninger for å tilpasse seg forretningskravene.

#2. Velg Blockchain Architecture

Å velge riktig blokkjede er avgjørende når du lager en NFT-markedsplassprogramvare. Ethereum blockchain er mye brukt for å utvikle en NFT-markedsplass. Men for å fremtidssikre plattformen bør du vurdere å støtte flere blokkjeder.

Ethereum er det mest brukte blokkjedenettverket for NFT-er, men nye aktører som Polygon, Solana, Cardano og BNB Chain vinner raskt popularitet.

#3. Lukket eller åpen NFT Marketplace

Åpne markedsplasser lar alle registrere seg og selge NFT-ene sine. Det er ingen kontrollprosess involvert, og den trenger ofte premiumfunksjoner. På den annen side er lukkede eller premium markedsplasser begrenset til premium-abonnenter eller de med en invitasjonslenke.

En lukket NFT-markedsplass bidrar til å skape et rom for verdifulle NFT-er. Selv om åpne markedsplasser er enkle å bruke, kan de være sårbare for bedragere og uredelige selgere.

Lukkede markedsplasser gir imidlertid større kontroll og eksklusivitet. Det er verdt å merke seg at lukkede markedsplasser bruker et proprietært token, mens åpen NFT-markedsplass støtter et bredt spekter av tokens. Konkret må brukere av en lukket markedsplass bruke plattformens opprinnelige token for alle transaksjoner.

#4. Design UI/UX

For at en NFT-markedsplass skal lykkes, er en av de viktigste faktorene utformingen av UI/UX-funksjonene. Mens tradisjonelle e-handelsmarkedsplasser som Shopify eller eBay krever at kunder forstår mellomledd kunnskap om tjenesten de velger, tillater NFT markedsplassprogramvare transaksjoner uten slik kunnskap.

Uten et godt utført UI/UX-design vil en NFT-markedsplass være begrenset i funksjonalitet til bare å handle med digitale samleobjekter. Designet må være brukervennlig og lett tilgjengelig når du kjøper NFT-er uten å kjenne til den underliggende blokkjedeteknologien.

Å oppnå dette krever nøye forskning, implementering av beste praksis og ekspertkunnskap om UI/UX-designprinsipper.

#5. Lag smarte kontrakter

Smarte kontrakter er bygget for å lage NFT-er i kjeden og for å sikre at de oppfører seg på en bestemt måte. Hvis de er utformet effektivt, bidrar smarte kontrakter til å gjøre NFT-markedsplassen vellykket, og gir et standardisert sett med regler for NFT-interaksjoner.

  Eksisterer Myspace fortsatt?

Å utvikle smarte kontrakter krever å identifisere alle mulige scenarier som aktiverer eller avviser en smart kontrakt. Før du skriver koden, er det viktig å kjøre testcases for å sjekke kravene i de tidlige stadiene av utviklingen. Dette sparer tid for koding.

#6. Sette opp en betalingsgateway

For å kunne drive NFT-markedsplassen som er opprettet, må du opprette betalingsgatewayer. Markedsplassen må tilby den obligatoriske funksjonen å koble til kryptolommebøker. Kobling med kunder gjennom sosiale medier og e-poster kan også brukes til å muliggjøre sømløse transaksjoner.

Du kan trenge ytterligere integrasjoner basert på dine spesifikke forretningskrav. Nøkkelen er nøye å vurdere de nødvendige integrasjonene og sikre at de implementeres effektivt. De mest brukte metodene er å integrere tredjepartstjenester som å tilby kredittkortbetalinger som muliggjør fiat-transaksjoner og kryptobetalinger.

#7. Bestem provisjonsgebyr

Etter hvert som NFT-markedsplassen blomstrer, må du finne ut hvor mye du skal belaste kundene. Det er viktig å bestemme seg for en konkurransedyktig og rettferdig inntektsmodell og betalingsinnkrevingsmetode.

Tilby verdiøkninger pluss en mulighet for transaksjoner med kvalitets-NFT-er som muliggjør pålitelig sikkerhet, er en god måte å belaste provisjon mens du beholder kundebasen. Husk å tilpasse inntektsmodellen din til forretningsmålene dine og møte behovene til målgruppen din.

#8. Implementer robust sikkerhet

Å bygge din NFT-markedsplass på et blokkjedelag kommer med funksjoner med robust sikkerhet som kryptografi og bruk av konsensusmekanismer. Markedsplassarkitekturen bør implementere tiltak for å sikre at svindlere ikke kopierer og limer inn NFT-er til andre nettsteder.

#9. Test markedsplassen din

Før du fullt ut distribuerer og starter tjenesten, må du teste applikasjonen din på testnettet ved å bruke flere testcasescenarier. Du bør også utføre betatesting for å identifisere og eliminere problemer. Spesiell oppmerksomhet bør tas for å løse avvik før du distribuerer markedsplassprogramvaren til hovednettet.

#10. Start din NFT Marketplace

Når NFT-applikasjonen har bestått testfasen med null feil i distribusjonen, er det rett tid å distribuere den på hovednettet. Alle forebyggende og siste liten kvalitetskontroller bør utføres før applikasjonen offisielt lanseres for kunder.

#11. Bygge et fellesskap

Et blomstrende fellesskap er avgjørende for populariteten til en nylig lansert NFT-markedsplass. Å opprette et fellesskap kan øke kundebevarelsen ved å tilby eksklusive fordeler. Dessuten lar det å ha et aktivt fellesskap av NFT-kunstentusiaster, markedsplassen trives blant de mer fremtredende plattformene.

Med nye NFT-trender som stadig dukker opp, kan fellesskapsmedlemmer gi verdifull tilbakemelding og innsikt om markedstrender og nye lanseringer. Å bygge et solid fellesskap gir også mulighet for direkte kommunikasjon mellom kunstnere og kjøpere, noe som er avgjørende for å utveksle erfaringer og skape en følelse av tilhørighet.

Funksjoner på en typisk NFT-markedsplass

#1. Butikkfront

En tiltalende butikkfront er det første brukerne legger merke til på en NFT-markedsplass. Nøkkelinformasjon som navn, bud, verdi, historikk og andre relevante detaljer skal nevnes tydelig ved siden av hver oppført NFT.

I likhet med e-handelsnettsteder fungerer butikkfronten som en utstillingshall for dine NFT-kunstverk. Brukerne skal kunne se alle verkene som er publisert, mens NFT-kunstnere bør tilbys verktøy for å laste opp sin digitale kunst uten problemer.

#2. NFT-søk og filtrering

Selv om det er avgjørende å ha en attraktiv butikkfront, trenger kundene en alternativ måte å finne og kjøpe NFT-er på. I likhet med netthandel gir en søkelinje med metadata for hver NFT en jevnere brukeropplevelse.

Brukere kan enkelt finne de ønskede resultatene ved å skrive inn noen få nøkkelsetninger. En søkelinje med ekstra filtre hjelper brukere med å få raskere resultater for det de leter etter, og fremmer salg.

  Slik går du inkognito på Chromebooken din (3 måter)

#3. Oppføring

Å notere en NFT på markedsplassen din kan gjøres på to måter: listepris og budgivning. Ved bruk av listeprisalternativet setter selgere en fast pris på sin NFT, og salget går til første kjøper for kjøp. Med budgivning setter selgere en minimumspris og en sluttdato for bud, og kjøpere kan gi tilbud frem til fristen. Høyestbydende ved slutten av perioden får NFT.

#4. Oppføringsstatus

Åpenhet er en av de kritiske egenskapene til en NFT-markedsplass. Listestatus er et verktøy som gjør det mulig for kjøpere og selgere å spore fremdriften til transaksjonene deres. Selgere kan holde oversikt over antall visninger og bud på deres NFT-er som mottas.

I tillegg hjelper statusen med å bekrefte om varen har gjennomgått verifisering, noe som øker verdien foran samlerne. På den annen side kan kjøpere motta varsler når de gir et tilbud og spore bekreftelsesprosessen. Denne funksjonen gjør det mulig for dem å være klar over transaksjonens status og bestemme om de vil eie NFT-en de ønsker.

#5. NFT-budgivning

Budgivning gir både kjøpere og selgere en mulighet til å maksimere fortjenesten. Auksjonsfunksjonen lar artister selge sine digitale eiendeler i sanntid, med høystbydende som anskaffer eiendelen når auksjonen er over.

Kunstnere kan dra nytte av økte inntekter. Kjøpere kan i mellomtiden spore den endrede prisen på en NFT før de bestemmer seg for å by eller kjøpe. For å forenkle en smidig budprosess er det viktig å angi budets utløpsdato og -klokkeslett som hjelper de som byr med å ta en informert beslutning.

Prosessen med å kjøpe en NFT med fast listepris er enkel. Brukeren velger ønsket NFT, klikker på kjøpsknappen og går videre til kjøpsstadiet. Når budgivningsfunksjonaliteten er aktivert, er prosessen lik, med den eneste forskjellen i kjøpsstadiet. I de fleste tilfeller blir kjøp av en NFT referert til som budgivning, selv om det er et fast listeprissalg.

Dette fordi det endelige kjøpet er betinget av eiers godkjenning. Sekundær godkjenning fra eier er nødvendig for å fullføre et bud. Eiere kan velge å fjerne eller justere listeprisen for å beholde NFT-eierskapet derved.

#6. Lommebok

Å integrere en kryptolommebok i markedet er neste steg. NFT-markedsplasser krever lommebokintegrasjon for å lette lagring, sending og mottak av NFT og kryptovaluta. Lukkede blokkjedebaserte virksomheter som Flow foretrekker kanskje å lage sine lommebøker. Selv om dette har sine fordeler, er inngangsbarrieren høyere med mindre lommeboken er nettskyvert.

#7. Vurderinger

Rangeringsfunksjon på NFT-markedet som gjør det mulig for kjøpere å vurdere selgere. Denne funksjonen gir innsikt i en selgers pålitelighet i tidligere transaksjoner, inkludert om de endret oppføringen eller hevet prisen under kjøpsprosessen og om de var responsive på brukerhenvendelser.

Ved å innlemme et tilbakemeldingssystem kan kjøpere bestemme troverdigheten til en selger og oppmuntre dem til å oppføre seg på en ærlig måte.

I tillegg til må-ha-funksjonene som er oppført ovenfor, vil følgende fine-å-ha-funksjoner legge til mer rikdom og en unik opplevelse for brukerne. Bemerkelsesverdig blant dem er:

  • Flerkjedestøtte.
  • Del funksjoner til flere sosiale medieplattformer.
  • Flerspråklig støtte.
  • Markedsføringstjenester.
  • Direktemeldinger mellom kjøper og selger.
  • Belønning og lojalitetsprogram.
  • Whitelabel NFT markedsplassmaler.

Konklusjon

I et nøtteskall har NFT-er åpnet en mengde nye muligheter for digitalt eierskap av eiendeler gjennom blockchain-teknologi. Selv om det fortsatt er et nytt konsept, har markedet for NFT-er eksplodert nylig, med potensialet for vekst stadig økende.

Teknologiske gründere som ønsker å utnytte plassen, bør kjenne til risikoene og utfordringene før de tar steget til å skape og tjene penger på NFT-markedsplasser.

Entreprenører bør vurdere behovet for en solid teknisk infrastruktur, som sikrer en robust smart kontraktsdesign og en dyp forståelse av hvordan NFT-markedet trives. Fremover kan vi forvente mer innovative NFT-brukstilfeller som ønsker et bredere publikum velkommen inn i den digitale økonomien.

Du kan også utforske de beste markedsplassene for å jakte på din første NFT.

x