Hvordan lage en trinn-for-trinn datadrevet markedsføringsstrategi for virksomheten din

Ønsker du å implementere datadrevet markedsføring for din organisasjon eller klient? Finn ut hvordan du lager en datadrevet strategi for markedsføring trinn for trinn.

Hver markedsfører har som mål å nå sin målgruppe og levere et overbevisende budskap som vil invitere potensielle kunder til å kjøpe produktet eller tjenesten. Men de fleste klarer ikke å gjøre det da strategier ikke er relatert til kundedataene.

For å bli en vellykket markedsfører er ikke en liten forståelse av kunder og følelser nok. Du trenger datadrevet tilbakemelding for å få bedre resultater fra markedsføringsstrategiene dine. Derfor har vi valgt å fortelle deg om datadrevet markedsføringsstrategi.

Les videre for å lære viktigheten av data i markedsføring og hvordan du kan lage en datadrevet strategi ved hjelp av en trinnvis veiledning.

Viktigheten av data i markedsføring

I de tidlige dagene av markedsføring ble målretting på massenivå gjort gjennom direktereklame, plakater og reklame i massemedier som aviser, radio og TV. Senere begynte bedrifter å fokusere på direkte markedsføring ved bruk av direktereklame og telemarketing.

Hvis du sammenligner dagens scenario med tidligere tider, vil du merke en drastisk endring i markedsføringsstrategiene. Post blir sjelden brukt, og konkurransen har vokst mangfoldig. Nå er markedsførere avhengige av markedsdata og kundeinformasjon som samles inn under kjøpsprosessen.

Faktisk må markedsføringsstrategiene dine være datadrevne for å lykkes. Når du har en klar forståelse av atferden, målene, smertepunktene og utfordringene til målgruppen din, kan du enkelt lage markedsføringskampanjer som passer for deres spesifikke behov.

Andre beregninger som hjelper deg med markedsføringstiltakene dine er nettlesingsmønstre, kjøpsatferd på nettet og aktivitet på sosiale medier. Så du kan se at data er kjernen i enhver vellykket markedsføringsstrategi, og du kan rett og slett ikke ignorere det hvis du ønsker å lage effektive kampanjer.

Hva er datadrevet markedsføring?

Datadrevet markedsføring er kombinasjonen av teknikker for å utnytte et stort volum kundedata for å lage en markedsføringsplan. Dataene hjelper markedsførere til å forstå kundeatferd, preferanser og kjøpsmotiver på en bedre måte og utvikle effektive markedsføringsstrategier.

Dette er nyttig for alle bransjer og virksomheter da det forbedrer kundeopplevelsen, noe som resulterer i større inntekter. Ved å bruke dataene kan markedsførere bedre forutsi sine mål og fremtidige handlinger og lage personlige markedsføringsstrategier for hvert segment av kundebasen.

Markedsdataanalyse gjør bedrifter oppmerksomme på kundenes krav. Dessuten lar den deg identifisere ulempene ved den eksisterende markedsføringsstrategien. Derfor kan du spore effektiviteten til kampanjer over tid.

  Komme i gang med Storybook i React

I dag har datadrevet markedsføring blitt enormt populær på grunn av avhengigheten av dataanalyse for beslutningstaking og den høye tilgjengeligheten av data. I nær fremtid kan du forvente å se flere bedrifter som blir med i denne markedsføringsinnsatsen.

For å forstå datadrevet markedsføring fra det grunnleggende nivået, må du se på forskjellene mellom tradisjonell markedsføring og datadrevet markedsføring nedenfor:

Tradisjonell markedsføring

 • Den bruker offline markedsføringsdata tilgjengelig fra tredjeparts markedsundersøkelsesbyråer.
 • Denne markedsføringspraksisen er avhengig av offline-annonsering som flyers, annonser på radiostasjoner og annonser på TV.
 • Tradisjonell markedsføring retter seg mot en stor befolkning, mens hele befolkningen kanskje ikke ser etter de markedsførte produktene.
 • Annonsering gjennom TV-er og radioer er ekstremt kostbart, mens avkastningen på investeringen (ROI) kanskje ikke er proporsjonal. Det er vanligvis lavere enn forventet avkastning.
 • Du kan ikke oppdatere et tradisjonelt reklamesystem over natten.
 • Det er forhåndsgebyrer og faste gebyrer for å kjøre tradisjonelle annonser på TV-kanaler.
 • Det er for snevert eller kostbart å eksperimentere med markedsføringstilnærmingen.

Datadrevet markedsføring

 • Stoler på oppdaterte kundedata fra ulike nettressurser som ikke alltid er kostbare.
 • Noen ganger kan du sette opp dine egne verktøy og nettsteder for å samle inn sanntids kundedata.
 • Du kan målrette mot nisjemålgrupper i forskjellige regioner for et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste under markedsføringskampanjene dine.
 • Datadrevet markedsføring bruker nettbasert annonsering på nettsteder, apper og sosiale medieplattformer. Denne modusen for annonsering er rimelig, og de fleste reklamebyråer tilbyr pay-as-you-go-modeller.
 • Du kan stoppe eller oppdatere annonsekampanjene dine som kjøres under datadrevet markedsføring, avhengig av resultatdata fra tidligere timer, dager og uker.
 • Markedsføringsteamet ditt kan endre reklameinnholdet som bilde, fargepaletter, tema, tekstkopi, priser, kampanjerabatt osv., i sanntid avhengig av analysedata mottatt fra reklamebyråets annonsesporingsverktøy.

Nå som du vet forskjellene, la oss utforske et eksempel som viser hvordan datadrevet markedsføring fungerer annerledes enn tradisjonell markedsføring her:

Forstå datadrevet markedsføring ved eksempel

Anta at du er produsent av ulike forbruksvarer. I den tradisjonelle markedsføringstilnærmingen vil markedsføringsteamet kjøpe gjeldende markedsdata relatert til produktene dine. De kan også kjøre fokusgrupper med noen få kunder for å forstå deres behov og ønsker.

Deretter lager du markedsføringsmateriale som reklametavler, avisannonser, TV-annonser, radioannonser, flygeblader, brosjyrer og så videre for strategisk plassering. Du plasserer vanligvis disse der øyeeplene er mest, som nasjonalt utsendte TV-kanaler for TV-annonser, undergrunnsbaner for reklametavler og mange flere.

Du betaler enorme markedsførings- og reklamegebyrer for å vise produktene dine til alle. Men ikke hele publikum trenger produktene dine. Dine kostnader per publikum for markedsføring og annonsering er mye høyere enn antallet kunder du kan konvertere, og du aner ikke hvor mange mennesker som konverterer via en bestemt kanal med mindre du spesifikt spør dem. Det er like godt som å skyte i mørket.

For de samme produktene kan du bruke data samlet inn fra nettsider, apper og sosiale medier om publikums adferd og behov. Deretter kan du tilpasse nettbaserte annonseringskampanjer for å vise spesifikke produkter til publikum som trenger dem. Du kan målrette målgruppen din etter deres nettadferd, demografi, interesser osv. Du kan spore hvilken kampanje som resulterte i flere konverteringer og øke kostnadene for den kampanjen. Dermed betaler du for markedsføring for publikum som har potensial til å konvertere, ikke tilskuerne.

  9 beste serverløse databaser for moderne applikasjoner

Hvordan lage en datadrevet markedsføringsstrategi?

Nedenfor finner du trinnene du må ha for å lage en datadrevet markedsføringsstrategi:

#1. Sett et mål for markedsføringsinnsatsen

Din datadrevne markedsføringsstrategi vil avhenge av målet du ønsker å oppnå. Du må for eksempel inkludere følgende mål:

 • Øk merkekjennskapen i markedet
 • Øke salgsinntektene
 • Få flere besøkende og abonnenter for nettstedet og mobilappen din
 • Forbedre kundereisen til abonnementer eller kjøp
 • Øk kundetilfredsheten og vurderinger på nettsider/mobilapper

Den beste tilnærmingen er å følge SMART målsettingsstrategien. Du kan lære mer om SMART her: Eksempler på SMART-mål.

#2. Samle data

Nå som du har et klart mål for markedsføringsinnsatsen din, er det på tide å samle inn data av høy kvalitet om følgende:

 • Din bedrift
 • Dine produkter
 • Tjenester du tilbyr
 • Konkurrenter til de samme produktene og tjenestene
 • Markedet der du selger dine tjenester og produkter
 • Dine eksisterende kunder
 • Målgruppen
 • Appen din og besøkende på nettstedet
 • Besøkende på produktsiden og apper som ser på et produkt, men ikke kjøper
 • Besøkende som legger til produkter eller tjenester i handlekurven, men som ikke betaler
 • Brukere som kun kjøper spesifikke abonnementer eller produkter

Dette er dataene du kan samle inn ved hjelp av dine egne verktøy eller fra tredjeparts databyråer. Du kan også kjøre tilbakemeldingskampanjer i forskjellige kundebaser for å samle inn førstepartsdata. Slike data er fordelaktige siden du får ærlige anmeldelser og forslag fra målgruppen din.

#3. Organisering av data

Du må rense, sortere og organisere data slik at dataanalyseverktøy kan lese dataene dine og gi innsikt. Denne fasen inkluderer følgende:

 • Fjerner irrelevante data
 • Retting av tomme datafelt
 • Sletting av anomalier og uønskede karakterer
 • Eliminer dupliserte oppføringer
 • Fiks ekstra kolonner og rader

Du kan automatisere disse oppgavene ved å sette opp og bruke disse datarensestrategiene og verktøyene.

Du kan også trenge de beste ETL-verktøyene hvis du vil lagre data i datavarehus som Snowflake, Google BigQuery og Amazon S3.

#4. Bygg et team for å analysere og handle på data

Du kan bruke et tredjepartsbyrå til å analysere dataene dine, hvor du bare betaler for innsikten. Det kan imidlertid hende at byrået ikke forstår forretningsmodellen og markedsføringsstrategien din godt nok som et internt team ville gjort. Dermed lønner det seg å sette opp et internt team på sikt.

#5. Spor og mål fremgang

Du må hele tiden spore de datadrevne markedsføringskampanjene for beregningene du har valgt i begynnelsen av prosjektet. Hvis du ikke ser tilfredsstillende resultater, må du umiddelbart analysere eksisterende data på nytt og legge datainnsikten over gjeldende markedsføringsdata for å optimalisere markedsføringskampanjene.

Dette vil gi bedre resultater. Derfor er måling av fremgang uunnværlig i enhver datadrevet markedsføringsplan.

Fordeler med en datadrevet markedsføringsstrategi

#1. Lag målrettede markedsføringskampanjer

Ved hjelp av datadrevet markedsføring kan du lage svært målrettede kampanjer som vil levere personlige og unike budskap til hver kunde. Ettersom dataene gir deg innsikt i interessene, livsstilen og nettaktivitetene til hver kunde, kan du lage innhold som vil tiltrekke dem til virksomheten din. Det vil også hjelpe deg å vite hvor og når du skal legge ut markedsføringsinnhold og annonser.

  Lenovo Webcam Fungerer ikke – Hva du kan gjøre

#2. Hold meldingene dine konsistente

For å oppnå suksess i markedsføringen, bør meldingene dine være konsistente og tilpasset kundens interesse. Når du bruker dataene som samles inn gjennom ulike kanaler, gir det deg en bedre oversikt over kundens interesser. Denne mangfoldige innsikten sikrer at meldingene dine forblir konsistente og på linje.

#3. Kjenn markedsføringsstrategiene dine bedre

Når markedsføringsstrategiene dine mislykkes av en eller annen grunn, øker kostnaden for kundeanskaffelse. Som et resultat blir det vanskeligere for et selskap å oppnå avkastning. Med datadrevet markedsføring kan du enkelt forstå hva som fungerer for deg og hva som ikke gjør det. Dermed kan du bestemme hvor du skal bruke tid og budsjett.

#4. Få målgruppen din segmentert

Over tid har kundene dine også vokst opp til å bli smartere. Nå er det ikke mulig å forfølge alle til samme budskap eller samme markedsføringstaktikk. Det er her datadrevne strategier kommer inn. Data lar deg segmentere publikum basert på atferd, vane, kjøpshistorikk og demografi. Senere kan du tilby dem skreddersydd markedsføringstiltak avhengig av kjøpers reisetrinn.

#5. Forstå dine potensielle kunder

Noen trenger ikke å være din kunde for at du skal vite om dem. Ved hjelp av datadrevet markedsføring kan du kjenne dine potensielle kunder før du samhandler med dem. Etter hvert som du blir kjent med deres interesser og preferanser, blir det enkelt å målrette dem med de perfekte meldingene for overtalelse.

#6. Lag en buzz rundt merkevaren din

En markedsføringskampanje handler ikke bare om å få oppmerksomheten til målgruppen. Jo mer folk legger merke til deg gjennom en markedsføringskampanje, jo bedre fungerer den for produktet og merkeidentiteten din. Når markedsføringsstrategiene dine er drevet av data, kan du skape en buzz rundt produktet ditt. Dermed kan du tiltrekke et stort antall mennesker til produktene dine.

#7. Sørg for en bedre markedsføringsopplevelse

Ved å inkludere data i markedsføringsstrategien din, bringer du ikke bare inn mer salg og inntekter, men sikrer også en bedre opplevelse for publikum. Når du presenterer dem med den typen meldinger de elsker, vil du ikke ende opp med å irritere dem. Med et fornøyd publikum kan du forvente å få en jevn konvertering.

#8. Få mer kryss- og mersalg

Når du bruker databasert markedsføring, får du sjelden innsikt som hjelper deg raskt å flytte potensielle kunder gjennom salgstrakten og gjøre prosessen mer kostnadseffektiv. Det kan også gi deg krysssalgsmuligheter gjennom hele salgstrakten.

Når en kunde kjøper et produkt fra plattformen din, kan du bruke dataene til å holde kundene engasjert etter salget. Dette engasjementet fører ofte til lojale kunder som vil gjøre fremtidige kjøp fra din bedrift.

Konklusjon

Uansett hvilket selskap eller bransje du tilhører, er datadrevne markedsføringsstrategier avgjørende for suksessen til kampanjene dine. Denne typen markedsføring lar deg utnytte kraften til dataanalyse for å nå den rette målgruppen. Disse strategiene er den eneste måten for deg å oppnå forventet avkastning i denne svært konkurransepregede verden.

Her har vi diskutert datadrevne markedsføringsstrategier og deres fordeler. Nå som du vet trinnene for å lage en datadrevet markedsføringsstrategi, bør du ikke ha problemer med å lage en for bedriften din.

Du kan også lese om verktøy for innholdsskaping og viktige elementer i en vellykket videomarkedsføringskampanje.