Hvordan lage et moodboard?

Moodboards kan justere designprosessen, unngå kreativitetsblokker og holde ideene dine organisert. Denne artikkelen dekker alt om Moodboards.

Designere og skapere har mye å gjøre når de jobber med et prosjekt fra bunnen av, fra prosjektplanlegging til det endelige prosjektet. Og det er naturlig for dem å sette seg fast i prosessen eller få en kreativitetsblokk.

Når dette skjer, kan Mood-tavlen fungere som en livsredder for dem. Det hjelper en designer å organisere designideene sine på ett sted, og til og med de kan vise disse moodboardene til andre og si hvordan det endelige resultatet vil se ut.

I denne artikkelen vil vi diskutere hva moodboards er, hvilke typer brett er, og hvordan du kan lage et enestående moodboard og oppnå ethvert prosjekt.

Hva er et Mood Board?

Et moodboard er en populær designers problemløsningsverktøy, selv om det ikke er nytt. Det er et sansesamarbeid som stimulerer kreativiteten og fører til designløsninger.

I tillegg til å definere en fargepalett, kan du bruke dem til å skape en grafisk identitet og følelse, forenkle essensen av et merke eller et produkt til ett bilde, eller forkorte avstanden mellom en idé og dens endelige manifestasjon. Dermed hjelper det en designer gjennom hele prosjektets reise.

Hvem bruker Mood Boards?

Designere bruker stort sett moodboards for å strømlinjeforme tankene sine, det være seg grafiske designere, interiørdesignere, fotografer, UI-designere, etc.

Dessuten kan ikke-profesjonelle også bruke dem til å oppnå mer personlige mål, for eksempel å dekorere veggene eller projisere en bestemt stemning gjennom klesskapet.

Dessuten er moodboards ikke bare begrenset til designformål. For eksempel kan forfattere skildre en bestemt skrivestil eller en fiktiv setting for et plot.

Moodboards, for å si det kort, er et nyttig visuelt verktøy for raskt å formidle et prosjekts generelle «følelse» til andre. De brukes til mer enn bare hjemmeinnredning. Moodboards støtter den kreative prosessen ved å balansere organisering og kunstnerisk frihet.

  Smarte kontrakter: En nybegynnerguide

Hvorfor bruke et moodboard?

Å bruke et moodboard bidrar til å skape en oversikt over det endelige resultatet av ethvert prosjekt eller kunstverk. Når du planlegger et nytt prosjekt, enten det er en app, en nettside eller noe annet, kan det kreve innsats å finne ut hvordan du vil at tingen skal være. Du har mange ideer som svirrer rundt i hodet, men de er alle blandet sammen, og det er vanskelig å finne ut hvilke ideer som passer for prosjektet ditt.

Derfor er moodboards en fin måte å kombinere alle ideene dine til et prosjekt og gjøre dem enkle å forstå for andre. De hjelper deg å tenke på prosjektets overordnede tema, følelse og utseende og hva du vil kommunisere med det. I tillegg er her noen fordeler med å lage et moodboard.

Fordeler med Mood Boards

  • De hjelper deg med å designe for målgruppen din.
  • Øk visualiseringen din av «hvordan vil det endelige produktet se ut?»
  • De hjelper deg å leke med forskjellige fargepaletter.
  • Det forkorter den generelle designprosessen.
  • Øker kreativiteten og organiserer ideer.
  • Det hjelper deg å eksperimentere så mye du vil.
  • Det hjelper deg å formidle ideene dine til kunden enkelt.

Typer moodboards

Det er to måter å lage et moodboard på. Først er et klassisk fysisk moodboard eller et moderne digitalt moodboard. Dessuten avhenger det av dine krav type prosjekt du jobber med.

La oss sjekke bruken av fysiske og digitale moodboards.

#1. Fysiske moodboards

Fysiske moodboards lages ved hjelp av faktiske materialer – malingsprøver, stoffer, papirprøver osv. – og henges ofte på et felles område slik at alle kan se dem.

Den er ideell hvis du ønsker å skape ditt ønskede merkeutseende fysisk. Du kan bruke ekte materialer eller skrive ut bilder av dem og feste dem.

#2. Digitale moodboards

Digitale moodboards lages ved hjelp av programvare som Adobe Photoshop eller Canva. Disse kalles også «virtuelle» moodboards fordi de ikke involverer andre fysiske elementer enn dataskjermen de vises på.

  Fiks Apple TV Remote Fungerer ikke

Det er et ideelt alternativ hvis du foretrekker å unngå å ha en fysisk skjerm på kontoret eller konferanserommet; Dessuten kan de deles umiddelbart med andre og krever mindre innsats enn fysiske gjør (noe som betyr at de vanligvis er midlertidige).

Videre kan du få designinspirasjon fra nettsteder som designfrø, kjølere, designgallerier, Pinterest og andre sosiale mediekanaler.

Hva bør et moodboard inneholde?

Enten du lager et fysisk eller digitalt moodboard, trenger du følgende ting for å lage et moodboard.

Fotografier/bilder

Ta med bilder av ting som inspirerer deg, for eksempel bilder av produkter eller nettsteder med lignende design og stiler som dine egne; alt fra naturscener til arkitektoniske bilder vil gjøre!

For et fysisk moodboard kan du skrive ut bildene du liker eller klippe dem ut av favorittmagasinet ditt.

Merkefarger og logo

Å bruke kreativitet til å opprettholde et merkefargevalg gjør at et prosjekt skiller seg ut og taler for merket. Før du lager et moodboard, må du velge fargene. Du kan hente inspirasjon fra en merkevarelogo hvis du jobber med et bestemt prosjekt. Eller du kan velge farger som passer for prosjektet ditt.

Du kan bruke malingsprøver, stoffprøver eller til og med magasinutklipp for et fysisk moodboard. Du kan hente inspirasjon fra nettsteder som kjølere og online fargepaletter for et digitalt moodboard.

Designelementer (som rammer, rammer og teksturer):

Materialer, utskrifter og teksturer kan inkluderes i moodboards for å forbedre sluttproduktet. Det lar designpresentasjonen ha dybde og variasjon. I tillegg til fargeblokker gir utskrifter liv og en ny følelse til et prosjekt.

Tekstinnhold

Legg til tekst for å beskrive ulike elementer på moodboardet ditt.

Hvordan lage et moodboard?

Her er punktene du bør huske på når du lager et moodboard:

#1. Samle inspirasjon til et moodboard: Første steg er å samle ting som inspirerer deg, for eksempel bilder, fonter, teksturer, typografi osv., og lage en prosjektskisse.

  23 beste Nintendo Switch-kontroller og dokkingstasjon for alle

#2. Bruk bilder som passer godt sammen: Deretter er det viktig å velge bilder som fungerer godt sammen – de bør alle dele like farger og toner, eller i det minste ikke kollidere!

Hvis du bruker bilder av mennesker eller steder som inspirasjon, sørg for at alle er i svart-hvitt, slik at de ser bra ut sammen når de skrives ut på papir (og ikke på fargepapir).

Sørg for å beskjære dem, så de ikke tar mye plass på brettet ditt – dette gjør det enkelt for andre å se hva som skjer uten å myse små ord eller bilder!

#3. Velg farger og skrifttyper. Etter det bør du velge farger og fonter som matcher brettet ditt. Det vil bidra til at det ser profesjonelt og organisert ut.

#4. Legg til ord for å forklare ideene dine. Det hjelper med å sette sammen ideene dine og sikrer at styret har nok ord, og gir deg flere måter å forklare konseptene dine på.

Du kan bruke piler eller piler som peker i forskjellige retninger for å vise hvordan ting henger sammen. Du kan også tegne bilder – som folk som bruker et produkt eller en tjeneste – for å illustrere hva du prøver å formidle.

#5. Legg til logo-, nettside- og sosiale medier-profiler: Sist men ikke minst, hvis du har en logo for bedriften eller prosjektet du jobber med. Du kan også inkludere lenker til nettstedet ditt og profiler på sosiale medier, slik at folk enkelt kan finne mer informasjon om merkevaren din, spesielt hvis du jobber med et digitalt moodboard.

#6. Organiser brettet ditt: Når alt er på brettet ditt, er det på tide å organisere alt. Du bør legge lignende gjenstander ved siden av hverandre slik at folk enkelt kan se hvordan alt passer sammen.

Moodboard-eksempler for å inspirere deg

Konklusjon

Moodboards gjør garantert hele designreisen enkel og interessant. Dessuten hjelper et moodboard deg med å bli kvitt kreativitetsblokker. Du kan lage et moodboard etter dine behov og preferanser og nyte hele designprosessen.

Det finnes verktøy for å lage moodboard som kan hjelpe deg med å designe moodboards for merkevaren eller bedriften din enkelt.

Så imponer klienten din med et piggende moodboard og la dem føle det endelige produktet.