Hvordan lage Google Sheet-tidslinje

Tidslinjeverktøyet for Google Sheets (funksjon) lar brukere enkelt spore aktiviteter og endringer knyttet til det, visualisere koblingene mellom hendelser og sette mål og milepæler for å unngå strender og nå mål.

Hvordan lage tidslinje ved hjelp av Google Sheets

Tidslinje er et nytt og verdifullt verktøy som er lagt til i Google Sheets og kan brukes av enhver person eller organisasjon som trenger å holde styr på en individuell plan eller prosjekts fremdrift.

For å holde styr på aktiviteter Tidslinjefunksjonen i Google Sheets hjelper deg med å opprette og spore oppgaver, hendelser, mål, milepæler osv. og se tidslinjene for å sikre at tidsfrister ikke brytes.

Organisasjoner kan bruke Google Sheet Timelines til å spore prosjekter som involverer en rekke team og sporingskrevende handlinger. Det gjør det enkelt for ledere og andre interessenter å gjennomgå prosjektplaner, forstå den eksisterende situasjonen og identifisere områder som krever ekstra assistanse for å nå milepæler eller mål.

Den brukes også til å planlegge markedsføringskampanjer og produktlanseringer. Tidslinjeverktøyet er spesielt nyttig for å visualisere endringer over tid og gjør det mulig for brukere å raskt oppdage trender og mønstre i dataene.

  Legg til Ok Google-deteksjon på alle skjermer på enheten din [No Root]

Det er ganske enkelt å legge merke til mulige problemer eller forbedringsområder når data kan filtreres og sorteres. Tidslinjer for Google Sheets kan også enkelt tilpasses for å møte kravene til et bestemt prosjekt, team eller person.

I delen nedenfor ser vi hvordan du oppretter en tidslinje ved hjelp av Google Sheets.

Merk: Google Sheet og tidslinjefunksjonen er ganske fleksibel, så de ulike kolonnene og dataene kan endres og tilpasses basert på det spesifikke behovet.

La oss lage en tidslinje for å spore prosjektaktiviteter:

For å lage en fullstendig tidslinjevisning bør du inkludere separate kolonner i Google-arket som angitt nedenfor:

Nedenfor er minimumskravene for å lage tidslinje:

  • Startdato: Startdato for aktiviteten
  • Sluttdato: Sluttdato for aktiviteten
  • Korttittel: Et navn for hver oppgave eller hendelse

Merk: Startdato- og sluttdatokolonnene kan formateres med DATOVERDI for å sikre at utdataene er riktig verditype. For å angi standard datoverdi, velg startdatokolonnen, naviger til Format – Tall – og velg dato.

Valgfrie kolonner for oppretting av tidslinje:

  • Kortdetalj: Et sammendrag av hver oppgave eller hendelse
  • Varighet: Hvor lang tid oppgavene vil ta å fullføre
  • Kortfarge: For å få en bedre visning kan spesifikk farge settes til hver oppgave
  • Kortgruppe: Den grupperer flere kort på samme tidslinjevisningsrad basert på en kolonne
  Alt-i-ett Mac-vedlikeholdsverktøy for å øke ytelsen – Macbooster

Du kan legge til så mange kolonner som kreves, som kortfarge, oppgaveeier, tidsfrister, kommende arrangementer, helgeutgivelsesaktiviteter, planer osv.

La oss se hvordan du lager en tidslinjevisning i Google Sheets:

Dataene for den nye prosjektsporingen er nevnt som vist i arket nedenfor.

Velg nå alle rader, naviger til toppen av Ark-menyen, klikk på Sett inn og velg Tidslinje.

Etter å ha valgt Tidslinje fra innsettingsmenyen, vil cellevalgboksen dukke opp, som vist nedenfor.

Klikk OK, og det nye arket vil bli satt inn med navnet Tidslinje, som vist nedenfor:

Etter å ha klikket på tidslinjearket, kan du visualisere hele prosjektets status i en enkelt ramme, illustrert.

Den komplette prosjekteringssporingen kan gjøres fra ett enkelt ark og kan gripes inn når og når det er nødvendig for å fremskynde aktiviteten hvis du forutser brudd på fristene.

Hvis du vil vite detaljene om hendelsen eller oppgaven, velg den spesifikke oppgaven, og detaljene vil vises på høyre side av arket:

Tilpasning av tidslinjevisning

Øverst på arket har Google gitt noen få alternativer (vist nedenfor) for å tilpasse tidslinjearket etter behov.

  Hvordan (og hvorfor) bruke Outliers-funksjonen i Excel

La oss se hvordan disse tidslinjealternativene gjør arket mer brukervennlig:

  • I dag: Du kan klikke i dag for å navigere til gjeldende dag i tidslinjearket.
  • Tidslinjevisningsintervall: Arket kan vises i uker, måneder, kvartaler osv.
  • Visningsmodus: Brukeren har muligheten til å se arket i komprimert eller komfortabel modus (standard). Den kondenserte visningen lar kortdataene passe tettere hvis du velger å undersøke arket med mindre åpen eller ledig plass, mens den komfortable visningen gir mer plass mellom kortene.
  • Zoom: Hvis du ønsker å endre rammestørrelsen på arket for å vise det på forskjellige skjermstørrelser, vil zoomalternativet også være nyttig.
  • Del: Dette er et annet viktig alternativ – Det lar brukere dele tidslinjearket med kolleger eller team, eller interessenter med begrensede rettigheter.

Google Timeline tilbyr også avanserte alternativer som datakoblinger for å koble til og arbeide med Bigquery-data fra Google Cloud og Looker-data fra mer enn 50 forskjellige datakilder knyttet til Looker.

Siste ord

For å oppsummere, hvis du leter etter en fleksibel løsning for å administrere oppgaver, hendelser eller prosjektstatus fra start til slutt og holde deg informert for å avverge eller forhindre et SLA-brudd, må du ikke gå lenger enn Google Timeline.

Deretter kan du sjekke ut den trinnvise veiledningen for å markere og slette duplikater i Google Sheets.