Hvordan laste ned og sette opp et Ubuntu Desktop VMware-bilde

Trenger du å få satt opp en Ubuntu Desktop VM i VMware Workstation på din Windows-, Mac- eller Linux-PC? Finner du ikke ut hvordan du gjør det? Vi kan hjelpe! Følg med når vi går gjennom hvordan du setter opp en Ubuntu Desktop VM i VMware Workstation.

Laster ned VMware-bildet

Hvis du trenger å lage et VMware-bilde av Ubuntu for bruk i VMware-arbeidsstasjon, er det noen måter å gjøre det på. Du kan gå til Ubuntu.com, laste ned ISO og installere operativsystemet manuelt. Eller du kan laste ned et ferdig VMware-bilde fra OSBoxes. I denne delen av veiledningen viser vi deg hvordan du gjør begge deler.

Laster ned fra Ubuntu.com

Hvis du foretrekker å sette opp Ubuntu VMWare-bildet fra bunnen av, må du laste ned ISO-filen fra Ubuntu.com manuelt. Gå over til Ubuntu.com, og finn fanen «Last ned».

Klikk på «Last ned.» Når du gjør det, vil et popup-vindu vises på skjermen. I dette vinduet, finn «Ubuntu Desktop»-delen og velg 20.04 LTS. Etter å ha valgt denne knappen, vil du bli tatt gjennom nedlastingsprosessen.

  Sjekk om du trenger briller med dette online synsdiagrammet

Nedlastingsprosessen bør starte umiddelbart. Ubuntu ISO-filen er omtrent 2,7 GB stor. Som et resultat kan det ta et par minutter å laste ned. Når prosessen er ferdig, gå videre til neste del av veiledningen.

Få et OSBoxes VMWare-bilde

Hvis du slett ikke er interessert i å håndtere Ubuntu-installasjonen og ISO-filer, kan du laste ned en forhåndskonfigurert versjon av Ubuntu skreddersydd for VMware. Den eneste ulempen med denne metoden er at du ikke får tilpasset passordet eller brukernavnet ditt.

For å starte nedlastingen, gå over til Ubuntu OSBoxes-siden. Når du er der, se etter Ubuntu 20.04 LTS. Klikk deretter på «VMware»-fanen. Når du klikker på denne fanen, vil du se «VMware (VMDK) 64bit,» etterfulgt av en nedlastingslenke.

Klikk på nedlastingslenken for å hente en komprimert Ubuntu VMDK-fil. Nedlastingen bør ikke ta lang tid, siden den bare er omtrent 1,9 GB i størrelse. Når nedlastingen er fullført, åpner du filbehandleren, velger «Nedlastinger», høyreklikker på «64bit.7z» og dekomprimerer den for å bruke den som et VMware-bilde.

Etter å ha dekomprimert VMDK-filen fra «64bit.7z»-arkivet, gi den nytt navn fra «Ubuntu 20.04.2 (64bit).vmdk» til «Ubuntu.vmdk».

Sette opp Ubuntu VMware-maskinen

Nå som Ubuntu er lastet ned (enten av ISO eller av VMDK fra OSBoxes), er det på tide å konfigurere VM i VMware. Følg instruksjonene nedenfor som samsvarer med ditt bruksområde.

  Slik løser du Bekreft innsending av skjema på nytt ved oppdateringsfeil

Sette opp Ubuntu i VMware via nedlastet ISO-bilde

Først åpner du VMware Workstation 16 på Linux, Windows eller hvilket operativsystem du bruker som vertsoperativsystem. Når den er åpen, finn «Opprett en ny virtuell maskin»-knappen i Hjem-fanen i VMWare. Eller velg «Fil» etterfulgt av «Ny virtuell maskin.»

Etter å ha klikket på «Ny virtuell maskin», vises en veiviser. Denne veiviseren skal hjelpe deg med å konfigurere din nye VM. Velg alternativet «Typisk (anbefalt)», og velg «Neste» for å fortsette til neste side.

På neste side, finn «Bruk ISO-bilde» og klikk på det med musen. Velg deretter «Bla gjennom» og bla etter Ubuntu ISO-filen din på datamaskinen.

Med ISO-en lastet inn i VMware Workstation, vil du se «Easy Install Information.» På denne siden fyller du ut ditt fulle navn, foretrukket Ubuntu-brukernavn samt et passord. Når du er nede, trykk «Neste.»

Du må nå navngi VM-en din. Som standard er den satt som «Ubuntu 64-bit.» La det stå og trykk «Neste» for å fortsette. Eller gi det nytt navn og trykk «Neste».

På neste side velger du «Lagre virtuell disk som en enkelt fil.» Klikk deretter på «Neste»-knappen for å fortsette. Deretter, etter å ha gått videre til neste side, velger du «Fullfør» for å lukke veiviseren.

  Slik søker du raskt i Google Disk

Når du klikker «Fullfør», bør Ubuntu umiddelbart starte opp og begynne å installere VM. Når installasjonen er fullført, er den klar til bruk!

Sette opp Ubuntu i VMware via OSboxes VMDK

For å sette opp en Ubuntu VM med den nedlastede OSBoxes VMDK, gjør følgende. Klikk først på Hjem-fanen og velg «Opprett en ny virtuell maskin.» Velg deretter «Typisk (anbefalt)».

På neste side velger du «Jeg vil installere operativsystemet senere.» Vi trenger ikke å installere OS, da det allerede er satt opp på VMDK vi lastet ned fra OSBoxes.

På «Velg et gjesteoperativsystem», velg «2. Linux», og trykk på «Neste»-knappen for å fortsette.

På neste side angir du navnet som «Ubuntu», og klikker på «Neste» for å gå til neste side. Etter å ha valgt et navn, velg «Lagre virtuell disk som en enkelt fil.»

Velg «Fullfør»-knappen for å lukke installasjonsprogrammet. Når installasjonsprogrammet er lukket, går du til «Ubuntu» VM-en din i sidefeltet for biblioteket, og høyreklikker på den. Deretter velger du alternativet «Åpne VM-katalog».

Når du åpner VM-katalogen, sletter du Ubuntu.vmdk. Deretter åpner du et annet filbehandlingsvindu og drar inn Osboxes «Ubuntu.vmdk»-filen (som du ga nytt navn fra «Ubuntu 20.04.2 (64bit.vmdk» til «Ubuntu.vmdk» tidligere) inn i VM-katalogen.

Etter å ha byttet ut VMDK-filen, gå tilbake til «Ubuntu» VM i «Library» sidefeltet i VMware, og velg «Start opp dette gjesteoperativsystemet» for å slå det på!