Hvordan legge til linjenumre i et Microsoft Word-dokument

Å legge til linjenumre i et Microsoft Word-dokument kan hjelpe deg med å peke andre til nøyaktige posisjoner i det, spesielt i dokumenter med flere sider. Slik legger du raskt til linjenummer i Word.

Disse instruksjonene skal fungere for nyere Office-versjoner (fra 2010 og utover). Før du begynner, vær oppmerksom på at Word vil behandle tabeller og tekstbokser som om de er på en enkelt linje, uavhengig av hvor store de er.

Legge til linjenumre til et helt dokument

For å begynne å legge til linjenumre, må du åpne Word-dokumentet. I båndlinjen øverst klikker du på «Layout»-fanen. Herfra klikker du på «Linjenummer»-knappen.

  Slik sikkerhetskopierer du Mac-bildebiblioteket til en ekstern stasjon

En rullegardinmeny tilbyr flere potensielle alternativer. For å ha linjenumre som går gjennom dokumentet ditt kontinuerlig, i stedet for å starte på nytt på hver ny side, klikker du på alternativet «Fortløpende».

For å legge til linjenumre i et Word-dokument helt, klikk Layout > Linjenumre > Kontinuerlig ” width=”610″ height=”522″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>For å få linjenumrene til å starte på nytt på hver ny side, velg «Start hver side på nytt» i stedet.</p>
<p><img class=

Linjenumre vises bare i utskriftsvisningsmodus, så hvis du har valgt en annen visningsmodus, klikker du på «Utskriftsoppsett»-knappen nederst til høyre i Word-dokumentvinduet.

Legge til linjenumre til individuelle seksjoner

Det er mulig å dele sider av et Word-dokument i individuelle seksjoner ved hjelp av seksjonsskift. Du kan angi at Word skal starte sekvensen av linjenumre på nytt med hvert nytt seksjonsskift.

I Word-dokumentet, klikk på «Layout»-fanen i båndlinjen og klikk deretter på «Linjenummer»-knappen. Velg «Start hver seksjon på nytt» fra rullegardinmenyen.

  Retting av "iTunes kunne ikke koble til denne iPhone"-feilen

For å legge til linjenumre i et Word-dokument, atskilt etter seksjon, klikk Layout > Linjenumre > Start hver seksjon på nytt” width=”610″ height=”522″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Hvis du vil legge til et nytt seksjonsskifte, klikker du på “Pause”-knappen.  Dette er rett over «Linjenummer»-knappen i «Layout»-fanen.</p>
<p>Derfra klikker du på «Fortløpende» for å legge til et nytt seksjonsskift uten å flytte Word-markøren til en ny side.</p >
<p><img class=

Fjerning av linjenumre

Hvis du foretrekker å fjerne linjenumre fra dokumentet, helt eller delvis, kan du også gjøre dette fra «Linjenumre»-menyen (Layout > Linjenumre).

For å fjerne dem helt fra dokumentet, klikk på «Ingen» i rullegardinmenyen «Linjenummer».

For å fjerne linjenummer i Word, klikk Layout > Linjenumre > Ingen” width=”610″ height=”522″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Hvis du vil skjule dem fra et bestemt avsnitt, klikk på avsnittet og velg deretter “Undertrykk for gjeldende avsnitt ” fra rullegardinmenyen “Linjenummer” i stedet.</p>
<h2 role=For å fjerne linjenummer fra et avsnitt, klikk Layout > Linjenummer > Undertrykk for gjeldende avsnitt” width=”610″ height=”522″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”><span class=

Dette vil fjerne avsnittet fullstendig fra linjenummersekvensen. Sekvensen starter på nytt med følgende nummer på neste linje rett under avsnittet.

  Hvordan sette opp Webmin på Ubuntu Server

Linjenummerformatering

Som standard vil linjenumrene dine vises med samme skrifttype, størrelse og farge som spesifisert av standard «Linjenummer»-stil i Word. For å endre utseendet på linjenumrene dine, må du endre denne tekststilen, selv om Word skjuler den som standard.

Først klikker du på «Hjem»-fanen i båndlinjen. Klikk på den vertikale pilmenyknappen i nedre høyre hjørne av «Stiler»-delen. Dette vil få opp en ekstra «Stiler»-meny.

Klikk på den ekstra stilmenyen i delen Hjem > Stiler” width=”650″ height=”134″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Derfra klikker du på “Alternativer”-knappen.</p>
<p><img loading=

I rullegardinmenyen «Velg stiler som skal vises», velg «Alle stiler» før du klikker på «OK»-knappen for å lagre.

Du vil nå kunne redigere «Linjenummer»-skriftstilen.

I hurtigmenyen «Stiler» finner du alternativet «Linjenummer». Klikk på sidemenypilen ved siden av oppføringen og klikk deretter på «Endre»-knappen.

I «Endre stil»-menyen, rediger formateringsalternativene for linjenummerstilen etter behov.

Klikk «OK» for å bruke den nye stilen på linjenumrene.

Når den er brukt, vil den nye skriftstilen bli brukt på alle linjenumrene i Word-dokumentet.