Linux

Hvordan organisere listene dine i Linux med Dynalist

Har du for vane å lage gjøremålslister eller idélister på en notisblokk på din Linux-PC? I så fall er det en bedre måte å gjøre det på. Vi introduserer Dynalist: en utmerket notatredigerer for Linux. Her er hvordan du bruker det på Linux.

Installerer Dynalist på Linux

Dynalist er tilgjengelig for alle Linux-brukere. Apputvikleren distribuerer imidlertid ikke en DEB-pakke, RPM-pakke eller sender til og med inn applikasjonene sine i Snap- eller Flatpak-butikker.

For å få appen til å fungere på Linux-systemet ditt, åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent på Linux-skrivebordet, bruk wget nedlastingskommandoen nedenfor for å hente den nyeste utgivelsen av Dynalist.

wget https://dynalist.io/standalone/download?file=dynalist.tar.gz -O dynalist.tar.gz

Nå som filen er lastet ned til datamaskinen din, må du dekomprimere den på datamaskinen. Ved å bruke tar xvf-kommandoen nedenfor, dekomprimerer du «dynalist.tar.gz»-filen.

tar xvf dynalist.tar.gz

Etter dekomprimering av filen, en mappe med navnet «dynalist-1.0.5». Herfra, bruk mv-kommandoen og gi nytt navn til mappen til «dynalist.» Mappen må gis nytt navn for installasjonsformål.

mv dynalist-1.0.5/ dynalist/

Nå som filen har fått nytt navn, bruk mv-kommandoen igjen, denne gangen med sudo-kommandoen, og plasser den i /opt/-mappen.

  Hvordan sette opp og bruke Qutebrowser nettleser på Linux

sudo mv dynalist/

Med mappen i /opt/-katalogen er det på tide å lage en oppstarter. Bruk berøringskommandoen til å opprette «dynalist»-filen. Denne filen er et skript, men den vil gjøre det slik at du kan starte Dynalist-programmet når som helst.

trykk på ~/dynalist

Når filen er opprettet, åpner du tekstfilen ved å bruke nano-kommandoen. Deretter skriver du «#!/bin/bash» øverst i filen. Denne kodelinjen er viktig, og skriptet ditt vil ikke kunne startes uten det.

#!/bin/bash

Etter den første kodelinjen legger du til den andre kodelinjen. Denne koden vil flytte skriptet til «dynalist»-mappen i /opt/-katalogen der programmets filer er. Skriptet må være her fordi uten det vil det ikke starte.

cd /opt/dynalist/

Med den andre kodelinjen satt opp, er det på tide å legge den tredje linjen inn i startfilen. Denne linjen vil håndtere oppstart av Dynalist på Linux-skrivebordet.

  Hvordan installere Pgadmin på Linux

./dynalist

Nå som de tre kodelinjene er konfigurert. Lagre redigeringene ved å bruke Ctrl + O-tastaturkommandoen. Deretter lukker du Nano-tekstredigereren ved å bruke Ctrl + X-tastaturkommandoen.

Med alt lagret, bruk mv-kommandoen til å plassere startfilen i /usr/bin/-katalogen. Plassering av denne filen her vil starte appen når du kjører dynalist-kommandoen.

sudo mv ~/dynalist /usr/bin/

Til slutt oppdaterer du tillatelsene til filen ved å bruke chmod-kommandoen.

sudo chmod +x /usr/bin/dynalist

For å starte programmet på datamaskinen, trykk Alt + F2 på tastaturet for å åpne hurtigstarteren. Deretter skriver du inn kommandoen nedenfor for å starte opp Dynalist.

dynalist

Bruker Dynalist på Linux

For å lage notater med Dynalist, start med å finne «Mine filer»-sidefeltet. Klikk deretter på «+»-symbolet for å lage et nytt notat i appen. Når du velger denne knappen, vil du se en meny.

I menyen som kommer opp er det tre alternativer å velge mellom. Først, for å lage et nytt notat, kan du klikke på «Nytt dokument»-knappen. Etter å ha valgt denne knappen, vil Dynalist opprette en ny fil.

Etter å ha opprettet en ny fil, vil Dynalist be deg om å endre filens tittel fra «Uten navn» til det du vil gi den nye notatfilen navnet ditt. Etter å ha navngitt den, ta musen og klikk på det tomme tekstområdet.

  Hvordan spille The Riftbreaker på Linux

Så snart du klikker på det tomme området, vil det bli opprettet en punktliste. Herfra kan du umiddelbart begynne å skrive notater. For å opprette et nytt element i listen, trykk Enter-tasten med tastaturet.

Avansert formatering

Å skrive i en punktliste er godt nok for de fleste brukere. Men hvis du trenger mer avanserte formateringsfunksjoner, må du se «Triggere»-listen på sidefeltet. Disse utløserne er kommandoer du kan bruke til å formatere listene dine.

Hvis du for eksempel vil legge til en kodelinje i dokumentet ditt, kan du trykke på `-tasten, skrive inn koden og lukke kodelinjen med `-symbolet igjen.

Det er en hel rekke avanserte formateringsfunksjoner å bruke i Dynalist. Hvis du vil ha mer informasjon, klikk på «Kom i gang med Dynalist» for mer informasjon om bruk av appen og avansert formatering.

x