Hvordan organisere listene dine i Linux med Dynalist

Har du for vane å lage gjøremålslister eller idélister på en notisblokk på din Linux-PC? I så fall er det en bedre måte å gjøre det på. Vi introduserer Dynalist: en utmerket notatredigerer for Linux. Her er hvordan du bruker det på Linux.

Installerer Dynalist på Linux

Dynalist er tilgjengelig for alle Linux-brukere. Apputvikleren distribuerer imidlertid ikke en DEB-pakke, RPM-pakke eller sender til og med inn applikasjonene sine i Snap- eller Flatpak-butikker.

For å få appen til å fungere på Linux-systemet ditt, åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent på Linux-skrivebordet, bruk wget nedlastingskommandoen nedenfor for å hente den nyeste utgivelsen av Dynalist.

wget https://dynalist.io/standalone/download?file=dynalist.tar.gz -O dynalist.tar.gz

Nå som filen er lastet ned til datamaskinen din, må du dekomprimere den på datamaskinen. Ved å bruke tar xvf-kommandoen nedenfor, dekomprimerer du «dynalist.tar.gz»-filen.

tar xvf dynalist.tar.gz

Etter dekomprimering av filen, en mappe med navnet «dynalist-1.0.5». Herfra, bruk mv-kommandoen og gi nytt navn til mappen til «dynalist.» Mappen må gis nytt navn for installasjonsformål.

mv dynalist-1.0.5/ dynalist/

Nå som filen har fått nytt navn, bruk mv-kommandoen igjen, denne gangen med sudo-kommandoen, og plasser den i /opt/-mappen.

  Hvordan installere Pgadmin på Linux

sudo mv dynalist/

Med mappen i /opt/-katalogen er det på tide å lage en oppstarter. Bruk berøringskommandoen til å opprette «dynalist»-filen. Denne filen er et skript, men den vil gjøre det slik at du kan starte Dynalist-programmet når som helst.

trykk på ~/dynalist

Når filen er opprettet, åpner du tekstfilen ved å bruke nano-kommandoen. Deretter skriver du «#!/bin/bash» øverst i filen. Denne kodelinjen er viktig, og skriptet ditt vil ikke kunne startes uten det.

#!/bin/bash

Etter den første kodelinjen legger du til den andre kodelinjen. Denne koden vil flytte skriptet til «dynalist»-mappen i /opt/-katalogen der programmets filer er. Skriptet må være her fordi uten det vil det ikke starte.

cd /opt/dynalist/

Med den andre kodelinjen satt opp, er det på tide å legge den tredje linjen inn i startfilen. Denne linjen vil håndtere oppstart av Dynalist på Linux-skrivebordet.

  Hvordan spille The Riftbreaker på Linux

./dynalist

Nå som de tre kodelinjene er konfigurert. Lagre redigeringene ved å bruke Ctrl + O-tastaturkommandoen. Deretter lukker du Nano-tekstredigereren ved å bruke Ctrl + X-tastaturkommandoen.

Med alt lagret, bruk mv-kommandoen til å plassere startfilen i /usr/bin/-katalogen. Plassering av denne filen her vil starte appen når du kjører dynalist-kommandoen.

sudo mv ~/dynalist /usr/bin/

Til slutt oppdaterer du tillatelsene til filen ved å bruke chmod-kommandoen.

sudo chmod +x /usr/bin/dynalist

For å starte programmet på datamaskinen, trykk Alt + F2 på tastaturet for å åpne hurtigstarteren. Deretter skriver du inn kommandoen nedenfor for å starte opp Dynalist.

dynalist

Bruker Dynalist på Linux

For å lage notater med Dynalist, start med å finne «Mine filer»-sidefeltet. Klikk deretter på «+»-symbolet for å lage et nytt notat i appen. Når du velger denne knappen, vil du se en meny.

I menyen som kommer opp er det tre alternativer å velge mellom. Først, for å lage et nytt notat, kan du klikke på «Nytt dokument»-knappen. Etter å ha valgt denne knappen, vil Dynalist opprette en ny fil.

  Hvordan slå sammen PDF-er med PDFSam på Linux

Etter å ha opprettet en ny fil, vil Dynalist be deg om å endre filens tittel fra «Uten navn» til det du vil gi den nye notatfilen navnet ditt. Etter å ha navngitt den, ta musen og klikk på det tomme tekstområdet.

Så snart du klikker på det tomme området, vil det bli opprettet en punktliste. Herfra kan du umiddelbart begynne å skrive notater. For å opprette et nytt element i listen, trykk Enter-tasten med tastaturet.

Avansert formatering

Å skrive i en punktliste er godt nok for de fleste brukere. Men hvis du trenger mer avanserte formateringsfunksjoner, må du se «Triggere»-listen på sidefeltet. Disse utløserne er kommandoer du kan bruke til å formatere listene dine.

Hvis du for eksempel vil legge til en kodelinje i dokumentet ditt, kan du trykke på `-tasten, skrive inn koden og lukke kodelinjen med `-symbolet igjen.

Det er en hel rekke avanserte formateringsfunksjoner å bruke i Dynalist. Hvis du vil ha mer informasjon, klikk på «Kom i gang med Dynalist» for mer informasjon om bruk av appen og avansert formatering.