q Hvordan overføre en Windows 10-lisens til en annen datamaskin - tipsbilk.net

Hvordan overføre en Windows 10-lisens til en annen datamaskin

Hvis du noen gang har bygget en datamaskin og kjøpt en Windows-lisens, vil du sannsynligvis ikke kjøpe en annen lisens for din neste. Med slmgr-kommandoen er det mulig å deaktivere din gamle PC og deretter aktivere en ny.

Deaktiver en gammel PC i stedet for å kjøpe en ny lisens

Windows-lisenser er dyre. Til $100 til $200 koster en offisiell produktnøkkel fra Microsoft omtrent det samme som en 1 TB solid-state-stasjon, 16 GB RAM eller et hovedkort. Og det er ikke en god idé å kjøpe billige nøkler fra skisserte nettsteder. Så å betale for en annen lisens når du vil ta ut en gammel datamaskin til fordel for en ny er ikke et godt alternativ. Den gode nyheten er at det er mulig å deaktivere en PC du ikke lenger har tenkt å bruke, og deretter overføre lisensen til en ny datamaskin.

Slmgr-kommandoen gjør dette rimelig enkelt, men du bør huske på noen få begrensninger. Dette vil ikke fungere for OEM-nøkler, som er nøkler som fulgte med en datamaskin du kjøpte i en butikk. Produsenter bygger inn disse nøklene i maskinvaren de kommer fra, og det vil ikke fungere å overføre dem til nye enheter. Og mens slmgr kan deaktivere enhver detaljhandelsnøkkel (en nøkkel du kjøpte separat), vil den bare aktivere en nøkkel som samsvarer med det installerte operativsystemet.

  Bli kvitt OpenGL-feil i Windows 10 (fullstendig veiledning)

Windows 7- og 8-nøkler vil fortsatt aktivere Windows 10, men bare gjennom standardaktiveringsprosessen og ikke gjennom slmgr . Hvis du skriver inn en «Pro»-tast på en «Hjem»-installasjon, vil også det mislykkes med slmgr . For å gjøre ting så enkelt som mulig, overføre en Windows 10 Home-nøkkel til en Windows 10 Home-enhet, og en Windows 10 Pro-nøkkel til en Windows 10 Pro-enhet. Ellers må du ta noen ekstra skritt.

Slik deaktiverer du din gamle PC

Før du begynner, sørg for at du har Windows-nøkkelen lagret et sted. Hvis du har en produktboks eller digital kvittering, hent den derfra. Ellers er det noen måter du kan gjenopprette produktnøkkelen fra din gamle PC, inkludert å bruke Nirsofts Produkey.

  Slik deaktiverer du telefonkoblingsfunksjonen på Windows 10

For å deaktivere din gamle PC, må du åpne en forhøyet ledetekst. Det er ikke nok å ha en administratorkonto. Du må klikke på startknappen og skrive «cmd» (uten anførselstegn) i søkeboksen. Klikk deretter på alternativet «Kjør som administrator» til høyre.

I ledeteksten som vises, kjør følgende kommando og start deretter datamaskinen på nytt:

slmgr.vbs /upk

Hvis du planlegger å selge maskinen eller gi den bort, vil du kanskje fjerne nøkkelen fra registeret også. Det er ikke strengt tatt nødvendig å deaktivere, men det er en god idé å beskytte nøkkelen.

Skriv inn følgende i ledeteksten:

slmgr.vbs /cpky

Hvis kommandoene lykkes, vil din gamle PC bli deaktivert. Du kan fortsatt bruke Windows, men det vil ikke bli behandlet som en ekte kopi av Windows, og enkelte funksjoner vil ikke fungere – som å tilpasse skrivebordet. Du vil være i samme tilstand som å installere Windows uten produktnøkkel. Hvis du vil aktivere Windows, kan du kjøpe en ny nøkkel og skrive den inn, eller kjøpe en fra Windows Store.

Slik aktiverer du en ny PC

For å aktivere bruk av slmgr , åpne en forhøyet ledetekst og kjør følgende kommando:

slmgr.vbs /ipk #####-#####-#####-#####-#####

Bare erstatt #####-#####-#####-#####-##### med nøkkelen din.

  Hvordan fikse Windows 11 Start-menyen som ikke reagerer

Hvis du prøver å bruke en nøkkel som ikke er deaktivert fra en tidligere PC ennå, kan det se ut til å fungere i utgangspunktet. Men til slutt vil aktiveringen mislykkes, og du vil motta «ikke ekte» og «forny din PC»-varsler.

Igjen, dette vil bare fungere hvis nøkkelen samsvarer nøyaktig med operativsystemet du bruker. Hvis du har en Windows 10 Pro-nøkkel, men Windows 10 Home er installert, får du bare en feilmelding om ikke-kjerne Windows.

Og hvis du prøver å bruke en tidligere versjonsnøkkel, for eksempel Windows 7 eller 10, får du en ugyldig nøkkelfeil.

Det beste du kan gjøre i disse tilfellene er å åpne innstillinger, klikke på «Aktiver Windows» og deretter skrive inn nøkkelen manuelt.

Merk at hvis du bruker en Pro-nøkkel og aktiverer en installert kopi av Windows 10 Home, vil bruk av denne metoden oppgradere til Pro automatisk.

Husk at du bare kan bruke Windows-nøkler med én installasjon om gangen og planlegge fremover. Hvis du vil beholde den gamle maskinen mens du bygger ny, trenger du en ekstra Windows-lisens. Men hvis planen er å avvikle, så spar litt penger og overfør din eksisterende lisens.