tipsbilk.net

Hvordan rippe en DVD til Mac-en

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

 • Ripping av en DVD til Mac-en gir mulighet for sikkerhetskopiering og digital avspilling uten behov for den fysiske platen, enten den har DRM-beskyttelse eller ikke.
 • Bruk macOSs Diskverktøy til å lage en digital kopi av ubeskyttede DVD-er ved å koble en optisk stasjon til Mac-en og følge noen få enkle trinn.
 • For kopibeskyttede DVD-er er det nødvendig med flere trinn og apper som HandBrake og libdvdcss for å omgå DRM og rippe DVD-en til Mac-en.

Å rippe en DVD til Mac-en din lar deg beholde en sikkerhetskopi. Finn ut hvordan du konverterer en DVD til digitalt innhold som du kan spille av på datamaskinen uten platen, enten den har DRM-beskyttelse eller ikke.

Hvordan rippe en ubeskyttet DVD til Mac-en

Mens de fleste kommersielle DVD-er har en form for DRM-beskyttelse (digital rights management) for å forhindre piratkopiering, kan det hende du har noen få egen- eller spesiallagde plater som ikke har det. I dette tilfellet kan du bruke macOSs Diskverktøy for å lage en digital kopi på datamaskinen.

Du trenger en optisk stasjon for å lese platen. Dette kan være en offisiell Apple Superdrive eller en tredjepartsenhet. Koble den til Mac-en via USB, bruk en USB-A til USB-C-adapter om nødvendig.

 • Når du setter inn platen i den vedlagte stasjonen, skal den begynne å snurre og vil begynne å spille i DVD-spillerprogrammet på Mac-en. Trykk på stoppknappen.
 • For å åpne Diskverktøy, naviger til Programmer > Verktøy > Diskverktøy i Finder.
 • Tittelen på DVD-en din skal vises under «Ekstern»-overskriften i venstre panel. Velg det, og gå deretter til Fil > Nytt bilde > Bilde fra [disc title]eller bruk Option + Cmd + N hurtigtast.
 • En dialogboks vises. Velg tittelen, hvor du vil lagre den, og la de andre alternativene være som de er: Formater som «skrivebeskyttet» og kryptering som «ingen». Klikk Lagre.
 • Avhengig av størrelsen vil det ta noen minutter å lage en digital kopi av platen, som vil være en DMG-fil.
 • Når det er ferdig, naviger til mappen der du lagrer det, og dobbeltklikk på DMG-filen. Et nytt Finder-vindu åpnes med en mappe i den – vår ble kalt «VIDEO_TS».
 • Åpne denne mappen for å finne innholdet på den kopierte DVD-en, inkludert VOB-videofiler som kan spilles av i VLC eller en annen passende mediespiller.
 •   8 Raspberry Pi 5-tilbehør for å slippe løs kraften til Pi-en din

  Hvordan rippe en kopibeskyttet DVD til Mac-en

  Mens Diskverktøy er greit for sikkerhetskopiering av ubeskyttede DVD-er, trenger du en alternativ metode for kopibeskyttede plater (de fleste kommersielle).

  Kopiering av DRM-beskyttede DVD-er er ulovlig i mange land, selv for sikkerhetskopiering. For eksempel kan visse bruksområder være ulovlige i henhold til amerikansk lov med mindre de overholder Fair Use-doktrinen. Så sørg for å sjekke lovligheten av ripping av kopibeskyttede DVDer i ditt land.

  Igjen, du trenger en passende optisk stasjon koblet til Mac-en for å lese DVD-en. Du trenger også et program for sikkerhetskopiering av plate for å rippe DVD-en. Her bruker vi HandBrake-videokonverteringsappen, som er gratis å laste ned og bruke og har en haug med andre nyttige funksjoner.

  Nedlasting: Håndbrekk

  Gitt det juridiske gråområdet for kopiering av kommersielle plater (se Advarsel ovenfor), kan ingen DVD-rippingsprogramvare inkludere funksjonaliteten. For HandBrake må du laste ned et ekstra bibliotek kalt libdvdcss.

    Hva er forskjellene og hvilke bør du bruke?

  Nedlasting: libdvdcss (BZIP2-fil)

  Bruker du en Apple Silicon Mac?

  Trinnene nedenfor for å installere libdvdcss og rippe en kopibeskyttet DVD antar at du bruker en Intel-basert Mac og ikke en nyere Apple Silicon Mac som en M1, M2 eller M3. Hvis du bruker sistnevnte, må du gjøre dette på forhånd:

 • Gi nytt navn til HandBrake-applikasjonen din som Handbrake-x64.app, og høyreklikk den og få informasjon. Kryss av for «Åpne med Rosetta». Alternativt kan du laste ned en tidligere Intel-basert versjon av HandBrake og bruke den.
 • Dupliser Terminal-appen din (i Verktøy-mappen) og navngi kopien Terminal-x64.app, høyreklikk den og Få info. Kryss av for «Åpne med Rosetta». Bruk denne til å installere libdvdcss slik at den er bygget med riktig x64-filarkitektur og ikke arm64.
 • Installer Libdvdcss-biblioteket

  Som nevnt trenger du libdvdcss-biblioteket installert på Mac-en din for å omgå kopibeskyttelse på DVD-er. Følg disse trinnene for å installere BZIP-filen du lastet ned.

 • Åpne et terminalvindu ved å gå til Programmer > Verktøy > Terminal. (Hvis du bruker en M1/M2/M3 Mac, sørg for at det er din x64 Terminal-duplikat.)
 • Naviger til nedlastingskatalogen, pakk ut filen og bytt til katalogen:
   cd Downloads
  tar -xjf ./libdvdcss-1.4.3.tar.bz2
  cd libdvdcss-1.4.3
 • Sett målkatalogen og kompiler og installer deretter biblioteket:
   ././configure --prefix=/usr/local
  make
  sudo make install
 • Libdvdcss-biblioteksfilene skal nå installeres i /usr/local/lib-mappen, som er der de må være.

  Ripp den kopibeskyttede DVD-en

  Du er nå klar til å begynne å rippe en DRM-beskyttet DVD ved hjelp av HandBrake.

 • Åpne HandBrake-appen og velg Open Source. Bla til DVD-en og klikk Åpne.
 • En advarselsdialog vises. Klikk på Forsøk likevel.
 • Den vil begynne å skanne platen for titler, kapitler, lyd og andre detaljer. Dette kan ta litt tid å fullføre.
 • Når platen er skannet, bør du kunne velge individuelle seksjoner ved å bruke rullegardinmenyen Tittel. Velg hovedvideoen fra den, som vanligvis er den lengste.
 • Som et valgfritt trinn kan du velge Forhåndsvisning og deretter Live Preview for å lage en kort forhåndsvisningsvideo av en scene, bare for å sikre at alt fungerer som det skal.
 • For å begynne å rippe videoen fra DVD-en, velg forhåndsinnstillingen og formatet du ønsker.
 • Som standard vil filene bli lagret i Filmer-mappen, men du kan endre dette ved å klikke Bla gjennom.
 • Når du klikker på Start-knappen, vil HandBrake begynne å skanne og ta opp videoen, som vist av en fremdriftslinje nederst. Dette kan ta lang tid. Du kan sjekke hva den gjør ved å klikke på Aktivitet for å åpne et vindu med alle detaljene.
 •   9 leveringstjenester for måltidssett for å lage dine egne måltider i 2022

  Når den er ferdig, bør du finne MP4- eller MKV-filen i filmmappen eller den du angir. Du bør kunne spille den i TV-appen, QuickTime Player, VLC eller en annen videospillerapplikasjon.

  Merk at noen DVD-er kan ha strukturell beskyttelse som hindrer deg i å kopiere dem med denne metoden eller i det minste gjør det vanskeligere. For eksempel har noen nyere Disney-plater opptil 99 falske titler for å forvirre ting. Så det kan hende du må finne en løsning for å rippe disse DVD-ene eller bruke et av de mange spesialverktøyene som er tilgjengelige for DVD-ripping.

  Som vi har utforsket, er det mulig å rippe mange DVD-er til Mac-en med standardverktøy og litt kunnskap, selv om du trenger å omgå DRM-kopibeskyttelse. Du vil da ha en praktisk sikkerhetskopi som du kan spille av uten platen og til og med konvertere til et passende format for iPhone eller iPad.

  x