Hvordan sette opp og bruke ChatGPT i Linux Terminal

Etter å ha forlatt populariteten til NFT-er og metaverset i støvet, har AI dukket opp som det nye buzzwordet i teknologiverdenen. ChatGPT og dets alternativer blomstrer på internett, og hjelper brukere med å få hverdagslige oppgaver gjort på en enkel måte. Tidligere publiserte vi guider for hvordan du kommer i gang med å lage din egen ChatGPT-lignende chatbot, bruke Bing AI i hvilken som helst nettleser og mer. Men hva om du er en Linux-bruker og ønsker å bringe vettet til denne AI-chatboten til systemet ditt? Vel, det er her ShellGPT trer inn i bildet. Det bringer kraften til ChatGPT rett til Linux-terminalen din. ShellGPT gir svar, intelligente forslag og skriver kommandoer og kode for deg, og hjelper deg med å navigere kommandolinjen effektivt. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du installerer kommandolinjeverktøyet ShellGPT og bruker en ChatGPT-lignende AI-bot i Linux-kommandolinjen.

Kjør ChatGPT i Linux Terminal (2023)

Hva er ShellGPT for Linux?

Bilde med tillatelse: Farkhod Sadykov (Github)

Utviklet av Farkhod Sadykov (sammen med to andre bidragsytere, nemlig Eric og Loïc Coyle), er ShellGPT en kommandolinjeversjon av ChatGPT som gjør det mulig for brukere å engasjere seg med AI-chatboten i Linux-terminalen. Den er basert på OpenAIs store språkmodell GPT (les mer om OpenAIs nye GPT-4-modell her).

ShellGPT kan gi intelligente forslag og anbefalinger og kan til og med utføre skallkommandoer basert på tekstinndata. Den lærer også av interaksjonene dine og blir mer nøyaktige over tid. Med dette ChatGPT-verktøyet bakt inn i kommandolinjen, trenger ikke brukere å skrive lange kommandoer eller huske kompliserte Linux Terminal-kommandoer. De kan spare verdifull tid samtidig som de minimerer feil, og får ChatGPT til å gjøre noe av det vanskelige arbeidet for dem.

Forutsetninger for å installere ChatGPT i Linux CLI

Her er noen av forutsetningene du må oppfylle før du kan installere ShellGPT på Linux-systemet. Disse er ikke for kompliserte verktøy og kan installeres med noen enkle kommandoer.

Installer Python

Python er et uunnværlig verktøy, og som mange andre Linux-verktøy og -biblioteker er også ShellGPT (kommandolinjeversjon av ChatGPT) bygget på Python. Faktisk er ChatGPT også bygget ved hjelp av Python sammen med andre språk. Vanligvis kommer Python forhåndsinstallert på de fleste nyeste Linux-distroer. Så først, sjekk python-versjonen installert på din Linux-PC med denne kommandoen:

python3 –versjon

Hvis kommandoen ovenfor gir noen feil, betyr det at python ikke er installert eller at den utdaterte python2.7 er installert på systemet ditt. Deretter kan du bruke guiden vår om hvordan du installerer python i Linux.

  Hvordan spille Metro Exodus på Linux

Installer Pip Package Manager

Pip er en pakkebehandler på tvers av plattformer for Python. Det hjelper med å administrere ulike Python-pakker og biblioteker som kreves for å bringe ChatGPT til Linux. Du kan installere, oppgradere og avinstallere de nødvendige pakkene ved å bruke en enkelt kommando. Den leveres vanligvis forhåndsinstallert med Python i de fleste Linux-distribusjoner, men hvis den ikke er installert, kan du installere den med denne kommandoen:

sudo apt-get -y installer python3-pip

Når den er installert, kan du sjekke Pip-versjonen installert i Linux med følgende kommando:

pip3 –versjon

Installer Venv-modulen

Denne modulen er ikke nødvendig for ShellGPT eller ChatGPT, men vi anbefaler at du installerer den for å lage et isolert virtuelt miljø i Linux for å forhindre konflikt med andre biblioteker. Ved å installere et hvilket som helst bibliotek eller pakke vil mange bakgrunnsavhengigheter installeres som kan forstyrre andre biblioteker. For å lage et virtuelt miljø for et prosjekt trenger du «venv»-modulen, som kan installeres ved å bruke kommandoen nedenfor:

sudo apt installer python3-venv

Sett opp ShellGPT for å bruke ChatGPT i Linux Terminal

Vi har delt instruksjonene for å installere ShellGPT på din Linux-PC i fire forskjellige seksjoner for å gjøre det lettere for deg å forstå. La oss starte med å sette opp miljøet, etterfulgt av å hente OpenAI API-nøkkelen og installere chatboten i terminalen.

Sett opp miljøet

Nå som du har dekket avhengighetene, la oss lage miljøet for å få tilgang til ChatGPT fra din Linux-terminal med følgende trinn:

1. Åpne først terminalen fra appmenyen eller bruk tastatursnarveien «Ctrl + Alt + T».

2. Bruk nå kommandoen nedenfor for å opprette en ny katalog og holde alle filene organisert.

mkdir

For eksempel har vi opprettet en ny katalog med navnet «commandline-chatgpt» med kommandoen nedenfor:

mkdir kommandolinje-chatgpt

3. Bytt deretter over til den nye katalogen du nettopp opprettet med kommandoen «endre katalog»:

cd

I eksemplet nedenfor har vi flyttet til kommandolinje-chatgpt-katalogen, hvor vi vil lage miljøet for å bruke ChatGPT i Linux-terminalen:

cd kommandolinje-chatgpt

4. Bruk nå kommandoen nedenfor for å lage et virtuelt miljø med venv-modulen. Vi har brukt «chatgpt_cli»-navnet for vårt virtuelle miljø.

python3 -m venv

For eksempel: python3 -m venv chatgpt_cli

5. Det virtuelle miljøet du nettopp opprettet vil bli deaktivert som standard. For å aktivere miljøet, bruk denne kommandoen:

kilde /bin/activate

Når du har utført kommandoen ovenfor, vil shell-ledeteksten nå vise navnet på det virtuelle miljøet i parentes, slik:

()@

Som du kan se på bildet nedenfor, endret standard Linux shell-prompt til (chatgpt_cli) [email protected] når du kjører kommandoene ovenfor.

Få din OpenAI API-nøkkel

For å bruke ChatGPTs tjenester i Linux, trenger du en OpenAI API-nøkkel. For øyeblikket tilbyr OpenAI $5 kreditter for prøvebruk. Når du har brukt opp kredittene, må du betale for tilgang til API. Når det er sagt, her er hvordan du kan få en OpenAI API-nøkkel for denne kommandolinjen ChatGPT chatbot:

  Hvordan bruke den tekstbaserte W3M-nettleseren på Linux

1. Naviger til OpenAIs nettsted (besøk) og opprett en ny OpenAI-konto. Hvis du allerede har en konto, logger du bare på og går videre til neste trinn.

2. Klikk deretter på profilbildet ditt øverst til høyre og velg «Se API-nøkler» fra rullegardinmenyen.

3. Her vil du se alle tidligere genererte API-nøkler hvis noen. For å generere en ny API-nøkkel, klikk på «Opprett ny hemmelig nøkkel»-knappen.

4. En ny popup-boks åpnes med API-nøkkelen din. Ikke del denne API-nøkkelen med noen eller del den offentlig. Kopier API-nøkkelen din til en sikker fil eller plassering, siden du bare kan se den én gang. Du vil ikke kunne kopiere API-nøkkelen etter at du har klikket «OK» her.

5. Lag nå en miljøvariabel for denne API-nøkkelen med kommandoen nedenfor. I Linux kan du lage en miljøvariabel ved å bruke kommandoen «eksport». Erstatt plassholder med den faktiske API-nøkkelen du genererte for å bruke ChatGPT i Linux-terminalen.

eksport OPENAI_API_KEY=

6. Bekreft miljøvariabelen ved å liste den med env-kommandoen:

env

7. Denne variabelen er bare midlertidig lagret for gjeldende økt. For å lagre API-nøkkelen permanent, åpne .bashrc-filen i tekstredigeringsprogrammet du ønsker og legg til variabelen på slutten av filen.

eksport OPENAI_API_KEY=

8. Lagre filen og gå ut av tekstredigeringsprogrammet etter at du har lagt til OpenAI API-nøkkelen. Kjør nå denne kommandoen for at endringene skal tre i kraft:

kilde .bashrc

9. Bekreft til slutt endringene med kommandoen env:

env

Installer ShellGPT for å bruke ChatGPT

Når du er ferdig med å sette opp miljøet, kan du nå fortsette å installere kommandolinjeversjonen av ChatGPT i Linux. Du kan bruke kommandoen nedenfor for å installere ShellGPT på din PC:

pip3 installer shell-gpt –bruker

ShellGPT: Syntaks og alternativer

Nå som du har installert ShellGPT, må du være ivrig etter å bruke den til ulike oppgaver. Men før det, la oss sjekke ut syntaksen og noen alternativer som vi kan bruke for å gjøre utgangene våre interessante. Det er enkelt å bruke ShellGPT til flere oppgaver, takket være den enkle syntaksen:

sgpt

Noen av alternativene du kan bruke med ShellGPT (sgpt) chatbot er:

AlternativBeskrivelse–temperatur Endrer tilfeldigheten til utdata–top-probablityBegrenser til bare de høyest sannsynlige tokens eller ordene–chatBrukes for å ha en samtale med et unikt navn–shellBrukes for å få shell-kommandoer som output–executeUtfører kommandoene mottatt som utdata fra –shell-alternativ– kodeBrukes for å få kode som utdata

Hvordan bruke ChatGPT i Linux Terminal (Eksempler)

1. Bruk ShellGPT for spørringer

Du kan bruke ShellGPT som en søkemotor for alle slags søk. Siden det er en AI-chatbot, får du resultater med mer menneskelignende svar og ikke en serie rangerte nettsider som de fleste søkemotorer. Syntaksen for å bruke ShellGPT for å få svar på spørsmålene dine er:

  Hvordan installere og bruke Tor-nettleseren på Linux

sgpt «»

For eksempel, hvis du trenger å vite massen til solen, bruk denne kommandoen:

sgpt «masse av sol»

Du ser en fin animasjon i terminalen mens ShellGPT prøver å få svar. Svaret vi fikk er markert under. Du kan få et lignende svar avhengig av hvordan modellen er trent:

Solens masse er omtrent 1.989 x 10^30 kilo.

2. ChatGPT Chatbot-modus

Hvis du hadde brukt ChatGPT til å chatte, må du ha følt at svarene er ikke mindre enn et menneske. Nå ved hjelp av ShellGPT kan du til og med bruke ChatGPT rett fra Linux-terminalen din. Bare bruk –chat-alternativet etterfulgt av et unikt øktnavn og en ledetekst.

sgpt –chat

Hvis du for eksempel vil be ChatGPT om å fortelle deg en vits, bruk denne kommandoen:

sgpt –chat spøk «kan du fortelle meg en vits?»

Når du kjører kommandoen ovenfor, vil du få følgende resultat som utdata:

Sure, here's one:

Why couldn't the bicycle stand up by itself?

Because it was two-tired!

3. Generer kode

Du kan til og med bruke det CLI-baserte ChatGPT-verktøyet til å løse kodeproblemer eller generere kodebiter. Bare bruk –code-flagget for å generere kode for ledeteksten din, som vist her:

sgpt –kode «»

Hvis du for eksempel vil løse det klassiske Fizz Buzz-problemet ved hjelp av python, bruk denne ledeteksten:

sgpt -kode «Løs klassisk brus-buzz-problem ved å bruke Python»

ChatGPT vil raskt gi deg en utgang, som du deretter kan lime inn i kodeeditoren og teste den ut:

for i in range(1, 101):
  if i % 3 == 0 and i % 5 == 0:
    print("FizzBuzz")
  elif i % 3 == 0:
    print("Fizz")
  elif i % 5 == 0:
    print("Buzz")
  else:
    print(i)

4. Generer skallkommandoer

Selv om terminalen kan være et kraftig verktøy for å utføre komplekse kommandoer og automatisere oppgaver, kan det noen ganger være vanskelig for nybegynnere å huske syntaksen og alternativene til forskjellige Linux-kommandoer. Med ChatGPT på kommandolinjen kan du ikke bare få syntaksen til en Linux-kommando, men også få den nøyaktige kommandoen med parameterne og alternativene som kreves. Bare bruk –shell-flagget som:

sgpt –shell «»

Hvis du for eksempel trenger å angi skrivebeskyttet tillatelse for alle filene i gjeldende katalog, bruker du kommandoen:

sgpt –shell «Gjør alle filene i gjeldende katalog skrivebeskyttet»

Som forventet leverer og returnerer ChatGPT dette som utdata:

chmod -R aw .

Videre, hvis du bruker –execute og –shell-flagget sammen, kan du til og med utføre shell-kommandoen generert direkte. Når det gjelder eksemplet ovenfor, her er hvordan syntaksen ser ut:

sgpt –shell –utfør «gjør alle filer i gjeldende katalog skrivebeskyttet»

Du vil få følgende utgang:

chmod -R a-w .
Execute shell command? [y/N]: y

Bruke ChatGPT i Linux-kommandolinjen

Så ja, ShellGPT bringer kraften til ChatGPT rett inn i Linux-terminalen din. Det gjør ikke bare arbeid med kommandolinjen enkelt for både nybegynnere og erfarne brukere, men gir deg også tilleggsfunksjoner. Og som vi nevnte ovenfor, blir den mer nyttig over tid ettersom den er designet for å lære av brukere. Men husk å ikke dele noen sensitiv informasjon eller data, spesielt proprietær kode fra din bedrift, med noen form for AI-modell. Når det er sagt, la oss få vite hva du synes om dette AI-kommandolinjeverktøyet i kommentarene nedenfor.