Hvordan skrive opp ned bokstaver

Internett følger ikke et format; det er ingen konvensjon for hvilken font som skal brukes, størrelsen på overskrifter eller hvor mange overskrifter som skal være til stede på et nettsted. De fleste nettsteder vil følge et sammenhengende design, men hvert nettsted er forskjellig fra det andre. Med forum og chattegrupper/apper går sammenhengende skriving mer eller mindre ut av vinduet og ofte kommer man over stilisert tekst.

Skriv opp ned bokstaver

Du har sett fet tekst, understreket tekst, tekst i kursiv og tekst som er krysset ut eller gjennomstreket. Det er også opp ned tekst. I motsetning til fet, understreket, kursiv eller gjennomstreket tekst som formidler mening når den er i et dokument eller en melding, er opp-ned bokstaver bare for moro skyld. Slik kan du skrive dem.

  Hvordan dele musikk med noen andre med AirPods

1. Bruk Unicode-tegn

Alle tegn du skriver tilordnes til en unicode-tegnkode. Med alfabetet har du dedikerte taster på tastaturet slik at det er enklere å skrive, men for obskure tegn som varemerkesymbolet eller copyright-symbolet må du kanskje unicode-tegnkoder. Det samme gjelder oppsidetekst.

Teknisk sett er det ingen oppsidealfabettegn du kan skrive, så det du vil se etter i stedet er unicode-tegnkoden for et tegn som ser ut som et oppsidealfabet. Hvis du vil skrive en opp-ned a, bruker du:

ɐ: U+0250

Du kan slå opp unicode-tegnet for hvilken som helst oppsidebokstav på Unicode opp-ned-konverterer. Når du vet hvilket tegn du skal bruke, kan du slå opp tegnkoden.

  Viser alle enhetsdrivere som er installert på PC-en din

2. Bruk aut0-generasjonsverktøy

Det er kjedelig å skrive opp bokstaver manuelt med unicode-tegn. Hvis du trenger å komme med en rask, smart kommentar i opp-ned tekst, er det bedre å bruke et autogenereringsverktøy for jobben.

Besøk Opp-ned tekstverktøy.
Skriv inn teksten.
La avmerkingsboksene for bakover- og opp-ned-effekt være aktivert.
Kopier teksten og lim den inn.

¡¡ssɐd ʇou llɐɥs no⅄

Konklusjon

Verktøyet for automatisk generering fungerer på samme prinsipp, dvs. det brukte Unicode-tegnkoder. Tegnene du ser blir ikke snudd over bokstaver. De er forskjellige tegn (ta en nærmere titt på bokstaven L i eksemplet, så ser du hva vi mener. Bokstaven er i feil retning. Du kan prøve andre opp-ned tekstgenereringsverktøy, og de kan kanskje finne bedre tegn, men de vil generelt fungere på samme prinsipp. Du vil ikke kunne «søke» i denne teksten ved å bruke de vanlige alfabetene på tastaturet. Vi fraråder på det sterkeste å bruke opp-ned tekst i et profesjonelt/akademisk dokument.

  Slik setter du inn et opphavsretts- eller varemerkesymbol i Word