Hvordan spille Battlefield 1 på Linux

Battlefield 1 er et FPS-spill utviklet av DICE og utgitt av Electronic Arts. Spillet er den femtende utgivelsen i serien. Den ble utgitt på Steam for Windows i 2016. Den ble imidlertid aldri utgitt på Linux. Slik får du det til å fungere på systemet ditt.

Hvordan spille Battlefield 1 på Linux

Battlefield 1 fungerer på Linux gjennom Proton i Steam så vel som Lutris. På Steams Proton er det litt vanskeligere. Derfor skal vi i denne veiledningen gå gjennom hvordan du får det til å fungere i Lutris.

Husk at Lutris-versjonen av Battlefield 1 fungerer med Origin. Så hvis du har Steam-utgivelsen av Battlefield 1, er det best å følge instruksjonene på ProtonDB på egenhånd.

Installer Lutris

Lutris-applikasjonen må installeres på din Linux-PC før du prøver å installere spillet. For å gjøre det, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor for å få Lutris til å jobbe med systemet ditt.

Ubuntu

For å bruke Lutris på Ubuntu, må du installere det via et PPA-lager. For å aktivere dette depotet, bruk følgende add-apt-repository-kommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Etter å ha satt opp PPA, må du oppdatere Ubuntus programvarekilder. For å gjøre det, bruk følgende apt update-kommando.

sudo apt update

Til slutt, bruk apt install-kommandoen for å sette opp Lutris på Ubuntu.

sudo apt install lutris

Debian

Hvis du vil bruke Lutris på Debian, må du aktivere det offisielle programvarelageret. For å starte, bruk følgende ekkokommando for å sette opp repoen på datamaskinen.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Etter å ha satt opp Lutris-depotet på datamaskinen din, må du laste ned Lutris repo-nøkkelen ved å bruke wget-kommandoen.

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

Når repo-nøkkelen er satt opp på systemet ditt, bruk apt-get update-kommandoen for å oppdatere programvarekildene dine.

sudo apt-get update

Til slutt, installer Lutris-appen på din Debian Linux-PC.

Arch Linux

Lutris-appen er lett tilgjengelig for Arch Linux (og Manjaro)-brukere i «community»-programvarelageret. For å få det til å fungere, bruk følgende pacman-kommando.

sudo pacman -S lutris

Fedora

Fedora har Lutris-applikasjonen tilgjengelig i de offisielle programvarekildene. For å få det til å fungere, bruk dnf install-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install lutris

OpenSUSE

Hvis du bruker OpenSUSE Linux, vil du kunne installere Lutris-applikasjonen på datamaskinen din ved å bruke zypper install-kommandoen nedenfor i et terminalvindu.

sudo zypper install lutris

Installer Battlefield 1 på Linux

Nå som Lutris-applikasjonen er installert på din Linux-PC, åpner du appen på datamaskinen. Når den er åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Battlefield 1 til å fungere på datamaskinen din.

Trinn 1: Gå over til Lutris dokumentside for Origin. Når du er der, følg instruksjonene for å installere avhengighetene som kreves for å bruke Origin på systemet ditt. Dette trinnet er avgjørende, siden Battlefield 1 ikke vil fungere uten det.

Trinn 2: Gå til Battlefield 1 Lutris-siden. Når du er der, finn «Installer»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil nettleseren din starte Lutris og starte installasjonsprosessen.

Trinn 3: Etter at Lutris åpnes, vil du se et popup-vindu. Dette popup-vinduet sier «Installer Battlefield 1», samt en beskrivelse. Finn «Installer»-knappen i popup-vinduet og klikk på den med musen.

Når du velger denne knappen, går du videre til neste side i Lutris «Install Battlefield 1»-installasjonsprogrammet.

Trinn 4: På den andre siden i installasjonsvinduet vil Lutris spørre hvor du ønsker å installere BF1 på datamaskinen. Som standard sender den den til hjemmekatalogen din. Du kan imidlertid sette den hvor som helst.

Etter å ha valgt hvor spillet skal installeres, finn «Installer»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil Lutris begynne å lage en vinkonfigurasjon for Origin.

Trinn 5: På den tredje siden i installasjonsprogrammet finner du «Fortsett»-knappen. Når denne knappen er valgt, vil Lutris laste ned Origin EXE og en skriptfil som lar Linux-brukere oppdatere Origin-klienten.

Trinn 6: Når Lutris er ferdig med å laste ned alt, fortsetter den å konfigurere Wine og sette opp ting. Når Lutris er ferdig med å konfigurere, må du velge din GPU for DXVK. Velg enten «AMD» eller «Nvidia», etterfulgt av «Fortsett»-knappen.

Trinn 7: Når Lutris er ferdig med å konfigurere DXVK, vil du se skjermbildet «Installasjon fullført». Klikk «Start» for å starte Origin. Når Origin starter opp, logg på kontoen din. Finn deretter Battlefield 1 i Origin, velg den og last den ned.

Når Origin er ferdig med å laste ned Battlefield 1 til datamaskinen din, finner du spillet og klikker på det for å starte det opp. Nyt, og god spilling!