Hvorfor lukkes apper plutselig på iOS 15

iOS og apper på iOS fungerer sømløst. Det er sjelden iPhone- eller iPad-eiere oppgraderer operativsystemet på enheten sin og oppdager at favorittappene deres ikke lenger fungerer på grunn av en OS-oppgradering. Apple lanserer betaversjonen av iOS i god tid før den faktiske stabile utgivelsen, og den gir alltid utviklere beskjed om kommende kompatibilitetsendringer, slik at brukere på iOS-utgivelsesdagen bare trenger å oppgradere OS og apper.

Hvorfor lukkes apper plutselig på iOS 15

Hvis du åpner en app på telefonen din etter å ha oppdatert den til iOS 15, og den lukkes umiddelbart, opplever du sannsynligvis en appkrasj. En appkrasj er et appstabilitetsproblem. Utvikleren har gitt ut en versjon som, selv om den er kompatibel med iOS 15, har problemer med den som hindrer den i å kjøre. Noen apper kan lukkes i det andre du åpner dem, mens andre kan lukkes etter en viss tid, eller når du utfører en bestemt handling i appen.

  Kjørekurve måler din kjøreatferd og -stil [iOS]

Hvordan fikse apper som plutselig lukkes på iOS 15

Hvis apper plutselig lukkes på iOS 15, er det et par ting du kan prøve for å fikse problemet. Hvis dette skjer med hver enkelt app på telefonen din, til og med aksjeappene, må du tilbakestille telefonen. Pass på at du sikkerhetskopierer alt fordi en tilbakestilling vil slette dataene på telefonen din. Du vil kunne gjenopprette telefonen fra sikkerhetskopien, og det vil løse problemet.

Koble telefonen til din Mac eller Windows 10 PC.
Åpne Finder på Mac eller iTunes på Windows 10.
Velg telefonen, og lag en sikkerhetskopi.
Når sikkerhetskopien er opprettet, koble fra telefonen.
Åpne Innstillinger-appen.
Gå til Generelt> Overfør eller Tilbakestill iPhone.
Trykk på Slett alt innhold og innstillinger.
Når iPhone er tilbakestilt, kobler du den til din Mac eller PC.
Åpne Finder på Mac eller iTunes på Windows 10.
Velg alternativet Gjenopprett fra sikkerhetskopi.
Gjenopprett telefonen og appene skal slutte å krasje.

  Slik legger du til og fjerner widgets i iOS 8

1. Oppgrader appen

Hvis appkrasj bare skjer med utvalgte apper på telefonen, betyr det at appen i seg selv ikke er stabil. Du må sannsynligvis oppgradere appen.

Åpne App Store-appen på din iPhone.
Trykk på profilikonet ditt øverst til høyre.
Rull nedover listen over tilgjengelige oppdateringer.
Trykk på Oppdater ved siden av appen som krasjer.
Når appen er oppdatert, bør den slutte å krasje.

Merk: Hvis en appoppdatering ikke er tilgjengelig, og appkrasj er noe mange brukere opplever, vent noen dager og utvikleren bør gi ut en oppdatering. Dette er subjektivt for hvorvidt appen fortsatt er i aktiv utvikling eller ikke, men hvis appen er kompatibel med iOS 15, betyr det at utvikleren fortsatt jobber aktivt med den.

2. Avinstaller og installer appen på nytt

Hvis appkrasj er spesifikt for en bestemt app, og det ikke er noen oppdatering tilgjengelig for den, kan du prøve å avinstallere og installere appen på nytt.

Trykk og hold appikonet på startskjermen.
Trykk på lukkemerket på appikonet når det begynner å «vrikke».
Bekreft at du vil slette appen.
Installer appen fra App Store på nytt.

  Eclipse aktiverer nattmodus for hele systemet i iOS 7

3. Start telefonen på nytt

Å starte telefonen på nytt kan fikse problemer med appkrasj. Appen er kanskje ikke et problem. I stedet kan det være et problem med iOS 15.

Trykk på volum opp og deretter volum ned-knappen på iPhone.
Trykk og hold inne dvale/vekke-knappen.
Når strømglidebryteren vises, skyver du den for å slå av telefonen.
Trykk på dvale/vekke-knappen for å slå på telefonen igjen.

På iPhones med en Hjem-knapp, trykk og hold inne dvale/vekke-knappen for å få strømglidebryteren.

Konklusjon

En app som ikke er kompatibel med iOS 15 vil ikke kjøre. Du vil se en melding som forteller deg at appen ikke er kompatibel. Hvis du ikke ser denne meldingen, har appen blitt oppgradert til å kjøre på iOS 15, men den har stabilitetsproblemer. I de fleste tilfeller vil du trenge at utvikleren slipper en oppdatering som er stabil. Det er lite du kan gjøre for å påvirke utvikleren i denne forbindelse, men de fleste iOS-utviklere er proaktive når det gjelder appene sine. Rapporter krasjet hvis du ikke allerede har gjort det.