Introduksjon til omnikanalmarkedsføringsplattform for SMB

Ettersom markedsførings- og kundeservicekanaler vokser, har også kundenes forventninger vokst, og de ønsker å bli kontaktet på deres premisser. Det krever en omnikanal markedsføringsstrategi for å oppfylle denne forventningen til kundene.

Samhandling er et fokuspunkt; kunden din kan begynne reisen hvor som helst fra hvilken som helst kanal.

De fleste bedrifter i den moderne digitale verden er motivert til å levere den beste og mest sømløse kundeopplevelsen for å overleve. Du må fullt ut omfavne en rekke kanaler og strategier hvis du vil at bedriften din skal øke produkt- og tjenestesalget.

Siden 73 % av kundene starte og fullføre kjøpene sine ved å bruke flere kanaler, mange selskaper har begynt å inkludere omnikanal i sine nåværende forretningsstrategier.

Enten du opererer som enkelthandler hjemmefra eller har en stor kundebase, kan det å omfavne en omnikanal-markedsføringsstrategi styrke oppfatningen av virksomheten din og bidra til å utvide markedet.

Du må anerkjenne verdien av omnikanalmarkedsføring for bedriften din og bruke den til å skille tilbudene dine fra konkurrentene dine og øke avkastningen på investeringen.

Hva er omnikanalmarkedsføring?

I lekpersons termer er omnikanalmarkedsføring en tilnærming til å bygge merkevarens tilstedeværelse på tvers av flere online og offline kanaler for å gi kunden en tilfredsstillende og sømløs opplevelse gjennom hele reisen.

Vær tilstede uansett hvor du tror noen leter etter deg. Gi dine potensielle kunder og faste kunder tilgang til dine varer, rabatter, attraktive tilbud og støttetjenester på tvers av alle plattformer, enheter og kanaler.

Å gi kundene en sømløs brukeropplevelse er hovedmålet med omnikanalmarkedsføring.

Du må være nysgjerrig på disse kanalene og hvorfor de er avgjørende for kundetilfredshet eller misnøye! Disse er delt inn i to kategorier: –

 • Nettkanaler: Mobilapplikasjon, nettsted, Whatsapp, sosiale medier, SMS, e-post
 • Frakoblede kanaler: Butikk, Call Center

God omnikanalmarkedsføring skjer ikke bare over natten.

Hovedmålet med en omnikanalstrategi er å gjøre så mange mennesker oppmerksomme på merkevaren din som mulig for å maksimere antallet personer som kommer i kontakt med den. Kundeengasjement er dermed en av de avgjørende beregningene for en omnikanal-tilnærming.

La oss forstå omnikanalmarkedsføring med noen kjente eksempler:

Nike

Nike er et utmerket eksempel på omnikanalsuksess i detaljhandelen.

Nike oppnådde fantastiske resultater med en forretningsstrategi som kombinerte nett- og offlinebutikker. De fysiske butikkene deres er alle digitalt aktivert takket være Nike-appen, som var en virkelig suksess.

  Lytt til de minst spilte sangene på Spotify av enhver artist

Appen sender produktanbefalinger basert på tidligere kjøp og lar brukerne bla gjennom skoene i butikken i nærheten og reservere dem.

Siden lanseringen i 2018 har Nike-appen mottatt over 250 millioner nedlastinger.

Spotify

Spotify er et annet utmerket eksempel på en omnikanalopplevelse på produktnivå.

Et selskap er kjent for sine mange sanger og podcaster på en enkelt plattform. Spotify er vert for sanger på nesten alle språk i verden.

Selskapet har en mobilapp, en desktop-app og en web-app. Dataene synkroniseres automatisk mellom alle appene når du har dem åpne samtidig.

Anta at du spiller en sang på skrivebordet. Mobilappen din vil vise den samme sangen som pågår som du spiller på skrivebordsappen.

Nå er spørsmålet…

Hvordan kan du integrere omnikanalmarkedsføring i virksomheten din?

Alle størrelser av virksomheter kan dra nytte av omnikanalmarkedsføring. Selv startups og små bedrifter begynner å høste fruktene av å implementere en omnikanal markedsføringsstrategi.

En kundes interaksjon med merkevaren din må vurderes når du utvikler en omnikanalopplevelse. Den totale opplevelsen er hovedfokuset snarere enn kanalen.

Men før du går videre med en ny markedsføringsstrategi, er det avgjørende å legge et solid grunnlag.

#1 Ta med hele teamet om bord

En positiv kundeopplevelse bør være merkevarens høyeste prioritet. Alle i teamet ditt bør være enige og jobbe for å oppnå det. Det går utover bare markedsavdelingen.

#2 Datainnsamling og analyse

Å samle inn data om forbrukerne dine er svært viktig for å implementere en omnikanalstrategi. Hele teamet ditt bør bruke data for å forbedre kundeopplevelsen.

Dataene vil hjelpe deg å forstå:

 • Hvilke enheter foretrekker målgruppen din til å samhandle med merkevaren din?
 • Hvilken type melding engasjerer de seg mest i? (rabatter eller kampanjetilbud)
 • Hva slags varer og funksjoner trenger de?
 • Etter å ha samlet inn dataene, er det på tide å konvertere og behandle disse dataene til nyttig informasjon. Du må distribuere en analyseplattform som kan behandle alle rådataene og gi teamet ditt verdifulle data for å foreta de nødvendige korreksjonene for å møte behovene til forbrukerne.

  #3 Personlig markedsføring

  Personlige meldinger spiller alltid en viktig rolle i en bedrifts vekst. Det er også kjent som en-til-en markedsføring eller individuell markedsføring. Det er en markedsføringsstrategi der du kan bruke dataanalyse og digital teknologi til å levere personlige meldinger og produkttilbud til nåværende eller potensielle kunder.

  Du kan segmentere kunder iht

 • Demografi: alder, kjønn, sivilstatus, beliggenhet osv.
 • Shoppingatferd: hva kundene dine handler for og hvor ofte de handler
 • #4 Mobilvennlig markedsføring

  Nesten alle har en smarttelefon. Markedsførere må praktisere mobilvennlig markedsføring. Nesten tre av fire dollar forbrukere bruker på nettkjøp gjøres via mobil, noe som gjør mobil enda viktigere.

  Du bør designe markedsføringsstrategien og kampanjene dine samtidig som du har mobiloptimalisering i tankene.

  #5 Forbedre kundeservicen ved å bruke AI og chatbots

  Tenk på å bruke AI og chatbots for å håndtere vanlige problemer raskt. Kunder forventer 24/7 service og lett tilgjengelige løsninger på sine problemer.

    Hvordan sende høykvalitetsbilder på nettet

  #6 Fokuser på å skape en positiv opplevelse for kunden

  Når du lager en omnikanalstrategi for virksomheten din, sett deg selv i kundens sted mens de navigerer gjennom de forskjellige kontaktpunktene. Og tenk så: Er hver kanal optimalisert for å sette kunden i sentrum av opplevelsen?

  Du bør optimalisere hver kanal der kunden kan nå deg og sørge for at hver kanal skal gi høyest mulig kundetilfredshet!

  #7 Test og mål resultatene

  Ingen kan lage den beste omnikanal-markedsføringsstrategien på én gang. Du må jevnlig prøve og teste ulike metoder på tvers av ulike kanaler. Jo mer kundedata du samler inn og analyserer, jo mer vil du få innsikt, og til slutt forbedre din omnikanal markedsføringsstrategi.

  Etter hvert som forbrukere får mer makt, har omnikanalstrategier vunnet popularitet på tvers av bransjer, men de er utbredt i følgende sektorer:

 • Bilindustri
 • Varehandel
 • Serviceindustri
 • Helsenæringen
 • Finansielle tjenester
 • La oss se på funksjonene til Omnikanal-plattformen som burde ha

  Hvilke funksjoner utgjør en perfekt tilnærming til omnikanalmarkedsføring?

  Mens vi diskuterte hvordan du kan integrere omnikanalmarkedsføring i virksomheten din, ta en titt på noen funksjoner som gjør omnikanalmarkedsføring perfekt for virksomheten din.

  Noen utrolige verktøy gir allsidige funksjoner.

  Billettadministrasjon: Automatiser prosessen med å kategorisere, prioritere og dirigere innkommende billetter basert på billettfelt

  Kundestøtte: Administrer all støtterelatert kommunikasjon på tvers av flere kanaler på ett sted.

  Arbeidsstyrkestyring: Organiser og administrer felttjenesteoperasjonene fra start til slutt

  Øk teamets produktivitet: De innebygde funksjonene i helpdesk kan automatisere spesifikke oppgaver.

  Hjelp kundene med å hjelpe seg selv: Bruk en kunnskapsbase og fora for å skape en selvbetjent kundeopplevelse.

  Fleksibilitet for total tilpasning: Lag dine arbeidsflyter, kundeportal, agentansvar og mer for å gjøre helpdesken unik for deg.

  Datasikkerhet: Plattformbeskyttelse med sikkerhetsfunksjoner i bedriftsklasse og grundige revisjoner av nettverk, systemer og forskrifter.

  Omnikanals markedsføringsplattformer

  Omnikanal markedsføringsplattformer gir kundene dine en god opplevelse med virksomheten din. Videre hjelper det å beholde dine eksisterende kunder. Noen av de beste omnikanalmarkedsføringsplattformene er:

  Freshdesk

  Freshdesk Omnichannel er et kundeengasjementverktøy som hjelper deg med å spore og administrere alle klagene (billetter) fra én enkelt visning. Du kan integrere ulike kanaler og gi tilfredsstillende kundestøtte.

  Omnisend

  Omnisend er et enkelt, enkelt og kraftig verktøy, spesielt hvis du har en e-handelsbedrift. Det gir støtte for e-postmarkedsføringskampanjer, SMS-støtte og automatisering og segmentering.

  Zoho

  Zoho er et alt-i-ett-verktøy som din bedrift trenger. Det gir utmerket kundestøtte med CRM, e-post og samarbeid.

  Hva er fordelene med omnikanalmarkedsføring?

  #1 Høy merkelojalitet og kundebevaring

  Kunder blir prioritert i en omnikanal-opplevelse, så det er fornuftig at de ønsker å holde seg til selskaper som setter dem først. Kundenes merkelojalitet og oppbevaringsgrad vil øke med høyere kundetilfredshet.

  #2 Øk operativ effektivitet

  Omnikanalmarkedsføring øker ikke bare driftseffektiviteten, men reduserer også kostnadene. Bedrifter trenger bare å samle inn forbrukerdata én gang med en omnikanalstrategi. Når du oppretter en integrert markedsføringskanal, trenger du ikke bekymre deg for å utvikle og implementere nye strategier for hver kanal.

  #3 Økning i inntekter

  Økt salg er direkte proporsjonalt med en inntektsøkning for virksomheten din.

    Hvilken kanal er FOX på DIRECTV?

  En effektiv omnikanal markedsføringsstrategi vil inkludere nøyaktig kundesegmentering og personalisering. Økt kundeengasjement vil øke konverteringer og avkastning.

  #4 Den mer integrerte virksomheten

  En fantastisk fordel med omnikanal er at ulike kanaler ikke trenger å jobbe for sine individuelle mål. Du kan bygge et system med forskjellige kanaler som jobber sammen for ett formål. Så du vil ha avdelinger for kundeservice, salg, markedsføring og lagerressursplanlegging som jobber mot ett enkelt mål.

  #5 Nøyaktig kundeinnsikt

  Du kan samle kundeinnsikt fra ulike kilder, inkludert informasjonskapsler, enheter, ID-er, handlekurvinformasjon, sosiale medier, e-postlister, POS-systemer, henvisningsprogrammer og mer. Bidraget fra hver kanal til det overordnede målet kan også enkelt måles. Ved å gjøre dette kan du identifisere hva som er ødelagt, fikse det og finne ut hva som fungerer og bruke det.

  Omnikanal vs. Multikanal vs. Markedsføring på tvers av kanaler

  Vi har gått gjennom hva omnikanalmarkedsføring er og hvordan du kan integrere det i virksomheten din. La oss lære om multikanal- og krysskanalmarkedsføring og hvordan den skiller seg fra omnikanalmarkedsføring.

  Flerkanalsmarkedsføring er prosessen der bedrifter engasjerer seg med kunder gjennom ulike direkte og indirekte kanaler for å selge varer og tjenester.

  La oss sammenligne omnikanalmarkedsføring, flerkanalsmarkedsføring og krysskanal og kjenne forskjellene:-

  Omnikanalmarkedsføring:

  • Alle kanaler (sosiale medier, web, e-post osv.) er sammenkoblet.
  • Hovedfokuset er å maksimere kundeopplevelsen.
  • Det inkluderer flere markedsføringskanaler koblet til og kommuniserer med hverandre.
  • Høye teknologikostnader er involvert ettersom det skal integreres på tvers av forretningssystemene.
  • Kundedata lagres integrert og kan nås med et enkelt klikk.

  Flerkanalsmarkedsføring:

  • Alle kanaler er uavhengige og er ikke sammenkoblet.
  • Hovedfokuset er å maksimere kundeengasjementet.
  • Den inkluderer flere markedsføringskanaler som er uavhengige og koblet fra hverandre.
  • Ingen slik forretningssystemintegrasjon er nødvendig i flerkanalsmarkedsføring.
  • Kundedata lagres forskjellig for hver kanal og er ikke lett tilgjengelig. For å få tilgang til dataene må brukeren samle inn dataene først fra alle de andre kanalene.

  Markedsføring på tvers av kanaler:

  • Kommunikasjonskanaler er veldig selektivt koblet sammen.
  • Konsistens i kommunikasjonen kan sikres gjennom strategier på tvers av kanaler.
  • En markedsføringsstrategi på tvers av kanaler kobler sammen opplevelser på tvers av ulike kanaler i én enkelt kampanje.
  • Lav kostnadsinvolvering.
  • Å segregere og analysere kundedata er vanskelig sammenlignet med omnikanalmarkedsføring.

  Konklusjon

  Omnikanalmarkedsføring kan gi bedriften din en kickstart mot kundeoppbevaring. Hvis du har en liten til mellomstor bedrift, bør du integrere en omnikanalstrategi i bedriften din, da den gir deg kontroll over forbrukerne og holder deg nærmere dem.

  Implementering av en omnikanalstrategi vil tillate deg å forbedre kundeengasjementet og oppnå en bedre kundetilfredshet.

  x