q Kan smarte termostater ødelegge ovnen din? - tipsbilk.net

Kan smarte termostater ødelegge ovnen din?

Det kan høres absurt ut, men noen er redde for at smarte termostater er dårlige for varme- og klimaanlegg. Her er de gode nyhetene: Du har ikke mye å bekymre deg for, men det er noen viktige ting å huske på.

A relativt siste innlegg på Reddit fortalte en HVAC-teknikers advarsel om smarte termostater:

«Han sa at han aldri anbefaler dem, og at selskapet deres regelmessig erstatter systemer som har sviktet eller gått i stykker for tidlig på grunn av at Nest overbelaster datasystemene/hovedkortene innebygd i de fleste HVAC-enheter – til og med helt nye modeller.»

Teknikeren er ikke helt full av det. Hvis den smarte termostaten din ikke er riktig koblet til, kan det forårsake problemer for HVAC-systemet. Imidlertid er forklaringen hans stort sett fylt med mye FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt.)

Det handler om C Wire, baby

Hver termostat har en håndfull ledninger koblet til seg (enten fire eller fem) som fører tilbake til det elektriske kontrollkortet til HVAC-systemet ditt. Hver ledning er vanligvis ansvarlig for noe spesifikt, som en ledning er for kjøling, og en annen ledning er for oppvarming. Mange systemer har en «C-ledning» (eller «vanlig ledning»), som er dedikert til å gi strøm til termostaten for å drive skjermen og andre elektroniske funksjoner.

  Slik sletter du Tinder-kontoen din i tre enkle trinn

Eldre systemer har vanligvis ikke en C-ledning, fordi termostater på den tiden ikke krevde strøm takket være den fullstendig mekaniske driften av kvikksølvsvitsjede termostater. Men i dag har de fleste moderne termostater flere bjeller og fløyter, som krever strøm for å gå. Dermed er formålet med C-ledningen.

AC ledning er ikke nødvendigvis nødvendig for smarte termostater, men det anbefales på det sterkeste. Og hvis termostatens ledninger inkluderer en C-ledning, bør du koble den til den smarte termostaten – de fleste problemer som oppstår på grunn av den smarte termostaten skjer fordi det ikke er noen C-ledning koblet til den.

Det er imidlertid ikke verdens undergang hvis HVAC-systemet ditt ikke har en C-ledning for termostaten din, ettersom en smart termostat kan fungere helt fint med akkurat ditt system. Systemet mitt gir ikke en C-ledning, men jeg har brukt både Nest- og Ecobee-termostater uten problemer. Imidlertid installerte jeg Power Extender Kit som fulgte med min Ecobee3, som ga en løsning for den manglende C-ledningen (mer om det senere).

  Slik gjør du garasjeporten din smart

Hva skjer når systemet ditt ikke har en C-ledning

Hvis du vil installere en smart termostat, men systemet ditt ikke leverer en C-ledning, er du ikke helt sjanseløs. Som meg kan du ha et HVAC-system som fortsatt vil spille bra med en smart termostat uten en C-ledning, takket være noe som kalles «kraftstjeling.»

Dette høres dårlig ut (og det kan være det), men det kan fungere fint for noen systemer. Krafttyveri fungerer ved å trekke en liten mengde strøm fra de andre ledningene når oppvarmingen eller klimaanlegget er i gang. Hvis du ikke kjører systemet ofte nok, vil den smarte termostaten selv slå på VVS-en en kort stund for å suge opp litt strøm for en kort stund.

Imidlertid kan det hende at den samme metoden ikke fungerer som den skal på ditt spesifikke system og kan resultere i en kortslutning eller muligens skade komponenter på lang sikt. Hvis det er tilfelle (eller du er usikker på om en smart termostat vil fungere med systemet ditt), vil jeg anbefale å ringe en HVAC-ekspert for å inspisere oppsettet ditt og se om det er mulig å installere en smart termostat uten en C-ledning.

  Hvordan lage maler i Google Docs

Hva hvis du ikke har en C-ledning?

Hvis HVAC-systemet ditt ikke har en C-ledning for termostaten, som nevnt ovenfor, trenger du kanskje ikke å bekymre deg for det. Men hvis du vil spille det trygt, er det et par ting du kan gjøre.

Først av alt, det beste alternativet er å få en HVAC-tekniker til å komme inn og installere en C-ledning for å kunne bruke en smart termostat uten bekymringer. Dette innebærer vanligvis å fullstendig fjerne eksisterende ledninger og kjøre alle nye ledninger som inkluderer en C-ledning. Det er en ganske enkel jobb for en elektriker eller en VVS-tekniker.

Noen smarte termostater tilbyr også adaptersett (som Power Extender Kit for Ecobee termostater. Du kan også kjøpe universelle sett) som kan legge til en semi-faux C-ledning til HVAC-systemet via kontrollkortet. Det er ikke fullt så fint som å bare ha en ekte C-ledning, men det er absolutt bedre enn ingenting og vil få jobben gjort.

Til slutt, spill det trygt og sørg for at termostatens ledninger kommer med en C-ledning. Hvis ikke, kan du fortsatt ha det bra, men det er sannsynligvis en god idé å installere en C-ledning eller et adaptersett uansett.