Kryptosatsing: Under 5 minutter [2022]

Crypto Staking er for de dristige og kunnskapsrike kryptosjelene. En enkel prosess ellers kan imidlertid bli litt teknisk hvis du velger å gjøre DIY.

Enkelt sagt låser du et beløp, gjør beregningsarbeid og tjener innsatsbelønninger.

Men det vil ikke være nok. Vil det?

Så, fest sikkerhetsbeltene når vi starter dette med de fremste…

Hva er Crypto Staking?

Crypto Staking låser opp innsatsstøttede mynter til et spesifikt blokkjedenettverk for å tjene innsatsbelønninger. Man kan satse individuelt eller med kryptobørser/innsatspuljer.

La oss gå litt tilbake og først gå gjennom konsensusprotokollene.

Det er mange. Men de to øverste er Proof-of-Work (PoW) som styrer noen bemerkelsesverdige blokkjeder som Bitcoin, og så er det Proof-of-Stake (PoS), som Ethereum planlegger å skifte.

PoW er kryptogruvedrift. Kort sagt betyr det at alle gruvearbeidere prøver å løse kryptohasjen på en gang. Og den første som gjør det, uten tvil med mest datakraft, vinner gruvebelønningen. Resten får ikke annet enn en oppblåst strømregning.

Dette sentraliserte gruvekraften til megabedriftene med enorme gruvegårder. I tillegg var energisvinnet betydelig for miljøvernerne å kampanje mot det.

Så kom frelseren, Proof-of-Stake. Denne konsensusmekanismen tildeler transaksjonsbekreftelsen til validatorene.

På denne måten blir en enkelt validator valgt i henhold til ulike parametere som innsatsbeløp, investeringsperiode osv. Noen nettverk blander også inn en grad av tilfeldighet for å desentralisere utvalget.

  Hvordan lage en avstemning i Telegram på en PC eller mobil enhet

Validatoren investerer med sine beregninger for å verifisere transaksjonene og få belønninger. I tillegg får de stemmerett i fremtidige nettverksprotokoller.

Hvert nettverk har spesifikke minimumskrav for validatorer.

I tillegg til noen systemkrav, kan de be om en minimumsandel i det opprinnelige blokkjedenettverket. For eksempel må du ha minst 32 ETH for å kjøre en full validatornode på Ethereum. Eller en 16-kjerners CPU med 256 GB ram for solo-validering på Solana-nettverket.

Avslutningsvis innebærer solovalidering en høyere grad av risiko, investering og dyptgående teknisk kunnskap som jeg mener er utenfor rammen av denne artikkelen.

Les dette interessant blogg innlegg om hvordan en ConsenSys-ansatt ble en full validator på Ethereum 2.0.

Ytterligere seksjoner fokuserer først og fremst på et levedyktig alternativ: kryptoinnsats i bassenger.

Hvordan fungerer Crypto Staking (i bassenger)?

Krypto-innsatspuljer støttes av kryptoutvekslingsplattformer som Coinbase eller Binance. Det er imidlertid noen tredjeparts innsatspuljer, som det var med kryptogruveplattformer.

Kilde: Solana

De håndterer det kompliserte programvareoppsettet og maskinvarekravene.

For pool staking må du ha tilstrekkelig kryptovaluta (spesifikt for bassenget) og vilje til å låse den opp for den nevnte perioden. Denne låsetiden avhenger igjen av kryptonettverket eller børsen.

Det betyr i hovedsak at innsatsbeløpet ikke kan trekkes tilbake før kontrakten utløper, uansett hvor lukrativt prishoppet du ser på markedene.

  10 enkle trinn for bedre iPhone- og iPad-sikkerhet

Kilde: Kraken

Innsatspremier er årlig avkastning du får, som vanligvis nevnes på forhånd. Noen børser betaler oftere, som Kraken, som betaler to ganger i uken.

Etter å ha integrert en kryptolommebok til innsatsplattformen, kan man sette inn mynter med bare noen få klikk i innsatspuljer. Du får belønninger etter låseperioden, som vanligvis tilbys i den satsede kryptovalutaen.

I et nøtteskall er kryptosatsing:

  • Sette opp en kryptolommebok
  • Kjøpe (bytte mot) innsatsmynter
  • Koble lommebok til innsatsbørsen eller poolen
  • Bekreft staking

Så nå million-dollar-spørsmålet:

Fordeler og risiko ved krypto-innsats

Siden krypto ennå ikke har blitt mainstream som valuta, er det i hovedsak praktisk talt å investere i muligheter.

Den største fordelen med å satse er å tjene på ellers støvsamlende kryptovalutaer (unnskylder Metaverse Crypto Coins foreløpig).

Avslutningsvis får du innsatspriser. Disse prisene er vanligvis i form av satset kryptovaluta. Likevel tilbyr noen plattformer belønninger i andre valutaer enn den du satser.

I tillegg til de antatte økonomiske fordelene, får du stoltheten av å støtte prosjektet under. Og som allerede nevnt, vil du ha noe å si i nettverksbeslutningene basert på din andel.

Hold nå fast for risiko.

For det første kan du ikke unstake og selge når du ser at prisen berører toppene. Du er innelåst for perioden, og mynten du satset inn kan falle flatt i løpet av kontraktsperioden.

  Slik sletter du profiler på Hulu

Så staking øker risikoen ved allerede flyktig krypto.

Dessuten stoler du på mellomledd ved å satse med børser/innsatspuljer som undergraver et av kjerneprinsippene – null tillit – til blokkjedeteknologi.

I tillegg kan det å satse en mynt med et mindre markedsverdi føre til en likviditetskrise mens du tar ut belønningene.

Til slutt, et hack på innsatspuljen eller børsen din kan utslette investeringene dine med lite håp om gjenoppretting overhodet.

Konklusjon

Crypto Staking er risikabelt.

Og det blir nesten dumt hvis du ikke er sikker på det støttende kryptoprosjektet.

For mange starter hver eneste dag med blinkende løfter, ennå 92 % krasjmed en gjennomsnittlig levetid på bare 1,22 år.

Likevel er det noen få som lykkes og gir investorene sine enestående avkastning.

Det er imidlertid en mye tryggere måte hvis du er interessert i å tjene gratis krypto.

x