Lager Apple en flip Phone? Hva vi vet om det så langt

Vi har sett en haug med rykter i det siste om at Apple lager en sammenleggbar iPhone, nærmere bestemt en flip-telefon i clamshell-stil. Dette ville absolutt være fornuftig, å følge i fotsporene til Huawei, Samsung og Motorola, som alle tilbyr sammenleggbare telefoner.

Men når kan vi se en sammenleggbar iPhone? Hvordan ville det se ut? Og ville det være bra? La oss ta en titt på alt vi vet om en sammenleggbar iPhone akkurat nå.

Apple har et sammenleggbart iPhone-patent

La oss starte med noe vi faktisk vet med sikkerhet – Apple har flere patenter for sammenleggbare iPhones. Spesielt har Apple en USPTO patent for en sammenleggbar iPhone med et «eksponert skjermområde». Det vil si en skjerm på utsiden.

Et patent fra 2016 beskriver en iPhone som brettes i to horisontalt ved hjelp av en fleksibel OLED-skjerm og metallhengsel. Begge halvdelene av skjermen forblir tilgjengelige når telefonen er lukket. Et annet Apple-patent beskriver to magnetisk tilkoblede skjermer som kan brukes sammen.

Dette antyder at Apple jobber med både en flip-telefon i clamshell-stil, som Galaxy Z Flip, og en større enhet som Galaxy Fold.

Dessuten viser et annet Apple-patent arbeid med et beskyttende skjermlag for en sammenleggbar iPhone, som vil motstå sprekkdannelser. I følge patentet vil ‌iPhone‌ ha et hardt lag som vil fylle eksisterende mikrosprekker for å gjøre det vanskeligere for en større sprekk å vises.

Bildekreditt: Apple/USPTO

Det er mange andre patenter for Apple sammenleggbare telefoner også. Det er en som viser en skjerm som omslutter hele enheten. Og det er til og med patenter som utforsker hvordan Touch ID kan gå tilbake til den sammenleggbare iPhonen. Det er veldig tydelig at dette er noe Apple jobber aktivt med.

  Slik aktiverer du foreldrekontroll på iPad

Et positivt tegn med disse patentene er at flere Apple-analytikere har blitt fortalt av kilder at prototypeenheter blir testet. Jon Prosser, forklarte at prototypeskjell ble testet, i en episode av Forside Tech. Ming-Chi Kuo har detaljerte forventede skjermstørrelser, Ross Young har snakket om enheten som testes, og det har også gjort det Mark Gurman.

Det er verdt å merke seg at mange smarttelefonprodusenter, spesielt Apple, innleverer mange patenter som aldri blir realisert. Et patent bekrefter bare at et selskap jobber med et produkt, ikke at det faktisk vil bli utgitt.

Hvor stor ville en sammenleggbar iPhone være?

En rapport fra analytiker Ming-Chi Kuo, som har en nøyaktighetsvurdering på 75 prosent AppleTrack, forklarer at den sammenleggbare iPhonen vil ha en skjerm som måler åtte tommer. Etter sigende er det også en ni-tommers skjerm i testing.

En åtte-tommers skjerm ville være større enn den nåværende iPad mini (som er en av de beste enhetene Apple lager) eller Galaxy Fold. Det stemmer overens med nyere rapporter fra Ben Wood at Apple vil gi ut en sammenleggbar iPad først.

Bildekreditt: Samsung

Fra disse rapportene ser det ut til at Apple jobber med Galaxy Fold-konkurrenten først, før han kommer til flip-telefonen. En åtte-tommers skjerm må ha en Galaxy Fold-formfaktor, rent på grunn av størrelsen. Også mangelen på lekkasjer rundt størrelsen på en clamshell iPhone antyder at den kan komme senere.

Som alltid forblir denne informasjonen verken bekreftet eller avvist av Apple. Rapporter som denne viser seg ofte å være korrekte, men kan like gjerne være falske.

Hvilke funksjoner kan en sammenleggbar iPhone ha?

La oss starte med displayet. Basert på Apples patenter ser det ut til at den sammenleggbare iPhonen kommer med en OLED-skjerm. Det er ikke utenom det vanlige for Apple, men hyggelig å få bekreftet.

Apple introduserte 120Hz-skjermer på iPhone 13-serien, med sin ProMotion-skjermteknologi. Så det ville være fornuftig å vises på en sammenleggbar skjerm også. Både Samsungs Galaxy Fold- og Flip-enheter har 120Hz-skjermer, så vi vet at det er mulig. Det går rykter om en e-blekkskjerm fra Ming-Chi Kuo for den eksterne skjermen på en flip-modell, men dette virker mindre sannsynlig.

  Sammenligning av de beste samarbeidsplattformene

Bildekreditt: eple

Når det gjelder kameraet, vil vi sannsynligvis se lignende oppgraderinger. Det er ikke ofte lekkasjer spesifikt nevner endringer på iPhone-kameraet, så denne er litt mer en gjetning. Det virker sannsynlig at en premium sammenleggbar iPhone vil bære tre kameraer og en LiDAR-sensor, akkurat som de nåværende Pro iPhones.

Går videre, kan en sammenleggbar iPhone gjeninnføre Touch ID. Vi har hørt i årevis at Touch ID kan komme tilbake til iPhone, men den har ennå ikke kommet. Kanskje en sammenleggbar iPhone ville være en mer passende enhet for å gjeninnføre Touch ID, med en sammenleggbar skjerm som forbyr Face ID-sensorer i hakket. Det er fortsatt et argument om hvilken metode som er sikrere, så å inkludere begge ville tilby det beste fra begge verdener.

Når det kommer til andre funksjoner, er det ingenting annet vi har hørt. Det faktum at en sammenleggbar iPhone kan foldes er en ganske stor funksjon i seg selv. Mange andre funksjoner vil sannsynligvis komme med årets iOS-programvareoppdatering.

Hva kan en sammenleggbar iPhone koste?

Prisen på en sammenleggbar iPhone er ikke det enkleste elementet å vurdere. Det er mange forskjellige faktorer, inkludert når enheten utgis, hvilken størrelse som utgis først, og prisen på konkurrentene på det tidspunktet.

Galaxy Fold 5 selges for øyeblikket for $1 799, som ikke har gått mye ned fra den første iterasjonen. Sammenleggbare enheter er en relativt ny type enhet, så de vil sannsynligvis bære en høy pris uansett. Bokformfaktoren er den dyreste, og inneholder den største skjermeneiendommen.

Imidlertid kan en flip-telefon-design være rimeligere. Galaxy Z Flip 5 går for $999, som er en av de billigste sammenleggbare akkurat nå. Den koster like mye som en basemodell iPhone 14 Pro. Så kanskje vil Apple gi ut denne modellen først, og appellere til et bredere publikum.

  Slik sletter du Square-konto

Med sammenleggbare enheter som går noe ned i pris, virker det sannsynlig at Apple kan tilby den sammenleggbare enheten sin til samme standard. Apple og Samsung selger ofte flaggskipenheter til en identisk (eller svært lik) pris, så det er sannsynlig at denne trenden vil fortsette på tvers av sammenleggbare enheter.

Når slipper Apple en sammenleggbar iPhone?

Det er her ting blir vanskelige. Tidligere spådde Ming-Chi Kuo at den første sammenleggbare iPhonen vil lanseres i 2023. Det ser ikke ut til at dette er tilfellet, med ingen sammenleggbar på kortene for 2023. Ryktene tyder på at den sammenleggbare smarttelefonen kommer senere.

Displayanalytiker, Ross Young, rapporterte at han forventer en sammenleggbar utgivelse så snart som i 2024. Kuo er uenig, med hans estimat av en sammenleggbar iPhone i 2025. Gurman er uenig i 2024-utgivelsesvinduet, men har ennå ikke rapportert et alternativt estimat.

Som du kan se, kan Apples sammenleggbare telefon være rett rundt hjørnet, eller litt lenger unna. Ting er absolutt ikke klare. Apple er allerede noen gode år bak på sammenleggbare, og ytterligere to år vil sette selskapet enda lenger bak.

Legger man lekkasjer og rykter til side for et øyeblikk, skal Apple oppdatere formfaktoren i 2024 eller 2025. Hvis Apple følger sitt vanlige utgivelsesmønster fra iPhone 6, iPhone X og iPhone 14, er 2024 det tidligste vi kan forvente neste store Redesign av iPhone.

Apple kan gjøre sammenleggbare enheter mainstream

Selv om vi har et stort utvalg av sammenleggbare telefoner fra Samsung, Huawei og Motorola, kan Apple gjøre produktkategorien mer mainstream. De fleste har fortsatt et overraskelsesuttrykk når de ser en sammenleggbar enhet, så det er trygt å si at de ikke er en hverdagslig smarttelefon ennå.

Sammenleggbare enheter står for bare åtte millioner av de nesten fire milliarder smarttelefonenhetene som brukes. Kanskje Apple vil øke disse tallene med en sammenleggbar iPhone-utgivelse. Men det er fortsatt mange grunner til at sammenleggbare enheter ikke er mainstream ennå.