Microsoft Teams: snu kameraet horisontalt

Microsoft Teams støtter videosamtaler og fungerer sømløst med hvilket webkamera som er koblet til systemet ditt. Du kan bruke et eksternt kamera, et internt kamera eller et virtuelt kamera for å tilpasse videostrømmen. Microsoft Teams har ikke mange funksjoner for kameraet; det er bakgrunnsuskarphet og speiling.

Microsoft Teams: flip-kamera

Microsoft Teams snur kamerafeeden horisontalt for en bruker. Dette ble merkbart når du holder opp noe skriftlig, f.eks. en lapp eller en bok. Teksten er umulig å lese på denne måten, og mange brukere bekymrer seg for hvordan den ser ut for andre mennesker i et møte.

Den gode nyheten er at andre mennesker i et møte ser teksten riktig; det er ikke speilvendt eller snudd for dem. Hvis du skriver på en tavle eller holder opp et skilt eller en bok, vises bildet som det skal.

Den speilvendte eller vendte teksten er ikke et problem for andre mennesker i et møte, men presentatøren blir ofte kastet av den siden de ikke kan lese teksten fra skjermen og i stedet må fortsette å se på den (eller bruke et fysisk speil oppsett). Her er en enkel måte å fikse det på, slik at alle ser teksten riktig.

Microsoft Teams: snu kameraet horisontalt

For å få en kamerafeed som ikke er snudd for deg, men som alle andre også kan lese, må du bruke en kameraapp og presentasjonsmodus i Microsoft Teams.

Last ned YouCam og installer den (bruk gratisversjonen).
Åpne YouCam og klikk på tannhjulikonet øverst til høyre.
Fjern merket for «Vend horisontalt».
Kontroller at teksten vises riktig.

Åpne Microsoft-team.
Start eller bli med på et møte.
Klikk på presentasjonsmodusknappen øverst til høyre.
Velg YouCam å presentere fra.
Du vil se tekst vises riktig i YouCam.
Alle i møtet vil se tekst vises riktig som delt fra YouCam.

Merk: Du kan bruke hvilken som helst annen app i stedet for YouCam så lenge den gir deg muligheten til å slå av flipping/speiling.

Konklusjon

Speilingen som Microsoft Teams gjør er slik at en brukers kamerafeed fremstår mer naturlig for dem. Tekstslippingen er en uheldig bivirkning som brukere har bedt Microsoft om å fikse. Det er foreløpig ingen indikasjoner på at det vil bli fikset. Hvis du må bruke Microsoft Teams for å undervise, kan denne metoden være den enkleste, kostnadseffektive løsningen på speilproblemet.